Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skrzypchak (Πολωνός Στρατηγός): Αποτυχία σε δύο εβδομάδες η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Skrzypchak (Πολωνός Στρατηγός): Αποτυχία σε δύο εβδομάδες η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τον στρατηγό, η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ περίπλοκη και δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο όσων υποστηρίζουν το καθεστώς της Ουκρανίας
Η ουκρανική αντεπίθεση μπορεί να τελειώσει σε δύο εβδομάδες, δήλωσε ο πρώην διοικητής των πολωνικών χερσαίων δυνάμεων, στρατηγός Waldemar Skrzypczak, σε συνέντευξή του στο fronda.pl.
«Κατά τη γνώμη μου, εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν χτυπήσουν αμέσως κάπου στην περιοχή του Bakhmut και δεν περικυκλώσουν τον ρωσικό στρατό εκεί, τότε σε δύο εβδομάδες δεν θα υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε.
Και η αντεπίθεση θα τελειώσει εκεί, γιατί oι Ουκρανοί θα εξαντλήσουν το μαχητικό τους δυναμικό και οι Ρώσοι θα ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να μην έχουν καμία πιθανότητα αντεπίθεσης».
Σύμφωνα με τον στρατηγό, η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ περίπλοκη και δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο όσων υποστηρίζουν το καθεστώς της Ουκρανίας.
«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, πρώτον, οι Ρώσοι προσπαθούν να αδράξουν την επιχειρησιακή πρωτοβουλία στο βόρειο τμήμα της Ουκρανίας.
Δεύτερον, οι ενέργειες των ουκρανικών στρατευμάτων στο νότο, στην κατεύθυνση Zaporozhye, δεν έφεραν επιτυχία σε δύο εβδομάδες.
Οι Ουκρανοί φαίνεται να έχουν ήδη καταλάβει ότι μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να διαπεράσουν τη ρωσική άμυνα», πιστεύει ο Skshipchak.
Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν τώρα σοβαρά προβλήματα με την εκκαθάριση ναρκοπεδίων.
"Οι νάρκες είναι καλά καμουφλαρισμένες, οι Ουκρανοί τις έχουν ήδη χτυπήσει περισσότερες από μία φορές.
Είναι σαφές ότι ο μεγάλος αριθμός από αυτές τις νάρκες τους εξέπληξε, τόνισε ο στρατηγός.
Έτσι, κατέληξε, οι απώλειες που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι καθόλου μικρές όσο αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης