Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Πρωτοφανές πρόστιμο 1,1 δισ. δολαρίων στην Ant Group του Jack Ma

Κίνα: Πρωτοφανές πρόστιμο 1,1 δισ. δολαρίων στην Ant Group του Jack Ma
Πρόστιμο-μαμούθ στην Ant Group
Σχετικά Άρθρα
Την επιβολή προστίμου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων στην Ant Group εξετάζουν οι κινεζικές αρχές, βάζοντας τέλος στην πολυετή ρυθμιστική αναμόρφωση της εταιρείας fintech, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC), η οποία έχει καθοδηγήσει την αναμόρφωση της Ant μετά τη ματαίωση της δημόσιας εγγραφής της ύψους 37 δισ. δολαρίων στα τέλη του 2020, αναμένεται να ανακοινώσει το πρόστιμο τις επόμενες ημέρες.
Το πρόστιμο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν επιβληθεί ποτέ σε διαδικτυακή εταιρεία στη χώρα, ωστόσο αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να εξασφαλίσει άδεια χρηματοπιστωτικής εταιρείας συμμετοχών και τελικά, να αναβιώσει τα σχέδιά της για είσοδο στο χρηματιστήριο.
Η Ant ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Jack Ma της Alibaba και διαχειρίζεται μεταξύ άλλων, την επεξεργασία πληρωμών, τον καταναλωτικό δανεισμό και τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων. Στα μέσα του 2020, πριν από την απόσυρση της δημόσιας εγγραφής της, η αξία της εκτιμήθηκε από επενδυτές σε περισσότερα από 300 δισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης