Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Γαλλία: Θα επιτρέπεται η παρακολούθηση πολιτών από τα κινητά τηλέφωνά τους

Σάλος στη Γαλλία: Θα επιτρέπεται η παρακολούθηση πολιτών από τα κινητά τηλέφωνά τους
O Γάλλος πρόεδρος Μacron προωθεί νομοσχέδιο που επιτρέπει την παρακολούθηση υπόπτων μέσω τηλεφώνων
Νομοσχέδιο το οποία θα επιτρέπει στις Αρχές να παρακολουθούν μέσω λογισμικών τύπου Predator, για την παρακολούθηση υπόπτων, προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που «συντρέχει λόγος», η γαλλική αστυνομία θα μπορεί να εισέρχεται εξ αποστάσεως στα κινητά χρηστών και να καταγράφει εικόνες, ήχους κ.λπ., όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης στη Γαλλία.
Όπως επισημαίνεται, ο νέος νόμος θα εφαρμόζεται μόνο όταν ένα άτομο είναι ύποπτο για έγκλημα που επισύρει ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών και για χρονικό διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.
Προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο, θα απαιτείται δικαστικό ένταλμα, ενώ ο νόμος αποκλείει συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες από την παρακολούθηση, όπως γιατρούς, δημοσιογράφους, δικηγόρους, δικαστές και γάλλους νομοθέτες.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από μία σειρά συντονισμένων θανατηφόρων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, η χώρα έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους παρακολούθησης, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα διακαιώματα, όπως υποστηρίζουν οργανώσεις που μάχονται υπέρ των βασικών κοινωνικών ελευθεριών.
Παρά τις διαμαρτυρίες, ο Γάλλος Υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι οι νέες ρυθμίσεις θα επηρεάσουν μόνο κάποιες δεκάδες περιπτώσεων το χρόνο.
«Είμαστε μακριά ακόμη από τον απολυταρχισμό του 1984», δηλώνει, προσθέτοντας ότι «με το νέο νόμο θα σωθούν ανθρώπινες ζωές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης