Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλικό φλερτ για μεγάλες επενδύσεις της Tesla – Θερμή υποδοχή στον Elon Musk

Γαλλικό φλερτ για μεγάλες επενδύσεις της Tesla – Θερμή υποδοχή στον Elon Musk
Τι δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire
Σχετικά Άρθρα
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk θα επιλέξει την Γαλλία για μια σημαντική επένδυση που σχετίζεται με την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.
Ο Musk συναντήθηκε πρόσφατα με αξιωματούχους της γαλλικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Emmanuel Macron, καθώς διερευνά επιλογές για την κατασκευή εργοστασίου.
Ερωτηθείς εάν μια επένδυση θα μπορούσε να έχει σχέση με τις κυψέλες συσσωρευτών ή με άλλους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Tesla, ο Bruno Le Maire δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ότι «πολλές επιλογές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι».
«Ο ίδιος (ο Musk) γνωρίζει ότι θα ήταν ευπρόσδεκτος στην Γαλλία» δήλωσε ο Le Maire προσθέτοντας «Είναι στο χέρι του να λάβει την απόφαση».

Ανοικτή πρόσκληση

Υπενθυμίζεται πως το Παρίσι είχε απευθύνει ανοιχτό προσκλητήριο στον Musk και την Tesla για να κατασκευάσει εργοστάσιο στη χώρα, παρόλο που απειλεί το Twitter με απαγόρευση εξαιτίας του γεγονότος ότι αρνήθηκε να τηρήσει τους κανόνες δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Το επόμενο Gigafactory στη χώρα», είχε δηλώσει ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών της χώρας στο CNBC, στην πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση μέχρι σήμερα ότι η Γαλλία επιθυμεί τις επενδύσεις του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.
«Θα είναι υπέροχο να έχουμε ένα εργοστάσιο Tesla στη Γαλλία, έχει γίνει μεγάλη προσπάθειαγια να βεβαιωθούμε ότι αυτό είναι δυνατό και μπορεί να συμβεί», ανέφερε ο Jean-Noel Barrot στο συνέδριο Viva Tech στο Παρίσι.
List of Tesla factories - Wikipedia
Κόμβος για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

Η Γαλλία επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως κόμβου για τη βιομηχανία ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ανοίγοντας το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων φέτος.
«Έχουμε επίσης επενδύσει σε έναν ολόκληρο τομέα ηλεκτρικών μπαταριών, επομένως θα προσπαθήσουμε να τον πείσουμε ότι η Γαλλία είναι το καλύτερο δυνατό μέρος στην Ευρώπη για να ιδρύσει το επόμενο εργοστάσιο της Tesla», πρόσθεσε ο υπουργός ψηφιακών υπηρεσιών.
Ο Musk αναμένεται να μιλήσει στο Παρίσι την Παρασκευή 14 Ιουλίου στη σύνοδο κορυφής Viva Tech – ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά συνέδρια της Γαλλίας, όπου η κυβέρνηση θα έχει σημαντική παρουσία.
Ο Musk βρίσκεται σε αναζήτηση μιας νέας τοποθεσίας Gigafactory, εκτός από τα μεγάλα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων της εταιρείας που υπάρχουν ήδη στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Κίνα.
Ο Barrot επαίνεσε τον Musk ως «μεγάλο εφευρέτη, πιθανώς έναν από τους σπουδαιότερους των αρχών αυτού του αιώνα».
France wants Elon Musk to build a Tesla factory in the country
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης