Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaluzhny (Διοικητής Ουκρανικού Στρατού): Τα Leopard δεν κάνουν παρέλαση... εύλογο να καταστραφούν

Zaluzhny (Διοικητής Ουκρανικού Στρατού): Τα Leopard δεν κάνουν παρέλαση... εύλογο να καταστραφούν
Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 χτυπούν εύκολα τις ουκρανικές θέσεις
Ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny αναγνώρισε τις απώλειες των Γερμανικής κατασκευής τανκς Leopard κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, αποκαλώντας τα ως έναν ακόμη στόχο στο πεδίο της μάχης.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στην Washington Post, ο Valery Zaluzhny είπε ότι αρκετά τανκς Leopard σε υπηρεσία με τις ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστραφεί από τις ρωσικές δυνάμεις, χωρίς να αναφέρει πόσα ακριβώς τανκς καταστράφηκαν.
«Δεν πήραμε τα Leopards να κάνουν παρελάσεις ή να βγάζουν πολιτικοί ή διασημότητες φωτογραφίες».
Κάθε Leopard στο πεδίο της μάχης είναι στόχος… ανέφερε ο Valery Zaluzhny
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τα Leopards στην αντεπίθεση, η οποία ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου.

Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 χτυπούν εύκολα τις ουκρανικές θέσεις

Τα ρωσικά αεροσκάφη Su-35 χτυπούν εύκολα τις ουκρανικές θέσεις στο έδαφος και τα ουκρανικά αεροπλάνα δεν μπορούν να τα ανταγωνιστούν, δήλωσε ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny σε συνέντευξή του στην Washington Post.
Επειδή ο πιο σύγχρονος στόλος Su-35 της Ρωσίας έχει πολύ ανώτερο βεληνεκές ραντάρ και πυραύλων, τα παλαιότερα αεροσκάφη της Ουκρανίας δεν μπορούν να τα ανταγωνιστούν.
Ως αποτέλεσμα, τα στρατεύματα στο έδαφος στοχοποιούνται εύκολα.
Ο Ουκρανός στρατηγός σημείωσε επίσης ότι ο αριθμός των αεροπλάνων του ΝΑΤΟ που βρίσκονται σε υπηρεσία κοντά στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας είναι διπλάσιος από τον αριθμό των ρωσικών αεροπλάνων που «καταστρέφουν» τις ουκρανικές θέσεις.

«Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τουλάχιστον το ένα τρίτο από εκεί και να το μεταφέρουμε εδώ;».

Δεν χρειάζομαι 120 αεροπλάνα ένας πολύ περιορισμένος αριθμός θα ήταν αρκετός» ανέφερε ο Valery Zaluzhny
Ο Ουκρανός διοικητής σημείωσε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν σύγχρονη αεροπορία και οι ουκρανικές δυνάμεις δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν.
«Είναι σαν να πηγαίναμε στην επίθεση με τόξα και βέλη τώρα».
Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους δυτικούς συμμάχους του να παρέχουν αεροπλάνα F-16.

Ρωσική επικράτηση σε κάθε χτύπημα στο μέτωπο.... συμφωνία - πλαίσιο οσονούπω παρά την εμπλοκή CIA!

Την ώρα που τα ρωσικά χτυπήματα το Σάββατο 1η Ιουλίου επιβεβαιώνουν την υπεροπλία των ρωσικών δυνάμεων με χτυπήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lughansk (LPR), θέσεις ελέγχου της ουκρανικής επιχειρησιακής και τακτικής ομάδας του Donetsk και ένα σοβαρό χτύπημα στην αποθήκη καυσίμων της ομάδας Zaporozhye, η Washington Post αποκαλύπτει εμπλοκή της CIA σε ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, κατά τη μυστική επίσκεψη στο Κίεβο τον Ιούνιο, του διευθυντή της CIA των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, όπου ενημερώθηκε για τα σχέδια των Ουκρανών να αναπτύξουν πυροβολικό και πυραύλους κοντά στην Κριμαία, καθώς και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, γράφει η Washington Post.
Την ιδια ώρα η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες για ένα σχέδιο συμφωνίας - πλαισίου με το Κίεβο για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας, όπως αποκαλύπτει το Σάββατο (1/7/2023) η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ), επικαλούμενη πηγές με γνώση του ζητήματος.

Οι τρεις χώρες μαζί με τις ΗΠΑ, έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες για το σχέδιο της προγραμματισμένης συμφωνίας-πλαισίου με G7 και ΕΕ, να εμπλέκονται στο άμεσο μέλλον στη συζήτηση.
Στο πλαίσιο της πολυμερούς συμφωνίας, όλοι οι συμμετέχοντες θα συνάψουν χωριστές συμφωνίες με το Κίεβο, οι οποίες θα εξηγούν πώς μπορεί ο καθένας από αυτούς να βοηθήσει την Ουκρανία στο μέλλον, ήτοι, με όπλα, με χρήματα, με εκπαίδευση στρατιωτών ή βοήθεια στην επέκταση της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας.
Η συνθήκη θα πρέπει να γίνει «γέφυρα» στην πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα, η Γερμανία θέλει να προτείνει ένα «ισραηλινό μοντέλο» για τη διασφάλιση της ασφάλειας, αλλά αντιτίθεται στο να δοθεί στη συμφωνία «νομικά δεσμευτικό» χαρακτήρα, ενώ, για το Κίεβο, το «ισραηλινό μοντέλο» είναι «μόνο ένα σχέδιο Β».
Το λεγόμενο σχέδιο Yermak-Rasmussen (που πήρε το όνομά του από τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak και του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ (2009-2014) Anders Fogh Rasmussen) προβλέπει ότι μέχρι τότε η ασφάλεια της Ουκρανίας θα διασφαλίζεται μέσω πολυμερούς συστήματος εγγυήσεων από τους δυτικούς συμμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης