Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή παραδοχή ΝΑΤΟ: Μην υποτιμηθεί η δύναμη της Ρωσίας – Στο μέτωπο οι Ουκρανοί χτυπήθηκαν από «κατάρα»… και Netflix

Ωμή παραδοχή ΝΑΤΟ: Μην υποτιμηθεί η δύναμη της Ρωσίας – Στο μέτωπο οι Ουκρανοί χτυπήθηκαν από «κατάρα»… και Netflix
Jens Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ να μην υποτιμήσει την Ρωσία
(upd 14)Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ρωσία έσπευσε να αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Jens Stoltenberg μετά από συνάντηση με τους ηγέτες πολλών κρατών μελών της συμμαχίας στη Χάγη…
Εν τω μεταξύ τα νέα για την Ουκρανία σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο δεν είναι καλά…
Το ΝΑΤΟ… δεν κάλεσε την Ουκρανία για ένταξη στους κόλπους της Συμμαχίας… θα γίνει κάποτε στο απροσδιόριστο μέλλον…
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία έχουν διαθέσει για στρατιωτική βοήθεια 41 δισεκ. και συνολικά σχεδόν 120 δισεκ. δολάρια…
Στο μέτωπο ωστόσο ο Ουκρανικός στρατός παραπαίει, δεν πάει καλά, έχει δραματικές απώλειες σε στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί 15.000 Ουκρανοί από τις 4 Ιουνίου 2023… ενώ αντίστοιχα οι ρώσοι έχουν χάσει 3.850 στρατιώτες εκ των οποίων σχεδίων 2.000 είναι οι τραυματίες.

Jens Stoltenberg: Το ΝΑΤΟ να μην υποτιμήσει την Ρωσία

Το ΝΑΤΟ πρέπει να αξιολογήσει ρεαλιστικά τη Ρωσία και να υποστηρίξει την ουκρανική επίθεση ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να υποτιμά τη Ρωσική Ομοσπονδία μετά τα γεγονότα στις 24 Ιουνίου ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερη γη προκειμένου να ενισχύσει την θέση τις στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
Όλοι είδαμε τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου 24 και 25 Ιουνίου 2023.
Αυτή είναι η εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας.
Ωστόσο, δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ πρέπει να παράσχει τη μέγιστη βοήθεια στην Ουκρανία, τα στρατεύματα της οποίας «προχωρούν και όσο περισσότερη γη καταλαμβάνουν, τόσο ισχυρότερη θα είναι η θέση του Κιέβου στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις».

Ο Jens Stoltenberg τόνισε επίσης ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει πλήρως τη δική του άμυνα και αποτροπή, επομένως, στη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας, οι ηγέτες θα υιοθετήσουν στρατιωτικά σχέδια για την ανάπτυξη νέων δυνάμεων στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας και θα εγκρίνουν την τοποθέτηση συστημάτων αεράμυνας στη Βαλτική.
Σημείωσε ότι για να χρηματοδοτήσουν όλες αυτές τις προσπάθειες, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ πρέπει να θέσουν το όριο του 2% του ΑΕΠ ως ελάχιστο επίπεδο για τις στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ και όχι ως στόχο.

Η Ουκρανία έλαβε πρόσκληση μόνο για συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ 11-12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Η Ουκρανία έλαβε πρόσκληση να λάβει μέρος μόνο στη συνάντηση «στο περιθώριο» της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στο Βίλνιους, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba σε συνέντευξή του στο CNN.
«Λάβαμε πρόσκληση, αλλά όχι για την ίδια τη σύνοδο κορυφής, αλλά για να συμμετάσχουμε στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, το οποίο θα διεξαχθεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής».
Εκφράζει τη λύπη του για την έλλειψη ξεκάθαρης θέσης στο ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας.
«Ορισμένες χώρες υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να προσκληθεί, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε κλιμάκωση.
Είμαστε της αντίθετης γνώμης» είπε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον Kuleba, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και εάν η συμμαχία «δεν λάβει μια ισχυρή απόφαση» για την ένταξη της Ουκρανίας, τότε «η λογική του φόβου θα επικρατήσει».
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουλίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε στις 19 Ιουνίου ότι στη συνάντηση, οι σύμμαχοι δεν θα εξετάσουν επίσημη πρόσκληση προς την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, αλλά θα πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις για το ποιες αποφάσεις θα φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στην ένταξη στην Συμμαχία.

Οι Ουκρανοί δικαιολογούν την αποτυχία της αντεπίθεσης – Δεν είμαστε ταινία Netflix

Οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται χρόνο για να δείξουν αποτελέσματα στην επίθεση, αλλά «όλοι θέλουν μια υπερπαραγωγή», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Kuleba σε συνέντευξή του στο CNN.
«Καταλαβαίνω ότι είμαστε η γενιά του Netflix και όλοι θέλουν ένα blockbuster, αλλά μερικές φορές τα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να εξελιχθούν, ειδικά όταν διακυβεύονται οι ζωές των ανθρώπων», είπε ο υπουργός.
Ανέφερε τα ναρκοπέδια, τις οχυρωμένες αμυντικές γραμμές και τη ρωσική αεροπορική κυριαρχία ως τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί στην επίθεση.
Αυτοί είναι οι τρεις παράγοντες που μας δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα.
Η ουκρανική επίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhno-Donetsk, Zaporozhye, Artemivsk ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου, ενώ το κύριο πλήγμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επικεντρώθηκε στον τομέα Zaporozhye του μετώπου.
Η Ουκρανία έριξε στη μάχη ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από ειδικούς του ΝΑΤΟ και οπλίστηκαν με δυτικό εξοπλισμό.
Η ιδέα της επίθεσης, σύμφωνα με τον διοικητή της 58ης Στρατιάς των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι να σπάσει η ρωσική άμυνα, τα ουκρανικά στρατεύματα να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα.
Επιπλέον, νωρίτερα η Ουκρανία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στόχος της επίθεσης είναι η πρόσβαση στην Κριμαία.
Ωστόσο κανείς από τους στόχους που έχουν τεθεί δεν έχει επιτευχθεί… οι Ουκρανικές δυνάμεις κόλλησαν στις γκρίζες ζώνες.

Οι μαχητές Wagner εξακολουθούν να απειλούν τις ουκρανικές γραμμές του μετώπου

Ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Putin και ο επικεφαλής του Wagner Yevgeny Prigozhin αποφάσιζαν για την τύχη του PMC με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη…
Ο επικεφαλής των Wagner Yevgeny Prigozhin εξήγησε ότι δεν υπήρχε πολιτικός στόχος να ανατραπεί ο νόμιμα εκλεγμένος Πρόεδρος, αλλά να υπερασπιστεί το PMC, που είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ρωσικές στρατιωτικές μονάδες, και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τις αποτυχίες κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Με τη σειρά του, ο Ρώσος Πρόεδρος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λεγόμενη Πορεία για τη Δικαιοσύνη ήταν προδοσία του ρωσικού λαού.
Οι μαχητές Wagner δεν θα τιμωρηθούν χάρη στις νίκες που έφεραν από την ουκρανική πρώτη γραμμή.
Έχουν την επιλογή είτε να υπογράψουν συμβόλαιο με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και να συνεχίσουν να πολεμούν είτε να σταματήσουν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες.
Όσοι μισθοφόροι είναι πρόθυμοι να ακολουθήσουν τον αρχηγό τους μπορούν να πάνε στη Λευκορωσία όπου το Wagner PMC αναμένεται να συνεχίσει τη λειτουργία του μετά από ορισμένες νομοθετικές διαδικασίες.

Το πρωί της 27ης Ιουνίου, ένα τζετ με τον Yevgeny Prigozhin φέρεται να προσγειώθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Εν τω μεταξύ, ορισμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι ο στρατός της Λευκορωσίας άρχισε να προετοιμάζει στρατιωτικές βάσεις και στρατόπεδα εκπαίδευσης για το Wagner PMC μόλις 100 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.
Παρά τις διαφωνίες μεταξύ του Yevegny Prigozhin και της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, το Wagner PMC είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες.

Lavrov: Δεν χάθηκε καθόλου έδαφος από την ανταρσία των Wagner

Η Ρωσία δεν μπορεί και δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin «τις προηγούμενες ημέρες μίλησε εκτενώς για να δώσει μια εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι, καθώς ξεπεράσαμε την απόπειρα ανταρσίας, δεν κάναμε την παραμικρή παραχώρηση σε σχέση με τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και δεν έχει χαθεί καμία θέση στο πεδίο της μάχης.
«Είναι αδύνατο να τα παρατήσουμε - τους στόχους που έχουν τεθεί», δήλωσε ο Lavrov στο Channel One.
Είπε πως η Ρωσία δεν μπορεί να αλλάξει τις προσεγγίσεις της για τη διεξαγωγή της ειδικής επιχείρησης, όσο η Δύση δημιουργεί σκόπιμα απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, διοχετεύει φονικά όπλα στην Ουκρανία και όσο «η καταστροφή καθετί ρωσικού στην Ουκρανία συνεχίζεται είναι ο δηλωμένος στόχος τους».

Τεταμένο το μέτωπο

Η κατάσταση στην ουκρανική πρώτη γραμμή παραμένει τεταμένη.
Στην περιοχή Zaporozhye, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες, καθώς ο βροχερός καιρός δεν ενθαρρύνει ενεργές εχθροπραξίες.
Οι μάχες θέσης συνεχίζονται.
Μετά από αρκετές ημέρες συνεχών επιθέσεων στην περιοχή Velikaya Novoselka, ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στο χωριό Rovnopol.
Οι ρωσικές μονάδες αποχώρησαν από τον οικισμό και αμύνονται στα γύρω υψώματα ελαχιστοποιώντας έτσι τις απώλειες τους…
Στην περιοχή Kherson, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να επεκτείνουν το προγεφύρωμα κοντά στη γέφυρα Αντονόφσκι υπό εντατικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και πυροβολικό και στις δύο όχθες του ποταμού Δνείπερου.
Εν τω μεταξύ, Ουκρανοί σαμποτέρ που συντονίζονται από το καθεστώς της Ουκρανίας συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στο ρωσικό έδαφος σε μια προσπάθεια να διακόψουν τον ρωσικό στρατιωτικό εφοδιασμό. Σ
τις 27 Ιουνίου, οι σιδηροδρομικές γραμμές στην περιοχή Kirovsky της Κριμαίας υπέστησαν ελαφρές ζημιές.
Με τη σειρά του το ΝΑΤΟ κλιμακώνει την κατάσταση, πλησιάζοντας τα ρωσικά σύνορα.
Στις 26 Ιουνίου, ένα αεροσκάφος αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου RC-135 και δύο μαχητικά πολλαπλών χρήσεων Typhoon της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αφού αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27.

Ουκρανία: Δεν έχετε δει τίποτα από την αντεπίθεση μας – Δεν έχουν εμπλακεί οι ταξιαρχίες της …Δύσης

Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Alexei Reznikov την κριτική που ασκείται για την αργή πρόοδο της ουκρανικής αντεπίθεσης, υποστηρίζοντας πως αυτή δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα.
«Τα κύρια γεγονότα της ουκρανικής αντεπίθεσης δεν έχουν έρθει ακόμα.
Όταν συμβεί, θα τα δείτε όλα.
Όλοι θα δουν τα πάντα» υποστήριξε σε δηλώσεις του στους Financial Times ο Reznikov.
Όπως είπε ο Reznikov, οι κύριες εφεδρείες και δυνάμεις του ουκρανικού στρατού, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων ταξιαρχιών που έχουν εκπαιδευτεί στη Δύση και που έχουν εξοπλιστεί με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ, δεν έχουν ακόμα εμπλακεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 με 12 Ιουλίου στη Λιθουανία, αναγνωρίζοντας πως είναι δύσκολο για την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ όσο διαρκεί ο πόλεμος.
«Κατανοούμε ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης είναι απίθανο να ληφθεί ομόφωνη πολιτική απόφαση, αν και είναι εφικτό να σταλεί ένα σαφές μήνυμα και να διατυπωθεί μια ξεκάθαρη πρόθεση» επισήμανε ο Reznikov.
Σημειώνεται ότι ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει ανακαταλάβει περίπου 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα όταν οι Ρώσοι έχουν υπό τον έλεγχο τους περίπου 604.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι από τις 4 Ιουνίου, όταν και άρχισε η ουκρανική αντεπίθεση, οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 13.000 νεκρούς στρατιώτες ενώ χάσει 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα.

Αυτοκτονικές οι επιθέσεις των Ουκρανών – Φρικτές οι απώλειες

Πίσω στα μέσα Ιανουαρίου 2023, ο απόστρατος υποστράτηγος του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Ben Hodges, ο οποίος προηγουμένως ηγήθηκε της Διοίκησης Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη και εξακολουθεί να κατέχει αρκετές υψηλόβαθμες θέσεις εντός του ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκε ότι τα δυτικά βαριά τεθωρακισμένα θα έδιναν στο καθεστώς του Κιέβου «ένα πλεονέκτημα» έναντι του ρωσικού στρατού.
Συγκεκριμένα είχε αναφέρει…

«Λοιπόν, φυσικά, εύχομαι αυτές οι αποφάσεις για την παροχή «Bradley» και «Marder» και AMX-10RC και άλλα συστήματα να είχαν ληφθεί νωρίτερα.
Αλλά τα καλά νέα είναι ότι θα αποσταλούν.
Αυτό που άκουσα την περασμένη εβδομάδα ήταν τα θεμέλια για μια ταξιαρχία τεθωρακισμένων.
Βασικά, έχετε αυτοκινούμενο πυροβολικό από την Τσεχική Δημοκρατία, ένα τάγμα AMX-10RC από τη Γαλλία, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό τροχοφόρο όχημα και μετά ένα τάγμα με «Marder», που είναι πολύ καλό σύστημα και μετά ένα τάγμα του «Bradley», που είναι το καλύτερο όχημα μάχης πεζικού στον κόσμο.
Η Ουκρανία δημιουργεί ένα φονικό σχηματισμό συνδυασμένων όπλων που θα μπορούσε να είναι η σιδερένια γροθιά που θα χτυπούσε τις ατελείωτες γραμμές ρωσικών χαρακωμάτων…» έλεγε ο Ben Hodges

Τα εξαιρετικά όπλα της Δύσης έγιναν παλιοσίδερα

Ωστόσο τα «εξαιρετικά τροχοφόρα οχήματα» και τα «πολύ καλά συστήματα», συμπεριλαμβανομένου του «καλύτερου οχήματος μάχης πεζικού στον κόσμο», δεν είναι τίποτε άλλο από παλιοσίδερα στις στέπες της Ουκρανίας η οποία αποτυγχάνει στην αντεπίθεση…
Μετά από εβδομάδες προσπαθειών να ξεπεράσει τις ρωσικές γραμμές, εκτός από μερικές μικρές τακτικές επιτυχίες που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν λαμβάνοντας υπόψη τις φρικτές απώλειες, η «σιδηρά γροθιά» των στρατευμάτων της Ουκρανίας έδειξε την ανικανότητά της καθώς δεν μπόρεσε να πετύχει κανένα στρατηγικό στόχο.

Οι δραματικές απώλειες… αιματηρό crash test

Μέχρι τις 21 Ιουνίου, οι απώλειες των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου ήταν εκπληκτικές, φθάνοντας περίπου 13.000 στρατιώτες, 246 άρματα μάχης (13 από τα οποία ήταν τανκς του ΝΑΤΟ), 595 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (AFVs), 279 πυροβόλα και όλμους (48 εστάλησαν από το ΝΑΤΟ). ), 42 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS), δύο πυραυλικά συστήματα SAM (εδάφους-αέρος), 14 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων), 264 drones και 424 οχήματα.
Από τότε, οι απώλειες φαίνεται να έχουν κλιμακωθεί δραματικά και δεν είναι τυχαίο ότι η Γερμανική Handelsblatt αναφέρει «Αυτό δεν είναι μια αντεπίθεση.
Είναι ένα αιματηρό crash test».

Παρόλα αυτά, η Ουκρανική κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει τους βίαια στρατολογημένους Ουκρανούς σε βέβαιο θάνατο (ή φρικτούς τραυματισμούς, στην καλύτερη περίπτωση).
Στις 24 Ιουνίου, ξεκίνησαν επιθετικές επιχειρήσεις τόσο στις περιοχές Zaporozhye όσο και στο Donetsk αλλά απέτυχαν, αν και το καθεστώς του Κιέβου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε «πρόοδος προς όλες τις κατευθύνσεις».
Τα βίντεο δείχνουν ότι σχεδόν όλες οι μονάδες επίθεσης που συμμετείχαν σε επιθετικές επιχειρήσεις είτε καταστράφηκαν είτε υπέστησαν ανεπανόρθωτη ζημιά, ενώ τα ρωσικά drones καμικάζι εξουδετέρωσαν πολλά οπλικά συστήματα της Δύσης…

Καταστροφή για την 47η ταξιαρχία της Ουκρανίας

Στις 25 Ιουνίου 2023 οι Ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 700 στρατιώτες και δεκάδες τανκς και ελαφρύτερα οχήματα υποστήριξης.
Κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης επίθεσης, η 47η ταξιαρχία των δυνάμεων του καθεστώτος της Ουκρανίας εγκλωβίστηκε σε ναρκοπέδια, με αποτέλεσμα καταστροφικές απώλειες, συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών και δεκάδων ακρωτηριασμών, πολλοί στρατιώτες έχασαν τα πόδια τους.
Video δείχνουν δεκάδες σοβαρά τραυματισμένους στρατιώτες, αβοήθητους…

Οι Ουκρανοί έχασαν τις εγκαταστάσεις καυσίμων στο Donbass

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα ακριβείας στις εγκαταστάσεις καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass, ανέφερε το Ria Novosti, επικαλούμενο τη Μόσχα.
«Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα με όπλα υψηλής ακρίβειας σε εγκαταστάσεις διύλισης πετρελαίου και αποθήκευσης καυσίμων για να εξασφαλίσουν την ακινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Donbass.
Ο σκοπός του πλήγματος επετεύχθη», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο ρωσικός κατάφερε να πλήξει όλους τους προκαθορισμένους εχθρικούς στόχους.
Τις τελευταίες 24 ώρες, ο ρωσικός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 240 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψε δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, δύο φορτηγά, καθώς και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Krab πολωνικής κατασκευής στην κατεύθυνση του Donetsk.

Ανυπακοή στο Ουκρανικό στράτευμα

Αναμενόμενα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανυπακοή πολλών Ουκρανών στρατιωτικών, ορισμένοι από τους οποίους αρνούνται ανοιχτά να ακολουθήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους, ενισχύοντας περαιτέρω τους προηγούμενους ισχυρισμούς για μια επικείμενη ανταρσία εντός των δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι διοικητές τους συχνά λαμβάνουν ακραία μέτρα για να εξασφαλίσουν πειθαρχία.
Ένα από τα τελευταία βίντεο δείχνει έναν αξιωματικό να ρίχνει τουλάχιστον δύο χειροβομβίδες σε αρκετούς Ουκρανούς στρατιώτες που στέκονται σε ένα καταφύγιο επειδή δεν κράτησαν τις θέσεις τους.

Έξι εκρήξεις στην Μελιτόπολη

Μια σειρά από εκρήξεις σημειώθηκαν στη Μελιτόπολη που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.
Συνολικά 6 εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη.
Η περιοχή της Zaporizhia έγινε ρωσική περιοχή μετά από δημοψήφισμα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022, τα αποτελέσματα του οποίου δεν αναγνωρίζει η Ουκρανία και συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή.
Πάνω από το 70% της περιοχής Zaporozhye βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας ωστόσο η πρωτεύουσα της περιοχής, η πόλη Zaporozhye , παραμένει υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Από τον Μάρτιο του 2023, η Μελιτόπολη έχει γίνει προσωρινά το διοικητικό κέντρο της περιοχής Zaporozhye.

H Ουκρανία κατά την αντεπίθεση έχασε 259 τανκς και 780 τεθωρακισμένα οχήματα

Μόνο στην κατεύθυνση Orekhov - την οποία η Ουκρανία την θεωρεί την κύρια κατεύθυνση κρούσης - και μόνο τις τελευταίες 7 ημέρες, καταστράφηκαν 280 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 41 τανκ και 102 τεθωρακισμένων.
Από την αρχή της αντεπίθεσης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν 259 άρματα μάχης και 780 τεθωρακισμένα οχήματα…

Η Ευρώπη θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εάν ηττηθεί ολοκληρωτικά ο Ουκρανικός στρατός

Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτών στην Ουκρανία δεν αποκλείεται εάν ο Ουκρανικός στρατός δεν δικαιώσει τις ελπίδες της Δύσης κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης, τόνισε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ…
«Όσον αφορά το θέμα της υποθετικής αποστολής ενόπλων δυνάμεων, για τη Δύση, το νόημα αυτής της κρίσης είναι η αποδυνάμωση της Ρωσίας.
Ωστόσο, η ηγεσία της ΕΕ, αντίθετα με τις αρχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έχει επιδοθεί σε μια μακροπρόθεσμη στρατιωτικοποίηση της οικονομίας, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί»….

Η κατάρα χτυπάει τον Ουκρανικό στρατό…

Τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 προκάλεσαν τεράστιες απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Τα ρωσικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στις μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, γράφει το αμερικανικό portal Military Watch Magazine.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα ταμερικανικά και γερμανικά οχήματα M2 Bradley και Leopard 2A6 καταστρέφονται σε τεράστιες ποσότητες στη γραμμή επαφής.
Δυτικοί αναλυτές αναγνωρίζουν ότι τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό.
Ο αμερικανός στρατιωτικός ειδικός Peter Suchiu αποκάλεσε το Ka-52 «Alligator» «σούπερ αρπακτικό», προκαλώντας καίρια πλήγματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Luhansk_Battle_Map_Draft_June_272023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_272023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_272023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_June_272023.png

Kherson-Mykolaiv_Battle_Draft_June_272023.png

Suicidalattackshorrendous.jpg

27june2023_Ukraine_Kamyanske_map-768x419.jpg

26june2023_Ukraine_Antonovsky_bridge_map-2-768x537.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης