Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργιάδης κατά ΝΙΚΗΣ για το GPS στις νέες ταυτότητες: Να μπει φραγμός στη γραφικότητα, όλοι έχουμε κινητά τηλέφωνα

Γεωργιάδης κατά ΝΙΚΗΣ για το GPS στις νέες ταυτότητες:  Να μπει φραγμός στη γραφικότητα, όλοι έχουμε κινητά τηλέφωνα
Το κόμμα ΝΙΚΗ άνοιξε ένα σημαντικό μέτωπο κατά της κυβέρνησης  καθως τάσσεται κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τις οποίες θεωρεί «φακέλωμα»
Την ομιλία του προέδρου της NΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιού στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, σχολιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter τη Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
Ο κ. Νατσιός είπε «όχι» στις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες γιατί -όπως υποστήριξε- θα έχουν GPS και θα μας «φακελώνουν».
«Είναι σχεδόν γελοίο η κριτική ενός Πολιτικού Αρχηγού για τις νέες ταυτότητες, να είναι ότι «έχουν γεωεντοπισμό και άρα θα ξέρουν ανά πάσα στιγμή πού βρισκόμαστε κλπ», ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Νατσιό ότι γεωεντοπισμό έχουν όλες οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων!
Αν θέλει κάποιος να βρει πού είσαι δεν χρειάζεται καμία νέα ταυτότητα.
Κάπου να μπει ένας φραγμός στην γραφικότητα», έγραψε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μέτωπο ....

Το κόμμα ΝΙΚΗ άνοιξε ένα σημαντικό μέτωπο και τάσσεται κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων τις οποίες θεωρεί «φακέλωμα», ανέφερε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, και τόνισε πως για το κόμμα του η ψήφος έχει και πνευματική διάσταση.
Ο κ. Νατσιός τάχθηκε κατά της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και υποστήριξε πως «πρόκειται για μία ταυτότητα με δυνατότητα γεωεντοπισμού και συλλογής πληροφοριών και φακελώματος του πολίτη» ενώ διερωτήθηκε εάν «θα υπάρχει δυνατότητα προαιρετικότητας ή θα κινδυνεύει ο πολίτης που δεν θέλει να την πάρει, να τεθεί εκτός κοινωνίας και δικαιωμάτων, ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας».

Σχέσεις εκκλησίας κράτους 

Στο θέμα της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος επανέλαβε τα ερωτήματα που είχε θέσει και κατά την πρωτολογία του για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει «να διαγράψει το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος από την προμετωπίδα του Συντάγματος» και εάν θα προχωρήσει στην αναθέωρηση των άρθρων για τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους και την αποστολή της Εκπαίδευσης.
Αναφερόμενος σε προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη για ενδεχόμενη υποδοχή μεταναστών ως εποχικών εργατών είπε: «Σεβόμαστε κάθε χώρα αλλά θέλουμε και οι αλλοδαποί να σέβονται την έννομη τάξη μας.
Όποιοι την παραβιάζουν, όπως στη Ρόδο, να δικάζονται και να εκτίουν την ποινή τους στη χώρα τους όπου θα τους επιστρέφουμε με απέλαση.
Καμία ανοχή στην ανομία», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης