Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδικοί «κατακεραυνώνουν» τον δημιουργό του υποβρυχίου Titan – «Αρπακτικό που κυνηγούσε ζάμπλουτους πελάτες»

Ειδικοί «κατακεραυνώνουν» τον δημιουργό του υποβρυχίου Titan – «Αρπακτικό που κυνηγούσε ζάμπλουτους πελάτες»
Όπως ανέφερε, ο Stockton Rush αμβισβητούσε τους κανόνες ασφαλείας και θεωρούσε ότι είχε αναπτύξει μια ανώτερη τεχνολογία από αυτή που χρησιμοποιείται
Ο Stockton Rush που ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Oceangate και ένας εκ των πέντε νεκρών επιβατών του υποβρυχίου Titan που βυθίστηκε στον Τιτανικό, περιγράφεται ως «αρπακτικό» από ειδικούς των καταδύσεων.
Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο πρόεδρος των υποβρυχίων Triton, Patrick Lahey, δήλωσε ότι «μπορούσε να πείσει ακόμη και κάποιον που ήξερε και κατανοούσε τους κινδύνους… ήταν πραγματικό αρπακτικό». «Την ίδια στιγμή που γινόταν αυτό το τερατούργημα, έφτιαχνα τα πιο εξελιγμένα υποβρύχια της εποχής μας», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε, ο Stockton Rush αμβισβητούσε τους κανόνες ασφαλείας και θεωρούσε ότι είχε αναπτύξει μια ανώτερη τεχνολογία από αυτή που χρησιμοποιείται. Μάλιστα, θεωρούσε ότι οι επιτροπές ασφαλείας το μόνο που έκαναν ήταν να βάζουν εμπόδια, ειδικά από τη στιγμή που ζητούσαν να δαπανηθούν λεφτά για την ασφάλεια.

«Είναι κάπως σουρεαλιστικό»

Ο μεγιστάνας Τζέι Μπλουμ είχε φτάσει ένα βήμα πριν ταξιδέψει στο μοιραίο υποβρύχιο μαζί με τον γιο του. Μιλώντας στο NewsNation, είπε ότι «ήταν πολύ ανησυχητικό. Η κόκκινη γραμμή για τον γιο μου ήταν όταν ο Στόκτον ήρθε να με δει στο Λας Βέγκας τον Μάρτιο. Είπε ότι πετούσε με ένα διθέσιο πειραματικό αεροπλάνο που κατασκεύασε, ​​οπότε ερχόταν στο Λας Βέγκας με ένα πειραματικό αεροπλάνο που έφτιαξε για να με πάει σε ένα πειραματικό υποβρύχιο που έφτιαξε για να με πάει στον βυθό του Ατλαντικού ωκεανού».
«Είναι κάπως σουρεαλιστικό. Κάθε φορά βλέπω μια φωτογραφία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό γεγονός. Κοιτάω τη φωτογραφία του πατέρα και του γιου που αντικατέστησαν τον γιο μου και τον εαυτό μου και σκέφτομαι πόσο εύκολα αλλά για τη χάρη του Θεού θα μπορούσε να ήταν η φωτογραφία μας στις ειδήσεις. Όταν ο Stockton με πλησίασε για πρώτη φορά με την ιδέα, ακουγόταν πολύ σέξι, πολύ συναρπαστικό», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, πρόσθεσε πως «ο γιος μου είναι μεγάλος θαυμαστής του Τιτανικού, οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν υπέροχο να κάνουμε κάτι μαζί.
Η γοητεία της πρότασης ήταν τόσο συναρπαστική. «Ο γιος μου μίλησε με τον φίλο του και εξέφρασαν ανησυχίες για το σκάφος, τη θαλάσσια ζωή, μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης