Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αποτυχία στις προσπάθειες για εμβόλιο mRNA κατά της γρίπης

Νέα αποτυχία στις προσπάθειες για εμβόλιο mRNA κατά της γρίπης
Η Sanofi, ένας από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές εμβολίων, εκτιμά πλέον ότι η σημερινή τεχνολογία mRNA δεν είναι αποτελεσματική στην περίπτωση της γρίπης
Λίγους μήνες αφότου η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα στις δοκιμές εμβολίου mRNA για την πρόληψη της γρίπης, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ούτε το δικό της αντιγριπικό εμβόλιο mRNΑ προσφέρει επαρκή ανοσία.
Το πειραματικό εμβόλιο προκαλεί επαρκή ανοσιακή αντίδραση για τους ιούς Α της γρίπης, όχι όμως και για τα στελέχη Β που επίσης προκαλούν εποχικές επιδημίες.
Η Sanofi, ένας από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές εμβολίων, εκτιμά πλέον ότι η σημερινή τεχνολογία mRNA δεν είναι αποτελεσματική στην περίπτωση της γρίπης.
«Για να πετύχει το εμβόλιο mRNA κατά της γρίπης χρειαζόμαστε την επόμενη γενιά τεχνολογίας mRNA, πάνω στην οποία ήδη εργαζόμαστε» δήλωσε στο Reuters ο Τόμας Τριόμφ, επικεφαλής του τμήματος εμβολίων της εταιρείας.
Το να συνεχιστούν οι προσπάθειες με τη σημερινή τεχνολογία θα ήταν άχρηστο «σαν να πετάς μακαρόνια στον τοίχο» είπε.
Μεγάλη ανησυχία για την υγεία της Μαντόνα: Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της πριν μεταφερθεί στη ΜΕΘ
Τον Φεβρουάριο, η Moderna είχε ανακοινώσει πως το πειραματικό εμβόλιο mRNA για τη γρίπη δεν προσφέρει επαρκή ανοσιακή απόκριση έναντι των στελεχών Β, αν και οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Στα πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών έχει περάσει στο μεταξύ ένα διπλό πειραματικό εμβόλιο mRNA των Pfizer/BioNtech για τη γρίπη και την Covid-19.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης