Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόγνωση στο Κίεβο: Δεν έχουμε όπλα, αδιαπέραστη η ρωσική άμυνα

Απόγνωση στο Κίεβο: Δεν έχουμε όπλα, αδιαπέραστη η ρωσική άμυνα
Για τεράστιες ελλείψεις σε βλήματα και πυραύλους μεγάλου διαμετρήματος κάνουν λόγο οι Ουκρανοί
Σχετικά Άρθρα
Την αποτυχία της αντεπίθεσης τους αρχίζουν να ομολογούν και οι ίδιοι οι Ουκρανοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για έλλειψη πυρομαχικών και κατάλληλων οπλικών συστημάτων και για αδυναμία να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Mikhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως οι Ουκρανοί στρατιώτες βλέπουν τα πυρομαχικά τους να εξαντλούνται, τη στιγμή που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα συντριπτικά μεγαλύτερο αριθμό Ρώσων στρατιωτών.
«Η γραμμή του μετώπου εκτείνεται σε περισσότερα από 1.800 χιλιόμετρα, η περιοχή των ναρκοθετημένων πεδίων υπερβαίνει τα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Οι Ρώσοι δημιούργησαν τρεις γραμμές άμυνας: έσκαψαν αναχώματα, κατασκεύασαν οχυρώσεις, έβαλαν πυροβολικό, εκτόξευσαν ρουκέτες, έχουν χιλιάδες τανκς σε προστατευμένα μέρη, όπως και χιλιάδες αεροσκάφη.
Έχουν περίπου 360.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Podolyak, ο οποίος την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις.
«Έχουμε έλλειψη βλημάτων και πυραύλων μεγάλου διαμετρήματος, έχουμε περιορισμένες αεροπορικές δυνατότητες και δεν μπορούμε να κτυπήσουμε τις διόδους ενίσχυσης του ρωσικού στρατού» επισήμανε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης