Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και ΕΕ μετριάζουν την αντικινεζική ρητορική και ζητούν διαύλους επικοινωνίας με το Πεκίνο

ΗΠΑ και ΕΕ μετριάζουν την αντικινεζική ρητορική και ζητούν διαύλους επικοινωνίας  με το Πεκίνο
Οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση της 22ας Ιουνίου από την υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland και την ΕΕ από τον Γενικό Γραμματέα της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων Stefano Sannino
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με την Κίνα σε τομείς όπου είναι κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και να εργαστούν από κοινού για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή 15 Ιουνίου 2023 μετά τον επόμενο γύρο του διαλόγου ΗΠΑ - ΕΕ για Κίνα .
Οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση της 22ας Ιουνίου από την υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland και την ΕΕ από τον Γενικό Γραμματέα της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων Stefano Sannino, ανέφερε το State Department.
«Η Αναπληρωτής Γραμματέας Nuland kαι ο Γενικός Γραμματέας Sannino επιβεβαίωσαν εκ νέου την προθυμία τους να συνεχίσουν την ουσιαστική δέσμευση με την Κίνα σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και στην αντιμετώπιση ζητημάτων για τα οποία η Κίνα φέρει παγκόσμια ευθύνη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νέο γεωπολιτικό πλαίσιο

Επιπλέον, εκπρόσωποι των ΗΠΑ και της ΕΕ δήλωσαν την ανάγκη προσαρμογής των κοινών προσεγγίσεών τους στην αλληλεπίδραση με την Κίνα, λαμβάνοντας υπόψη τα βήματα της τελευταίας στην παγκόσμια σκηνή, καθώς και τις συνθήκες του «ευρυτέρου γεωπολιτικού πλαισίου».
Γενικά, τα μέρη τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με το Πεκίνο .
«Ο Nuland και ο Sannino εξέφρασαν επίσης ανησυχία για τη χρήση και την απειλή οικονομικού εξαναγκασμού που υπονομεύει τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη και το πολυμερές εμπορικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΠΟΕ . Τόνισαν τη σημασία της απάντησης σε τέτοιους εξαναγκασμούς από άλλους εταίρους, όπως συμφωνήθηκε στο Σύνοδος κορυφής της G7 στη Χιροσίμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης