Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danilov (Ουκρανία): Aλλάζει η στρατηγική της αντεπίθεσης - Κύριος στόχος η φθορά των Ρώσων

Danilov (Ουκρανία): Aλλάζει η στρατηγική της αντεπίθεσης - Κύριος στόχος η φθορά των Ρώσων
Kύριος στόχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θα είναι η πρόοδος, αλλά «η εξάντληση του ρωσικού στρατού», σύμφωνα με τον Danilov
Ο ουκρανικός στρατός άλλαξε τη στρατηγική της αντεπίθεσης, ανέφερε ο Oleksiy Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας.
«Σε αυτό το στάδιο των ενεργών εχθροπραξιών, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις εκπληρώνουν το έργο νούμερο ένα - τη μέγιστη καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού, αποθηκών καυσίμων, στρατιωτικού εξοπλισμού, θέσεων διοίκησης, πυροβολικού και δυνάμεων αεράμυνας της Ρωσίας», τόνισε ο αξιωματούχος του Κιέβου.
Υποστηρίζει ότι τώρα ο κύριος στόχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θα είναι η πρόοδος, αλλά «η εξάντληση του ρωσικού στρατού».
Νωρίτερα, η Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανία,ς Anna Malyar, αναγνώρισε ότι η κατάσταση για τον στρατό της Ουκρανίας είναι «μάλλον δύσκολη» και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Volodymyr Zelensky σημείωσε ότι η επίθεση είναι «πιο αργή από όσο θα θέλαμε».
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν επίσης τα αδύναμα αποτελέσματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin ανακοίνωσε επίσης την αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης