Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινή επιδρομή στην πόλη Nablus της Δυτική Όχθης

Τουλάχιστον δύο νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινή επιδρομή στην πόλη Nablus της Δυτική Όχθης
Προηγήθηκε συμπλοκή των ανδρών με τον ισραηλινό στρατό και απειλή για χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σύμφωνα με το Al Jazzera
Οι άνδρες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού στην κατεχόμενη περιοχή της Δυτικής Όχθης, σε αυτό που ορισμένοι ντόπιοι περιέγραψαν ως «εισβολή».
Δύο Παλαιστίνιοι νεαροί σκοτώθηκαν μετά την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στην κατεχόμενη πόλη της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με ορισμένους ντόπιους να την περιγράφουν ως «εισβολή» και οδήγησε στο θάνατο του Hamza Maqbool και του Khairi Shaheen, σύμφωνα με το Al Jazeera.
Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη αναζητώντας τους δύο άνδρες, καθώς ο ένας από τους οποίους επιβεβαιώθηκε ότι συνδέεται με την Ταξιαρχία Μαρτύρων al-Aqsa, ανέφερε το ρεπορτάζ του διεθνούς μέσου από την Ramallah στη Δυτική Όχθη.
Οι άνδρες εντοπίστηκαν σε ένα σπίτι στην παλιά Nablus.
Στη συνέχεια, οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να ζητήσουν από τους άνδρες να παραδοθούν.
Απείλησαν με χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, γεγονός που ώθησε τον ισραηλινό στρατό να ζητήσει περισσότερες ενισχύσεις, πρόσθεσε.
«Φαίνεται ότι υπήρξε κάποιου είδους αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών και του ισραηλινού στρατού στο κρυσφήγετό τους και οι δύο άνδρες στο σπίτι πυροβολήθηκαν νεκροί» σύμφωνα με το σχτικό ρεπορτάζ του Al Jazzera
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι άνδρες θεωρήθηκαν ύποπτοι για επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον της αστυνομίας αυτή την εβδομάδα.
Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τα πληρώματά της «μετέφεραν τις σορούς των δύο μαρτύρων από την Παλιά Πόλη της Ναμπλούς».
Οι ισραηλινές δυνάμεις απέκλεισαν το σπίτι προτού πυροβολήσουν θανάσιμα τους άνδρες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
Επίσης στις επιδρομές τραυματίστηκαν άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι.
Το περιστατικό σημειώθηκε λιγότερο από δύο ημέρες μετά την επιδρομή του ισραηλινού στρατού στην Jenin που σκότωσε 12 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε άλλους 140, εκ των οποίων οι 30 σοβαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης