Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ήρθε η ώρα»: Πώς θα αντιδράσει η Ρωσία στην προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ

«Ήρθε η ώρα»: Πώς θα αντιδράσει η Ρωσία στην προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ
Πολιτικός επιστήμονας Sardaryan: Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την απειλή των πυρομαχικών διασποράς για τους αμάχους
Η ΔΕΕΣ έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο των βομβών διασποράς στους αμάχους.
Ο πολιτικός επιστήμονας Henry Sardaryan εξέφρασε την άποψη για το ποια απάντηση θα μπορούσε να δώσει η Ρωσία στην προμήθεια αυτού του τύπου όπλου στο Κίεβο.
Τα πυρομαχικά διασποράς «σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν αδιακρίτως» και αποτελούν σοβαρή απειλή για τους αμάχους, δήλωσε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).
Νωρίτερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εφοδιάσουν το καθεστώς του Κιέβου με αυτό το είδος όπλου.
Η Ουάσιγκτον αποφάσισε να προμηθεύσει πυρομαχικά διασποράς την Ουκρανία, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αποτελούν απειλή για τους πολίτες, δήλωσε ο Henry Sardaryan, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Πολιτικής στο MGIMO, στον αέρα του προγράμματος του συγγραφέα του στο Ραδιόφωνο του Sputnik.
«Η πιο εντυπωσιακή δήλωση που άκουσα τον τελευταίο καιρό είναι η δήλωση του Λευκού Οίκου…: οι Ηνωμένες Πολιτείες αναβάλλουν και καθυστερούν το θέμα των παραδόσεων πυρομαχικών διασποράς για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή κατάλαβαν τους κινδύνους και τις απειλές για τους αμάχους.
Δηλαδή, υπάρχουν κίνδυνοι: "Αποτελεί απειλή για τους αμάχους, ωστόσο, το παραδίδουμε. Απλώς δεν ήταν η ώρα τότε.
Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σαφής - να παραταθεί η σύγκρουση, " είπε ο Henry Sardaryan
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ότι η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει τους κινδύνους για τους αμάχους που συνδέονται με τη χρήση πυρομαχικών διασποράς.
Ο Sardaryan δεν συμφωνεί με την άποψη ορισμένων ειδικών ότι η χρήση αυτών των όπλων κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα ήταν μια συμμετρική απάντηση στην προμήθεια πυρομαχικών που απαγορεύεται από τη διεθνή σύμβαση στο Κίεβο.
"Δεν είναι μια συμμετρική απάντηση. Θα ήταν μια συμμετρική απάντηση εάν η ίδια η Ουκρανία παρήγαγε αυτά τα πυρομαχικά και τα χρησιμοποιούσε εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά σε μια κατάσταση όπου τα πυρομαχικά διασποράς παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια συμμετρική απάντηση από την πλευρά μας θα ήταν να προμηθεύουν πυρομαχικά διασποράς στον αντίπαλό τους, εκεί όπου εκείνοι (οι Ηνωμένες Πολιτείες - επιμ.) αντιμετωπίζουν δυσκολίες ασφαλείας... Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε νικητήρια θέση. Στην πραγματικότητα τροφοδοτούν τον επιτιθέμενο εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας με χρήματα άλλων. 
Το ελάχιστο που θα πρέπει να χτίσουμε ως μέσο αντιπαράθεσης με τις δυτικές χώρες είναι προληπτικά χτυπήματα στις προμήθειες πριν φτάσουν Ουκρανία», λέει ο Henry Sardaryan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης