Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πετρέλαιο: Σαουδική Αραβία και Ρωσία μειώνουν κι άλλο την παραγωγή

Πετρέλαιο: Σαουδική Αραβία και Ρωσία μειώνουν κι άλλο την παραγωγή
Το Ριάντ και η Μόσχα προσπαθούν να διατηρήσουν την τιμή του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα
Σε επιπλέον περικοπές στην προσφορά πετρελαίου προχώρησαν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι μεγαλύτερες χώρες εξαγωγής αργού στον κόσμο, οδηγώντας ανοδικά τις τιμές του παρά τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι παρατείνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως για ακόμη έναν μήνα.
Μετά τη σαουδαραβική ανακοίνωση, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντρ Νόβακ, ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο.
Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ σημείωσε άνοδο έως 1,6% στα 76,60 δολάρια το βαρέλι μετά τις ανακοινώσεις της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.
Η Ρωσία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο χώρα εξαγωγής πετρελαίου μετά τη Σαουδική Αραβία, της οποίας ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μίλησε με τον Πούτιν στις 27 Ιουνίου.
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου με στόχο να ανακόψει την πτώση της τιμής του. Η μείωση, που τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιούλιο, θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και «ίσως παραταθεί».
Το Ριάντ και η Μόσχα προσπαθούν να διατηρήσουν την τιμή του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα. Η τιμή του μπρεντ έχει υποχωρήσει από τα 113 δολάρια το βαρέλι έναν χρόνο νωρίτερα.
Οι τιμές του αργού από τα Ουράλια διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο κατά μέσο όρο στα 55,28 δολάρια το βαρέλι, συγκριτικά με 87,25 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα και χαμηλότερα από το πλαφόν που επέβαλε στις τιμές η Δύση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης