Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρηνική απειλή: Ο έλεγχος της περιοχής της Zaporozhye δεν απειλείται, δηλώνει ο διοικητής της μονάδας StormZ

Πυρηνική απειλή: Ο έλεγχος της περιοχής της Zaporozhye δεν απειλείται, δηλώνει ο διοικητής της μονάδας StormZ
Ως διοικητής της μονάδας StormZ δηλώνω επίσημα ότι το προσωπικό μου και εγώ υπερασπιζόμαστε τη Μεγάλη μας Πατρίδα με επικεφαλής τον ανώτατο αρχιστράτηγο μας, σίγουρος ότι η νίκη θα είναι δική μας, επισήμανε
Η ανταρσία της παραστρατιωτικης οργάνωσης Wagner δεν είχε καμία επίδραση στην κατάσταση στην περιοχή Zaporozhye, δήλωσε στο TASS το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 ο διοικητής της ρωσικής μονάδας StormZ.
«Αυτό που έκανε η ηγεσία της ομάδας Wagner PMC δεν είχε καμία επίδραση στην κατάσταση κατά μήκος του μετώπου στην περιοχή Zaporozhye όπου δραστηριοποιούμαστε, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στο μέλλον.
Θα συνεχίσουμε να νικάμε
Ως διοικητής της μονάδας StormZ, που συγκεντρώνει ανθρώπους διαφόρων εθνοτικών και θρησκευτικών καταβολών, δηλώνω επίσημα ότι το προσωπικό μου και εγώ υπερασπιζόμαστε τη Μεγάλη μας Πατρίδα με επικεφαλής τον ανώτατο αρχιστράτηγο μας. σίγουρος ότι η νίκη θα είναι δική μας», δήλωσε.
Στις 23 Ιουνίου, δημοσιεύτηκαν αρκετές αναρτήσεις στο κανάλι Telegram του ιδρυτή της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, Yevgeny Prigozhin.
Ιδιαίτερα ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του είχαν δεχθεί επίθεση, για την οποία κατηγόρησε τις στρατιωτικές αρχές της χώρας.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ξεκίνησε ποινική έρευνα για εκκλήσεις για ένοπλη ανταρσία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέδειξε τους ισχυρισμούς για επίθεση στα «στρατόπεδα» της Wagner PMC ως ψευδείς.
Η FSB προειδοποίησε τους μαχητές του Wagner να μην ακολουθήσουν τις εντολές του Prigozhin και τους κάλεσε να αναλάβουν δράση για να τον συλλάβουν.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin σε τηλεοπτικό διάγγελμά του το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 περιέγραψε τις ενέργειες της ομάδας Wagner ως ένοπλη ανταρσία και προδοσία, δεσμευόμενος να λάβει σκληρά μέτρα κατά των στασιαστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης