Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς οι Σύροι ταπείνωσαν τη Wagner τη στιγμή της ανταρσίας - Σε στενή συνεργασία με τη Μόσχα η Δαμασκός

Πώς οι Σύροι ταπείνωσαν τη Wagner τη στιγμή της ανταρσίας - Σε στενή συνεργασία με τη Μόσχα η Δαμασκός
Τις κινήσεις της Συρίας για να αποτρέψει πιθανή ανταρσία της Wagner και στη Δαμασκό αποκάλυψε το Al Jazzeera
Καθώς οι μισθοφόροι της Wagner προχωρούσαν στη Μόσχα στην περίφημη ανταρσία απέναντι στο Κρεμλίνο, οι αρχές στη Συρία και οι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές εκεί έλαβαν μια σειρά γρήγορων μέτρων εναντίον τοπικών πρακτόρων της Wagner στη Δαμασκό για να αποτρέψουν την εξάπλωση της εξέγερσης, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και επικαλείται το Al Jazzera.
Οι κινήσεις της Δαμασκού που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας περιελάμβαναν αποκλεισμό τηλεφωνικών γραμμών, την σύλληψη και μεταφορά αρκετών μελών της Wagner σε ρωσική στρατιωτική βάση και εντολή μισθοφόρων μαχητών να υπογράψουν νέες συμβάσεις με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ή να εγκαταλείψουν αμέσως τη Συρία, σύμφωνα με τις πηγές, μεταξύ των οποίων και Σύριοι αξιωματούχοι ασφαλείας.
Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι οι συριακές αρχές κινήθηκαν γρήγορα και αποτελεσματικά για να πλήξουν τη μισθοφορική δύναμη, υπό το φόβο ότι ο βασικός στρατιωτικός εταίρος τους η Ρωσία θα κλονιζόταν από την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης του Prighozin.
Μέχρι το πρωί του Σαββάτου 24 Ιουνίου, οι συριακές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι Ρώσοι αξιωματούχοι συντονίζονταν στενά για να απομονώσουν και να ελέγξουν στελέχη της Wagner, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς.
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Συρίας έκοψε σταθερά τηλέφωνα και συνδέσμους στο Διαδίκτυο τη νύχτα της Παρασκευής 23 Ιουνίου από περιοχές επιρροής της Wagner για να παρεμποδίσει τις επικοινωνίες με την Μόσχα και τη λήψη εντολών εκεί.
«Ο ρόλος της Wagner στη Συρία - όπως τον έπαιζε πριν την ανταρσία- έχει τελειώσει», είπε ο Ναουάρ Σαμπάν, ερευνητής στο Κέντρο Στρατηγικών Μελετών Omran που επικεντρώνεται στην μελέτη της περίπτωσης της Συρίας.
«Δεδομένων των γεγονότων, η σχέση τους με το συριακό υπουργείο Άμυνας έχει πλέον τελειώσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης