Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ οι Ρώσοι διέλυσαν την ουκρανική αεροπορία, οι Καναδοί υποστηρίζουν... ψεύτες οι Ουκρανοί ότι κατέρριψαν Kinzhal με Patriot

Ενώ οι Ρώσοι διέλυσαν την ουκρανική αεροπορία, οι Καναδοί υποστηρίζουν... ψεύτες οι Ουκρανοί ότι κατέρριψαν Kinzhal με Patriot
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν αναχαιτίσει ούτε ένα ρωσικό αεροσκάφος από τότε που ξεκίνησε η επίθεσή τους από τις 4 Ιουνίου 2023
Στις 4 Ιουλίου 2023, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή άλλων 4 ουκρανικών αεροσκαφών.
Ο ρωσικός στρατός εξακολουθεί να επωφελείται από την αεροπορική του υπεροχή στα ουκρανικά μέτωπα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν αναχαιτίσει ούτε ένα ρωσικό αεροσκάφος από τότε που ξεκίνησε η επίθεσή τους από τις 4 Ιουνίου 2023… αυτό δηλώνεται επίσημα από την κυβέρνηση αλλά και από ανεξάρτητες πηγές…

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25 κοντά στο χωριό Grigorovka και ένα ελικόπτερο Mi-8 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Novogrodovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Την ίδια μέρα, δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-25 καταρρίφθηκαν από ρωσικές δυνάμεις Αεράμυνας κοντά στα χωριά Georgievka στο Donetsk και Orikhiv στην περιοχή Zaporozhye.
Άλλοι στόχοι που αναχαιτίστηκαν από τη ρωσική αεράμυνα περιλαμβάνουν πέντε πύραυλους HIMARS και 14 ουκρανικά UAV που καταρρίφθηκαν κοντά στα χωριά Ploschanka, Topolevka στο Luhansk, Krynki, Sagi στην περιοχή Kherson, Gladkoe, Nesteryanka, Inzhenernoe στην περιοχή Zaporozhye.
Συνολικά, 449 ουκρανικά αεροσκάφη, 241 ελικόπτερα, 4887 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα των Ουκρανών έχουν καταστραφεί από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ουκρανοί φαντασιώνονται καταρρίψεις Kinzhal

Στις 3 Ιουλίου, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε ένα βίντεο που φαινόταν να παρέχει κάποιες πληροφορίες για την ενέδρα που έστησαν στις 13 Μαΐου, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών 4 ρωσικών αεροσκαφών.
Ένα από τα συστήματα αεράμυνας Patriot ήταν υπεύθυνο για την κατάρριψη 4 ρωσικών αεροσκαφών στις 13 Μαΐου.

Το περιστατικό συνέβη εντός ρωσικού εδάφους και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τουλάχιστον 4, και ενδεχομένως 5, ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών.
Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, πλάγια ενός συστήματος Patriot υπήρχαν απεικονίσεις δύο ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και τριών ρωσικών ελικοπτέρων στολισμένα με επιγραφές «13 Μαΐου».
Προφανώς υπονοούσε μια σύνδεση μεταξύ αυτών των αεροσκαφών και των γεγονότων εκείνης της γεμάτης δράση ημέρας.

Τα γεγονότα που συνέβησαν στις 13 Μαΐου είχαν ως αποτέλεσμα οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, να χάσουν, δύο ρωσικά ελικόπτερα Mi-8, ένα μαχητικό βομβαρδιστικό Su-34 και ένα μαχητικό Su-35S, χωρίς επιζώντες.
Και τα 4 μαχητικά συνετρίβσαν στην περιφέρεια Bryansk της Ρωσίας, η οποία βρίσκεται απέναντι από την περιφέρεια Chernihiv της Ουκρανίας στη βορειοανατολική κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια του συμβάντος, δύο ελικόπτερα Mi-8 καταρρίφθηκαν, με τουλάχιστον ένα από αυτά να είναι μοντέλο Mi-8MTPR-1 εξοπλισμένο με συστήματα εμπλοκής ραντάρ Rychag-AV και το άλλο πιθανόν να χρησιμεύει ως ειδικό ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.
Τα Su-34 και Su-35 στοχοποιήθηκαν επίσης εκείνη την ημέρα.
Το Su-34 στόχευε να εκτοξεύσει μια βόμβα ολίσθησης στο Chernihiv, ενώ το Su-35 προστάτευε το Su-34 από ουκρανικούς πυραύλους και συστήματα αεράμυνας.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν μια βόμβα ολίσθησης 3.300 λιβρών για να στοχεύσουν πόλεις και στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η βόμβα ολίσθησης είναι ένα υποκατάστατο της φτερωτής βόμβας ολίσθησης Joint Direct Attack Munition που παρέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.

Η βόμβα ολίσθησης, που εκτοξεύεται από μεγάλα υψόμετρα, παρέχει στα ρωσικά πληρώματα μαχητικών το βεληνεκές για να διεξάγουν επιθέσεις χωρίς να περάσουν στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο που ενέχουν τα συστήματα αεράμυνας που παρέχονται από τη Δύση, όπως τα Patriots, Iris-Ts και NASAMS.

Πριν από την άφιξη των αμυντικών συστημάτων που προμηθεύονταν από τη Δύση, το ουκρανικό σύστημα S-300 ήταν η μόνη απειλή για τα ρωσικά αεροπλάνα στην πλευρά των συνόρων, αλλά η περιορισμένη προμήθεια πυραύλων ανάγκασε τα ουκρανικά στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν το S-300 προσεκτικά.
Η Ουκρανία φαίνεται να ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος μέσα στη Ρωσία με σύστημα Patriot.

Τα ακριβή στοιχεία της ενέδρας παραμένουν άγνωστα.
Είναι πιθανό ότι το σύστημα Patriot κατέρριψε τα δύο αεροσκάφη Sukhoi και στη συνέχεια οι ουκρανικές δυνάμεις στόχευσαν και κατέρριψαν τα ρωσικά ελικόπτερα Mi-8.
Η αλληλουχία των γεγονότων υποδηλώνει ότι τα ελικόπτερα μπορεί να ήταν σε κοντινή απόσταση κατά τη διάρκεια της κατάρριψης των Sukhoi.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, οι ουκρανικές δυνάμεις θα έπρεπε να μετακινήσουν το σύστημα Patriot κοντά στις συνοριακές περιοχές.
Μια αναλύτρια με έδρα τη Βραζιλία, η Patricia Marins, είπε στους EurAsian Times, «ένα σύστημα Patriot θα μπορούσε να φτάσει σε αυτήν την απόσταση εάν οι εκτοξευτές βρίσκονταν κοντά στα σύνορα».
Πρόσθεσε, «δεν νομίζω ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να μεταφέρει εκεί ένα ακριβό σύστημα Patriot.
Θα ήταν ευκολότερο και φθηνότερο να μετακινήσει ένα Buk και οι τρύπες στα συντρίμμια είναι απόδειξη των πυραύλων Buk».

Οι Ουκρανοί είναι ψεύτες…

Ο Mike Mihajlovic, ειδικός σε αμυντικές τεχνολογίες και πρώην αξιωματικός του στρατού των καναδικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζει ότι: «με βάση την εμπειρία μου, η Ουκρανία μεταδίδει σχεδόν 90% ψευδείς πληροφορίες».
«Παρατήρησα σημάδια στο βίντεο που δείχνουν την κατάρριψη του Kinzhal αλλά αυτό είναι μια ανοησία.
Επιπλέον, όλο το περιεχόμενο που «δημοσιεύει» το Κίεβο είναι πολιτικά κατευθυνόμενο.
Η σύνοδος κορυφής του Βίλνιους πλησιάζει και πρέπει να δείξουν στους δυτικούς χορηγούς τους ότι η επένδυσή τους αποφέρει αποτελέσματα».

«Δεν λέω ότι ο Patriot δεν έχει κάποιες επιτυχίες αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μόνο το 5-10% από αυτά που υποστηρίζουν οι Ουκρανοί».
Το σύστημα Patriot δεν είναι ιδιαίτερα ευκίνητο και η ανάπτυξή του πολύ κοντά στα σύνορα για την ενέδρα ρωσικών αεροπλάνων θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη.
Το σύστημα Patriot είναι πολύ ευαίσθητο στον εντοπισμό, και στην καταστροφή του ειδικά από τα προηγμένα όπλα υψηλής απόδοσης.
Ο καναδός αναλυτής θεωρεί τους S-300V ως πιο λογική επιλογή.
Ως εκ τούτου, αναγνώρισε ότι η πίστωση θα πρέπει να αποδοθεί εκεί που τους αξίζει εάν όντως εκπλήρωσαν τις απαιτήσεις τους.
Οι Ουκρανοί έχουν επιδείξει υψηλά ποσοστά ανακριβειών και παραπληροφόρησης…
Επίσημα πάντως οι Ουκρανοί δεν είπαν τίποτε για Patriot…

patriotthhhh.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης