Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίβει τα χέρια του ο Gates: Εγκρίθηκε το «καλλιεργημένο κοτόπουλο» για δημόσια κατανάλωση στις ΗΠΑ των εταιριών του

Τρίβει τα χέρια του ο Gates: Εγκρίθηκε το «καλλιεργημένο κοτόπουλο» για δημόσια κατανάλωση στις ΗΠΑ των εταιριών του
Ο συνιδρυτής της Microsoft και τεχνοκράτης Bill Gates υποστήριξε την έγκριση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για το κρέας κοτόπουλου που καλλιεργείται στο εργαστήριο για δημόσια κατανάλωση.
Ο Bill Gates χαιρέτησε την έγκριση του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για το κρέας κοτόπουλου που καλλιεργείται στο εργαστήριο, μια «εφεύρεση» την οποία υποστηρίζει, καθώς επενδύει στις εταιρείες που το παρασκευάζουν και πλέον κάνει χώρο στις τσέπες του για τα επερχόμενα κέρδη.
Συνήθως αναφέρεται ως «καλλιεργημένο κοτόπουλο», το προϊόν παρασκευάζεται από εξαγόμενα κύτταρα από κοτόπουλα που εκτρέφονται μέσα σε βιοαντιδραστήρα χάλυβα. Μέσα στη δεξαμενή, τα κύτταρα συνδυάζονται με βιταμίνες, μέταλλα και άλλα πρόσθετα που προάγουν την ανάπτυξη.
Στη συνέχεια συλλέγονται και διαμορφώνονται σε διαφορετικές μορφές πριν πουληθούν.
Πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Gates έχει επενδύσει στην Upside Foods (πρώην Memphis Meats) και την Eat Just, δύο εταιρείες με έδρα την Καλιφόρνια που έλαβαν το πράσινο φως από το USDA να πουλήσουν κρέας κοτόπουλου που καλλιεργείται στο εργαστήριο.
Και οι δύο εταιρείες φέρεται να πωλούν συνθετικά αυγά σε καταστήματα λιανικής από το 2019.
Ο τεχνοκράτης στο παρελθόν υποστήριξε την Impossible Foods και την Beyond Meat, δύο εταιρείες που πωλούν βοδινό κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.
Το 2022, ο Gates υποστήριξε ότι οι πλούσιες χώρες πρέπει να στραφούν εξ ολοκλήρου στο βοδινό κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο και ότι οι άνθρωποι μπορούν να προσαρμοστούν στη διαφορά γεύσης και τα προϊόντα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Η «πράσινη πριμοδότηση» που σχετίζεται με τα κρέατα που καλλιεργούνται στο εργαστήριο θα γίνει τελικά αρκετά προσιτή ώστε να οδηγήσει σε μια αλλαγή στη ζήτηση των καταναλωτών, είπε ο Gates.

«Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να στραφούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας.
Για το κρέας στις χώρες μεσαίου και άνω εισοδήματος, νομίζω ότι είναι δυνατό.
Υπάρχουν όλοι αυτοί οι λογαριασμοί που λένε ότι πρέπει να λέγεται, βασικά, σκουπίδια εργαστηρίου για πώληση. Δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουμε την ετικέτα του βοείου κρέατος».
Ο Gates δεν προωθεί απλώς το ψεύτικο κρέας μέσω των επενδύσεών του, σύμφωνα με την Daily Expose.
Έχει επίσης υποστηρίξει μια start-up που ονομάζεται Biomilq, η οποία αναπτύσσει εργαστηριακά... μητρικό γάλα.
Το Expose επεσήμανε ότι ο έλεγχος και η προώθηση των εταιρειών ψεύτικων τροφίμων έχει έναν υποβόσκοντα κακό σκοπό.
«Για όσους ελέγχουν πόρους όπως το φαγητό και το νερό, η ισχύς είναι απεριόριστη και ο έλεγχος της προσφοράς τροφής είναι μέρος της «εποικοδόμησης καλύτερα»».

Το κοτόπουλο που καλλιεργείται στο εργαστήριο και άλλα «Franken-foods» βλάπτει όσους το τρώνε

Η COO της Upside Foods, Amy Chen, αναφέρθηκε στην έγκριση από το USDA για το καλλιεργούμενο κοτόπουλο της κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής της στο Fox News.
Όπως είπε στο κανάλι: «Μακροπρόθεσμα, θα σας πω ότι υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιήσουμε τη διατροφική [αξία], ώστε να φανταστείτε μια μπριζόλα που έχει το διατροφικό προφίλ ενός σολομού.
Αλλά προς το παρόν, επικεντρωνόμαστε στο να ταιριάξουμε απλώς αυτό που περιμένετε από ένα συμβατικό κοτόπουλο ή μια συμβατική αγελάδα».
Ωστόσο, το κοτόπουλο που καλλιεργείται στο εργαστήριο δεν έρχεται χωρίς κριτική.
Η διατροφολόγος-διαιτολόγος Diana Rodgers παρατήρησε ότι θα προτιμούσε να «φάει το παπούτσι της» από το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο.
«Το McDonald’s είναι ακόμα καλύτερο γιατί το κρέας είναι καλύτερη επιλογή για βιταμίνες», παρατήρησε.

«Άχρηστο προϊόν» γεμάτο πρόσθετα

Ο τηλεοπτικός σεφ Andrew Gruel της φήμης «Food Truck Face Off» κατήγγειλε επίσης το ψεύτικο κρέας, αποκαλώντας το «άχρηστο προϊόν» γεμάτο πρόσθετα.
«Το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο αποτελεί κίνδυνο τόσο για το διατροφικό μας σύστημα όσο και για την οικονομία μας», έγραψε στο Twitter. «Η ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή είναι εξωφρενική. μπορεί να επιβιώσει μόνο με κρατικές επιδοτήσεις.
Είναι γεμάτο πρόσθετα και δεν μιμείται καθόλου τις υγιεινές ιδιότητες του κρέατος.
Τρομακτικά πράγματα."
«Η ανάπτυξη των συνθετικών κρεάτων και των προϊόντων φυτικής προέλευσης έχει προκαλέσει πολλούς ειδικούς στον τομέα της υγείας και ανησυχούν πολίτες σε όλο τον κόσμο να ανησυχούν για το μέλλον των τροφίμων», καταλήγει η Expose, προσθέτοντας ότι πολλοί «πιστεύουν ότι είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να αδράξουν οι παγκόσμιες ελίτ. έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και δηλητηρίαση ανθρώπινων όντων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης