Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λογαριασμοί σε κινεζικό γιουάν στις τράπεζες της Αργεντινής – Αυξάνονται οι συναλλαγές σε τοπικά νομίσματα

Λογαριασμοί σε κινεζικό γιουάν στις τράπεζες της Αργεντινής  –  Αυξάνονται οι συναλλαγές σε τοπικά νομίσματα
Η τελευταία κίνηση είναι συμπληρωματική της απόφασης που ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Αργεντινής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2023 για έκδοση τίτλων σε γιουάν
Σχετικά Άρθρα
Η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής ανακοίνωσε την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 ότι θα δεχτεί το ρενμίνμπι ως το νόμισμα που επιτρέπεται για καταθέσεις και αναλήψεις στο τραπεζικό σύστημα της Αργεντινής.
Εν τω μεταξύ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Αργεντινής επιτρέπεται να δέχεται αποταμιεύσεις και προθεσμιακές καταθέσεις σε γιουάν.
Τα μέτρα αποσκοπούν στη διευκόλυνση της χρήσης του γιουάν σε εμπορικές και χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στην αγορά της Αργεντινής, ανέφερε η κεντρική τράπεζα της χώρας στη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023
Η τελευταία κίνηση είναι συμπληρωματική της απόφασης που ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Κινητών Αξιών της Αργεντινής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2023 για έκδοση τίτλων σε γιουάν, δήλωσε η κεντρική τράπεζα.
Στις αρχές Ιουνίου, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής ανανέωσαν τη διμερή τους συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων ύψους130 δισεκατομμυρίων γιουάν (18 δισεκατομμύρια δολάρια)/4,5 τρισεκατομμύρια πέσο Αργεντινής (18 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η συμφωνία ισχύει για τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης