Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Toyota ανακάλυψε το «Άγιο Δισκοπότηρο» της ηλεκτροκίνησης

Η Toyota ανακάλυψε το «Άγιο Δισκοπότηρο» της ηλεκτροκίνησης
Τί ισχυρίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο
Σχετικά Άρθρα
Η Toyota γνωστοποίησε σήμερα 5/7 πως προχώρησε σε ένα τεχνολογικό άλμα που θα της επιτρέψει να μειώσει στο μισό το βάρος, το μέγεθος και το κόστος των μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, κάτι που θα μπορούσε να προμηνύει μια σημαντική πρόοδο για την ηλεκτροκίνηση γενικότερα.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο εφάρμοζε ήδη σχέδιο για την κυκλοφορία αυτοκινήτων με προηγμένες μπαταρίες στερεάς κατάστασης, οι οποίες προσφέρουν οφέλη σε σύγκριση με τις μπαταρίες υγρών ηλεκτρολυτών, έως το 2025.
Η Toyota ανακοίνωσε ότι έχει απλοποιήσει την παραγωγή του υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, χαιρετίζοντας την ανακάλυψη ως ένα σημαντικό άλμα που θα μπορούσε να μειώσει δραματικά τους χρόνους φόρτισης και να αυξήσει την αυτονομία.
«Τόσο για τις υγρές όσο και για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, στοχεύουμε να αλλάξουμε δραστικά την κατάσταση όπου οι τρέχουσες μπαταρίες είναι πολύ μεγάλες, βαριές και ακριβές. Όσον αφορά τις δυνατότητες, θα επιδιώξουμε να μειώσουμε στο μισό όλους αυτούς τους παράγοντες», δήλωσε ο Κέιτζι Κάιτα, πρόεδρος του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τις ουδέτερες εκπομπές άνθρακα.
Ο Ντέιβιντ Μπέιλι, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, είπε ότι εάν οι ισχυρισμοί της Toyota είναι βάσιμοι, θα μπορούσε να είναι μια στιγμή ορόσημο για το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Συχνά υπάρχουν καινοτομίες στο στάδιο του πρωτοτύπου, αλλά στη συνέχεια η εξέλιξη είναι δύσκολη. Αν πρόκειται για μια πραγματική ανακάλυψη, θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, να αποτελέσει το ιερό δισκοπότηρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης