Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foreign Policy: Το πυροβολικό της Δύσης αποτυγχάνει την Ουκρανία

Foreign Policy: Το πυροβολικό της Δύσης αποτυγχάνει την Ουκρανία
Το άρθρο επικαλείται τον πρώην ειδικό σύμβουλο του Γενικού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Καθώς το πυροβολικό της Δύσης καταστρέφεται στην Ουκρανία, περισσότερα όπλα μετατρέπονται σε παλιoσίδερα και τελειώνουν τα πυρομαχικά, αναφέρει το Foreign Policy.
Νωρίτερα, μια διακομματική ομάδα από μέλη του Κογκρέσου κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να ξεκινήσει τις παραδόσεις πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα με ελλείψεις όπλων και πυρομαχικών.
«Για τους υποστηρικτές αυτών των όπλων, η επείγουσα ανάγκη αποστολής τους έχει αυξηθεί, όλο και περισσότερα όπλα καταστρέφονται από τους ρώσους και τα αποθέματα πυρομαχικών πυροβολικού είναι εξαιρετικά χαμηλά».
Το άρθρο επικαλείται τον πρώην ειδικό σύμβουλο του Γενικού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Valery Zaluzhny, Dan Rice:
«Ένα βελτιωμένο σύστημα διασποράς, που φτάνει στο στόχο, σκοτώνει πολύ περισσότερους Ρώσους
Άρα τεχνικά, για να καταστραφεί μια διμοιρία πρέπει να ρίξετε πολύ μικρότερο αριθμό οβίδων».
Τα πυρομαχικά, μπορούν να σκορπίσουν έως και 88 βόμβες σε όλο το πεδίο της μάχης, ικανές να σκοτώσουν και να ακρωτηριάσουν αμάχους για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά το τέλος των εχθροπραξιών.
Νωρίτερα, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προμηθεύουν προηγμένα πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, καθώς υπάρχουν περιορισμοί στην προμήθεια βομβών διασποράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης