Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία αποστέλλει 19 πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 10 μαχητών Rafales, στον Ινδο-Ειρηνικό

Η Γαλλία αποστέλλει 19 πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 10 μαχητών Rafales, στον Ινδο-Ειρηνικό
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αεροπορικά μέσα όπως το A400M και το MRTT θα αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν τις γαλλικές δυνάμεις που σταθμεύουν μόνιμα στα υπερπόντια εδάφη της χώρας της Νέας Καληδονίας και της Γαλλικής Πολυνησίας για την εκτέλεση διαφόρων αποστολών
Η Γαλλία έστειλε μια τεράστια ομάδα πολεμικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων 10 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, στον Ινδο-Ειρηνικό στο πλαίσιο της αποστολής Pégase 2023 για να αυξήσει την περιφερειακή της παρουσία και επιρροή.
Ο γαλλικός στρατός ανέβασε στο Twitter στις 25 Ιουνίου δημοσίευμα με την έναρξη της αποστολής και μοιράστηκε εικόνες του στρατιωτικού αεροσκάφους που συμμετείχε στην επιχείρηση.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, το σώμα που θα συμμετέχει στην αποστολή θα αποτελείται από 19 πολεμικά αεροσκάφη, αποτελούμενα από 10 μαχητικά Dassault Rafale B και C πολλαπλών ρόλων, πέντε αεροσκάφη ανεφοδιασμού A330 MRTT και τέσσερα μεταγωγικά αεροσκάφη Airbus A400M.
Η αποστολή Pégase 2023, υπό την ηγεσία της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Διαστήματος, θα εκτυλιχθεί σε τρεις μεγάλες φάσεις από τις 25 Ιουνίου έως τις 3 Αυγούστου.
Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, η αποστολή Pégase 2023 θα περιλαμβάνει ταυτόχρονη προβολή ισχύος στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, καλύπτοντας απόσταση άνω των 11.000 km από τη μητροπολιτική Γαλλία, με τεχνική στάση στην αεροπορική βάση των Γαλλικών Δυνάμεων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ( FFEAU).
Μετά την αρχική τους στάση στην αεροπορική βάση Al Dhafra στα ΗΑΕ, το απόσπασμα Pégase 2023 χωρίζεται σε δύο ομάδες, καθεμία από τις οποίες κατευθύνεται προς τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, αντίστοιχα.
Μετά τις δεσμεύσεις τους στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι δύο ομάδες θα συμμετάσχουν σε εκτεταμένες πολυεθνικές ασκήσεις υπό την ηγεσία του αμερικανικού στρατού στο Γκουάμ και στο Παλάου από τις 2 έως τις 21 Ιουλίου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αεροπορικά μέσα όπως το A400M και το MRTT θα αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν τις γαλλικές δυνάμεις που σταθμεύουν μόνιμα στα υπερπόντια εδάφη της χώρας της Νέας Καληδονίας και της Γαλλικής Πολυνησίας για την εκτέλεση διαφόρων αποστολών.
Τέλος, από τις 24 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, η αποστολή θα κάνει«πολύτιμες στάσεις» στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ινδονησία. Κάθε στάση θα περιλαμβάνει κοινές εκπαιδευτικές συνεδρίες με συνεργαζόμενες αεροπορικές δυνάμεις.
Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους, η γαλλική ομάδα θα κάνει το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα, ταξιδεύοντας μέσω Κατάρ και Τζιμπουτί.

Εστίαση στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού

Ο κύριος στόχος της τελευταίας ανάπτυξης είναι να αναδείξει τις δυνατότητες προβολής ισχύος της Γαλλίας. Η χώρα τονίζει την κατάστασή της ως κυρίαρχου έθνους μόνιμης κατοικίας στον Ινδο-Ειρηνικό.
Το γαλλικό υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε τη δέσμευσή του για τη διασφάλιση της κυριαρχίας του και την προστασία των εδαφών του στην περιοχή μέσω ενός συνδυασμού τοπικών σταθμευμένων δυνάμεων και τακτικών προβλέψεων ισχύος σε συνεργασία με τα έθνη εταίρους.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η αποστολή στοχεύει να εκφράσει μια «μη κλιμακωτή» στάση και μια προσέγγιση που βασίζεται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της ελευθερίας μετακίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης