Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο ΟΗΕ για να καταπολεμήσει την πείνα στον κόσμο έχει μόλις το 20% του ποσού, που διαθέτει η Δύση για όπλα στην Ουκρανία

Ρωσία: Ο ΟΗΕ για να καταπολεμήσει την πείνα στον κόσμο έχει μόλις το 20% του ποσού, που διαθέτει η Δύση για όπλα στην Ουκρανία
Μόνο για το 2022 το ποσό που δόθηκε στην Ουκρανία, ξεπέρασε τα 120 δισεκ. δολάρια
Τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει ο ΟΗΕ μέχρι στιγμής φέτος για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελούν μόλις το 20% του ποσού που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξόδεψαν για όπλα για την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη (29/6/2023) ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Η γενναιοδωρία των δυτικών χορηγών σε σχέση με την κρίση στην Ουκρανία, την οποία οι ίδιοι προκάλεσαν φαίνεται διττή », είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Όμως για την Ουκρανία, μόνο για όπλα, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν ήδη δαπανήσει τόσα όσα ζήτησε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ το 2023 για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο - περίπου 55 δισεκατομμύρια δολάρια». είπε ο Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα το Tass.
«Από αυτό το ποσό, παρεμπιπτόντως, μέχρι σήμερα ο OΗΕ έχει λάβει μόνο το 20%.
Φανταστείτε πόσοι άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να βοηθηθούν εάν οι δυτικοί δωρητές το ήθελαν πραγματικά.
Όμως όχι, είναι πιο σημαντικό για αυτούς να ξοδεύουν χρήματα για όπλα, εμπλουτίζοντας τις αμυντικές εταιρείες τους», είπε ο Nebenzya.
«Το συνολικό ποσό της οικονομικής, στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα αυτής της χώρας, ξεπέρασε τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2022.
Όπως λένε, αντιληφθείτε τις δυτικές προτεραιότητες», κατέληξε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης