Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Πάρτι με ηλεκτρονική μουσική μέσα σε Ορθόδοξη εκκλησία στη Σμύρνη

Τουρκία: Πάρτι με ηλεκτρονική μουσική μέσα σε Ορθόδοξη εκκλησία στη Σμύρνη
Οργή για το πάρτι στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης
(up1)Πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης έγινε με την άδεια του Δήμου το βράδυ της Παρασκευής 7/7, προκαλώντας αντιδράσεις.
O δήμος της Σμύρνης παραχώρησε σε εταιρεία τον χώρο της εκκλησίας για τη διοργάνωση πάρτι. Μάλιστα, έγινε υπό  την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σμύρνης που έδωσε την άδεια και την περιλαμβάνει στα «Πολιτιστικά Κέντρα».
Πρόκειται για ναό ιστορικής αξίας που έχει παραχωρηθεί πολλές φορές στην Μητρόπολη Σμύρνης για λειτουργίες, ενώ έχουν γίνει πολλές εκθέσεις. Οικοδομήθηκε από την ελληνική κοινότητα της Σμύρνης το 1886.
Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνορθόδοξης κοινότητας που έκανε λόγο για εικόνες ντροπής.
Μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος της κοινότητας Ελλήνων Σμύρνης, Γ. Θεοδωρίδης, ανέφερε ότι «οργανώθηκε ένα πάρτι, μια διοργάνωση μιάς ιδιωτικής εταιρείας στον ιερό ναό του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης. Το βίντεο ντοκουμέντο το οποίο είδαμε μετά δεν ήταν μια ευπρεπής εικόνα γιατί οι άνθρωποι που διασκέδαζαν στον χώρο αυτό ήταν με ποτά».
Ωστόσο, αντιδράσεις υπήρξαν και από τουρκικά ΜΜΕ, ιδίως φιλοκυβερνητικά, αφού ανήκει σε Δήμο που ελέγχει η αντιπολίυτευση ι συγκεκριμένα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Αυστηρή ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ

Αυστηρή ανακοίνωση για το γεγονός εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας».
Και προσθέτει: «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης