Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mεικτά πρόσημα στη Wall, μετά την ομιλία Powell στο συνέδριο της ΕΚΤ – Στο -0,22% o Dow, ο Nasdaq +0,27%

Mεικτά πρόσημα στη Wall, μετά την ομιλία Powell στο συνέδριο της ΕΚΤ – Στο -0,22% o Dow, ο Nasdaq +0,27%
Μεικτά πρόσημα στη Wall...
Μεικτή εικόνα εμφάνισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τετάρτη 28 Ιουνίου, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, στο συνέδριο της ΕΚΤ στο συνέδριο της Σίντρα στην Πορτογαλία..
Μαζί με τον Powell ήταν ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Αndrew Bailey, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde και ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση -0,22%, στις 33.852 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 4.376 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,27%, στις 13.591 μονάδες.

Κατά τ’ άλλα, ο Nasdaq «κλείνει» το καλύτερο α’ εξάμηνο των τελευταίων 40 χρόνων, λαμβάνοντας ώθηση από ένα κύμα αισιοδοξίας γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, που έχει ενισχύσει σημαντικά τις τεχνολογικές μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Επισημαίνεται πως ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite φέτος το 2023 καταγράφουν άνοδο 14% και 29%, αντίστοιχα.
«Παρακολουθούμε αυτό το σερί υψηλότερων υψηλών και υψηλότερων χαμηλών.
Δεν θα το ονόμαζα αγορά momentum, ίσως εισερχόμαστε σε κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα είναι μια αγορά τάσεων», είπε ο Jeff deGraaf, πρόεδρος της Renaissance Macro Research, την Τρίτη στο CNBC «Closing Bell».
Σημείωσε δε την ηγετική θέση σε κυκλικούς τομείς όπως η τεχνολογία και η βιομηχανία, λέγοντας ότι είναι θετικοί δείκτες.
«Αυτές είναι πολύ καλές, αλεξίσφαιρες ενδείξεις ότι βρίσκεστε σε μια bull market» πρόσθεσε ο deGraaf.
Ο Powell δήλωσε την Τετάρτη 28/7 ότι θα ακολουθήσει πιο περιοριστική πολιτική, καθώς η Fed συνεχίζει την προσπάθεια καταπολέμησης του πληθωρισμού, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας αύξησης των επιτοκίων σε διαδοχικές συνεδριάσεις.
«Όλοι χωνεύουμε τα σχόλια των τεσσάρων μεγάλων κεντρικών τραπεζών» δήλωσε ο Kim Forrest της Bokeh Capital Partners.
«Και φαίνεται ότι η αγορά θέλει πραγματικά να ανέβει ψηλότερα, αλλά το συνολικό μήνυμα είναι “πρέπει να έχουμε υψηλότερα επιτόκια για περισσότερο”».

Στα μάκρο, το έλλειμμα μειώθηκε 6,1% στα 91,1 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, μετά το άλμα του Απριλίου σε υψηλό έξι μηνών στα 97,1 δισ. δολ., όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Οι εξαγωγές υποχώρησαν 0,6% στα 162,8 δισ. δολ. τον Μάιο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση 2,7% στα 254 δισ. δολ. Αυτή ήταν η μικρότερη μέτρηση το τελευταίο εξάμηνο.

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με στήριξη από ΗΠΑ

Ήπια άνοδο κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση ισχυρών στοιχείων από τις ΗΠΑ που περιόρισαν τις ανησυχίες για σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, ακολουθώντας τα χθεσινοβραδινά κέρδη της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν αύξηση στις νέες παραγγελίες για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά της αμερικανικής μεταποίησης και αυξημένη καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,64%, στις 15.950 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,52%, στις 7.500 μονάδες.
Στις 7.286 μονάδες με άνοδο 0,98% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,86%, στις 27.637 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης