Τελευταία Νέα
Διεθνή

To σχέδιο άμυνας του ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας απόδειξη αποτυχίας της Ουκρανίας - Σε απόγνωση το Κίεβο, έριξε βόμβες διασποράς

To σχέδιο άμυνας του ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας απόδειξη αποτυχίας της Ουκρανίας - Σε απόγνωση το Κίεβο, έριξε βόμβες διασποράς
Για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, το ΝΑΤΟ συμφώνησε σε ένα σχέδιο άμυνας - απάντησης σε μια ρωσική επίθεση…
(upd 14) Σε απόγνωση φαίνεται πως έχουν περιέλθει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις... 
Αυτό αποδεικνύεται από σπασμωδικές κινήσεις όπως η χρησιμοποίηση των απαγορευμένων βομβών διασποράς, τις οποίες έριξαν στην πόλη Tokmak, στην περιοχή Zaporozhye.
Η ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή της Zaporizhia έχει αποτύχει παταγωδώς, στα βόρεια επίσης η αντεπίθεση έχει αποτύχει..
Στην μόνη περιοχή όπου οι Ουκρανοί σημειώνουν εδαφικά κέρδη είναι δυτικά του Bakhmut, όπου οι ρώσοι μετά την κατάληψη της πόλης δεν πρόλαβαν να στήσουν άμυνα…
Προβλέπεται ένταση των εχθροπραξιών στο Bakhmut, αφού οι Ουκρανοί έχουν βάλει στόχο να ανακαταλάβουν την πόλη…
Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο άμυνας του ΝΑΤΟ, σε περίπτωση επίθεσης από τη Ρωσία, είναι απόδειξη αποτυχίας της Ουκρανίας, αλλά και προκλητικά κατασκευασμένης έντασης… αφού η Ρωσία δεν έχει επιδείξει επιθετικότητα σε άλλη χώρα πλην της Ουκρανίας που έχει ζωτικά συμφέροντα…

Έριξαν βόμβες διασποράς

Ουκρανικά στρατεύματα έριξαν βόμβες διασποράς στην πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye, ανέφεραν οι επιχειρησιακές υπηρεσίες της πόλης.
«Στις 17:15 μαχητές του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου βομβάρδισαν το Τοκμάκ. Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, ο εχθρός χρησιμοποίησε πυρομαχικά διασποράς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Διευκρινίζεται ότι χτυπήματα καταγράφηκαν σε πτηνοτροφική μονάδα και στην έξοδο από την πόλη προς τη Vasilievka.
Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε τη μεταφορά βομβών διασποράς στον ουκρανικό στρατό.
Τα βλήματα αυτού του τύπου απαγορεύονται από διεθνή σύμβαση που έχει επικυρωθεί από 123 χώρες.
Δεν την έχουν υπογράψει οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ρωσία και η Ουκρανία.

Μedvedev: Αποκαλύψτε τα ρωσικά πυρομαχικά διασποράς

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το οπλοστάσιό της με πυρομαχικά διασποράς αφού η Ουκρανία έχει ήδη χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα στον βομβαρδισμό του Tokmak στην περιοχή Zaporozhye.
Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύσουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν παρόμοια όπλα εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία απέφυγε να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, συνειδητοποιώντας την απειλή που αποτελούν για τον άμαχο πληθυσμό.
Σύμφωνα με τον Soigu η προμήθεια αυτών των όπλων από τους Αμερικανούς θα παρατείνει τη σύγκρουση.

Σχέδιο άμυνας - απάντησης σε μια ρωσική επίθεση…

Για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, το ΝΑΤΟ συμφώνησε σε ένα σχέδιο άμυνας - απάντησης σε μια ρωσική επίθεση…
Η εξέλιξη αυτή έχει διπλή μετάφραση…
Από την μια η Ουκρανία χάνει κατά κράτος και το ΝΑΤΟ αλλάζει το αμυντικό του δόγμα… από την άλλη όμως η Ρωσία ενώ κερδίζει στην Ουκρανία… κατέφερε να συσπειρώσει την ατλαντική συμμαχία εναντίον της…
«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία για περιφερειακά σχέδια που περιγράφουν πώς η συμμαχία μπορεί να απαντήσει σε μια ρωσική επίθεση…»…
Η νέα αυτή εξέλιξη αποτελεί μια σημαντική αλλαγή…
Στην σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11-12 Ιουλίου, το ΝΑΤΟ σκοπεύει να εγκρίνει νέα σχέδια για στρατιωτική συγκέντρωση κοντά στα σύνορα της Ρωσίας… ενώ και η Σουηδία τελικά εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ μετά την άρση του veto από την Τουρκία…
Επιπλέον, τα μέλη του μπλοκ θα συζητήσουν την ενίσχυση του επιπέδου συντονισμού μεταξύ των στρατιωτικών τμημάτων και της συλλογικής διοίκησης, καθώς και την αύξηση της ετοιμότητας μάχης των μονάδων σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ρωσία.
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κατά μήκος των δυτικών συνόρων της.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Η Ρωσία γνωρίζει επίσης τα τακτικά αιτήματα του Volodymyr Zelensky να δεχτεί την Ουκρανία στη συμμαχία.
Το ΝΑΤΟ δεν θα εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους της όσο μαίνεται ο πόλεμος αλλά προφανώς… πολλά μπορούν να συμβούν…

Η Γαλλία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περίπου 50 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς SCALP

Σε περαιτέρω στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας φαίνεται ότι κινούνται οι μεγάλες συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ, που ανακοινώνουν την αποστολή όπλων και πυραύλων στον ουκρανικό στρατό.
Συγκεκριμένα η Γερμανία θα προσφέρει επιπλέον όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία αξίας σχεδόν 700 εκατ. ευρώ, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές σήμερα, πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.
Το Βερολίνο, που παρέχει στο Κίεβο τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια μετά τις ΗΠΑ, είχε ανακοινώσει στις 13 Μαΐου, μία ημέρα πριν την επίσκεψη στη Γερμανία του Ουκρανού προέδρου Zelensky, την παροχή όπλων αξίας 2,7 δισεκ. ευρώ.
Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Scalp. «Αποφασίσαμε να προσφέρουμε νέους πυραύλους που επιτρέπουν πλήγματα βαθιά στην Ουκρανία», δήλωσε ο Macron κατά την άφιξή του στο Βίλνιους. «Πιστεύω ότι σήμερα αυτό που είναι σημαντικό για εμάς είναι να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία και ενότητας του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
Οι πύραυλοι SCALP θα παραδοθούν «διατηρώντας τη σαφήνεια και τη συνάφεια του δόγματός μας, να επιτρέπουμε δηλαδή στην Ουκρανία να υπερασπίζεται το έδαφός της», υπογράμμισε ο Μακρόν αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο εμμέσως τη χρήση τους εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Ρωσίας.

McGregor (πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου): Το τέλος της Ουκρανίας πλησιάζει

Τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει την Ουκρανία να κερδίσει τη σύγκρουση με την Ρωσία ανέφερε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης McGregor.
Η Ουκρανία έχει χαθεί.
Η Ουκρανία κρέμεται από μια κλωστή με τη χειρότερη έννοια του όρου.
Αυτό είναι μια καταστροφή.
Ότι όπλα και να δοθούν εκεί δεν θα αλλάξουν τίποτα.
Είναι πολύ αργά, αυτό είναι το τέλος» ανέφερε ο McGregor.
Σημείωσε επίσης ότι λόγω της ουκρανικής σύγκρουσης, καθώς και λόγω της διάσπασης εντός του ΝΑΤΟ, πολλές δυτικές χώρες βρίσκονται σε απόγνωση.
Για την Ουκρανία, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά να «διαπραγματευτεί και να πάρει ότι είναι δυνατό», αφού η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να υπαγορεύσει όρους στη Ρωσία.
Κατά τον McGregor μεγάλος αριθμός περιπτώσεων λιποταξίας καταγράφεται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα σωρηδόν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η δυσαρέσκεια για τις πολιτικές του Zelensky αυξάνεται μεταξύ των Ουκρανών.

Στρατιωτικός αναλυτής: Η Δύση ξεμένει από όπλα, προσεχώς η Ουκρανία θα έχει πρόβλημα

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού D. Gaub είπε ότι μόνο πυρομαχικά διασποράς έχουν απομείνει για την Ουκρανία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αποφάσισε να στείλει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων όπλων, δήλωσε ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Gaub σε συνέντευξή του στο Fox News.
«Οι πηγές μου είπαν ότι θα μας πάρει 10 με 15 χρόνια για να αποκαταστήσουμε όλα όσα στείλαμε στην Ουκρανία».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αποθέματα αμερικανικών όπλων βρίσκονται σε «επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο».
Γι' αυτό ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να στείλει βόμβες διασποράς στην Ουκρανία.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, το οποίο για πρώτη φορά περιελάμβανε βλήματα πυροβολικού τύπου DPICM 155 χιλιοστών.
Αυτά τα πυρομαχικά διασποράς απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχουν επικυρώσει 123 χώρες, αλλά δεν την έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ και η Ουκρανία….

Larry Johnson (πρώην CIA): Η Ουκρανία θα ηττηθεί τον χειμώνα…τελειώνουν όπλα και στρατιώτες

Η ήττα πλησιάζει για τα ουκρανικά στρατεύματα τον χειμώνα λόγω των μεγάλων απωλειών, της έλλειψης οβίδων και της αδυναμίας της Δύσης να προμηθεύσει πυρομαχικά στην απαιτούμενη ποσότητα, τόνισε ο πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Larry Johnson
«Το τι θα συμβεί στην Ουκρανία μετά τον Δεκέμβριο είναι ένα συζητήσιμο ζήτημα, καθώς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συνεχίσει να μάχεται με τέτοιες απώλειες σε προσωπικό και εξοπλισμό».

Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι σε θέση να παράγουν αρκετές οβίδες για την Ουκρανία στο άμεσο μέλλον» και η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί εξαντλούνται από πυρομαχικά πυροβολικού.
«Το μόνο που έχει απομείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μερικά παλιά πυρομαχικά σε αποθήκες»…
Οι βόμβες διασποράς περιλαμβάνουν την κύρια βόμβα και περικλείουν και μικρότερα βομβίδια από 300 έως 600 ανάλογα το βάρος της βόμβας.
Τα πυρομαχικά που δεν εκρήγνυνται γίνονται νάρκες που μπορούν να σκοτώσουν ή να ακρωτηριάσουν ανθρώπους μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

Παραδοχή αποτυχίας ΗΠΑ για Ουκρανία: Καμία επιτυχία χωρίς πυρομαχικά διασποράς

Σε μια ξεκάθαρη παραδοχή της αποτυχημένης αντεπίθεσης των Ουκρανών προχώρησαν οι ΗΠΑ με τον Jake Sullivan, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ να υποστηρίζει ότι χωρίς τα πυρομαχικά διασποράς (που πρόκειται να στείλουν οι Αμερικάνοι στο Κίεβο) οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση ούτε να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ούτε να κρατήσουν τις θέσεις τους.
Μάλιστα ο Sullivan παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουν εξαντληθεί και τα αποθέματα συμβατικών πυρομαχικών προς το Κίεβο.
«Χωρίς παραδόσεις πυρομαχικών διασποράς 155 χιλιοστών, η Ουκρανία δεν θα έχει αρκετές οβίδες πυροβολικού όχι μόνο για να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση αλλά πιθανότατα ακόμα και για να διατηρήσει τις σημερινές της θέσεις» υποστήριξε ο Sullivan, αναφέροντας πως εξαντλήθηκαν τα αποθέματα των συμβατικών πυρομαχικών που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έστελναν στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αποστολή των πυρομαχικών διασποράς.
«Όταν πήραμε την απόφαση, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι, παρά τις δυσκολίες, παρά τον κίνδυνο για τους αμάχους που συνδέεται με τα πυρομαχικά διασποράς, ο πραγματικός κίνδυνος για τους αμάχους ήταν υψηλότερος χωρίς την παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία» επισήμανε ο Sullivan.
Σημειώνεται πως στις 7 Ιουλίου οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν με πυρομαχικά διασποράς την Ουκρανία.

Eπίθεση με 28 drones σε Κίεβο, Οδησσό

Μαζική επίθεση με 28 drones εξαπέλυσε η Ρωσία κατά του Κιέβου, της Οδησσού και άλλων ουκρανικών πόλεων και επαρχιών κατά τη διάρκεια της νύχτας και λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, η Ρωσία εκτόξευσε 28 drones Sahed, εκ των οποίων καταρρίφθησαν τα 26.
Τα περισσότερα drones - συνολικά 24 - στόχευσαν την Οδησσό.
Όπως έγινε γνωστό, τα 22 καταρρίφθηκαν ενώ τα άλλα δύο έπληξαν ένα κτήριο διοίκησης στο λιμάνι, ανέφερε ο κυβερνήτης της πόλης Oleh Kiper, ο οποίος υποστήριξε πως πέρα από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε έναν σταθμό σιτηρών στο λιμάνι που όμως κατασβέστηκε γρήγορα, δεν υπήρξαν θύματα ή σοβαρές ζημιές.
Όσον αφορά την επίθεση στο Κίεβο και εκεί τα drones καταρρίφθηκαν, αν και συντρίμμια τους έπεσαν σε 12 σπίτια με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές.
«Ο εχθρός επιτέθηκε στο Κίεβο από τον αέρα για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα» υπογράμμισε ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο οποίος τόνισε πως όλα τα drones που εκτοξεύτηκαν πιθανότατα από τη ρωσική επαρχία του Krasnodar, «καταστράφηκαν από τις δυνάμεις και τα μέσα της αντιαεροπορικής μας άμυνας».

Ρωσία: Σκόνη 5 θωρακισμένα οχήματα Bradley και 3 Leopard στη Zaporizhia

Μια ακόμα επίθεση των Ουκρανών στην κατεύθυνση της Zaporizhia αποκρούστηκε με επιτυχία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις με αποτέλεσμα 5 θωρακισμένα οχήματα Bradley και 3 Leopard… να γίνουν σκόνη.
Σε δηλώσεις του o Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος Μαζί με τη Ρωσία, είπε πως οι Ρώσοι στρατιώτες κατάφεραν να αποκρούσουν διαδοχικά κύματα επιθέσεων των Ουκρανών.
«Υπήρξαν πολλά κύματα επίθεσης κοντά στον οικισμό Rabotino, στην περιοχή Orekhov της πρώτης γραμμής στην περιοχή Zaporozhye.
Τα παιδιά μας υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους και οι μονάδες πυροβολικού χρησιμοποίησαν αποτελεσματικά τα πυρομαχικά τους.
Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν 5 οχήματα Bradley, και 3 άρματα μάχης Leopard.
Η επίθεση αποκρούστηκε και τα εχθρικά στρατεύματα εξουδετερώθηκαν» είπε ο Rogov.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η ουκρανική αντεπίθεση, η οποία άρχισε να εκδηλώνεται από τις 4 Ιουνίου, έχει μέχρι στιγμής αποτυχία, καθώς δεν έχει να επιδείξει καμία σημαντική στρατιωτική επιτυχία.
Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με τη ρωσική πλευρά, οι Ουκρανοί μετρούν πάνω από 13.000 νεκρούς στρατιώτες και τεράστιες απώλειες σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι ρώσοι κατέρριψαν δύο ουκρανικά Su-25 στην περιοχή Kherson

Η ομάδα στρατευμάτων "Dnepr" κατέστρεψε δύο ουκρανικά Su-25 στην περιοχή Kherson
Οι σχηματισμοί της ομάδας στρατευμάτων Dnepr κατέστρεψαν δύο ουκρανικά επιθετικά αεροσκάφη Su-25 με τα πληρώματα τους κοντά στη Kherson.
Στην περιοχή της γέφυρας Antonovsky κοντά στη Kherson, Ρωσικές μονάδεες πυροβολικού σκότωσαν 10 Ουκρανούς στρατιώτες ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 8.

Η Ουκρανία προσπαθεί να χτυπήσει ανεπιτυχώς ρωσικές στρατηγικές θέσεις...

Τις τελευταίες ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις προσπάθειες να χτυπήσουν ρωσικές στρατηγικές θέσεις.
Ενώ συνεχίζονται οι συνεχείς βομβαρδισμοί ρωσικών παραμεθόριων χωριών από το ουκρανικό πυροβολικό, το Κίεβο έχει στοχεύσει στρατηγικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της γέφυρας της Κριμαίας και του πυρηνικού σταθμού Desnogorsk.

Στις 9 Ιουλίου, η Ουκρανία προσπάθησε να πλήξει στόχους στις περιοχές της Κριμαίας, της Kaluga και του Rostov με πυραύλους για συστήματα αεράμυνας S-200 που ανακατασκευάστηκαν για επιθέσεις σε επίγειους στόχους.
Όλες οι προσπάθειές τους απέτυχαν, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν από δυνάμεις αεράμυνας, άλλοι δύο αναχαιτίστηκαν με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Valery Gerasimov, έδωσε εντολή να «σχεδιάσουν προληπτικά πλήγματα» των τοποθεσιών αποθήκευσης και των θέσεων εκτόξευσης» τέτοιων πυραύλων και άλλων μέσων κρούσης».

Τοπικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι οι δυνάμεις του Κιέβου στόχευσαν τον πυρηνικό σταθμό Desnogorsk στην περιοχή Smolensk και το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Kaluga.
Και οι δύο πύραυλοι καταρρίφθηκαν.

Ένας άλλος πύραυλος καταρρίφθηκε πάνω από την πόλη Donetsk, η οποία βρίσκεται στη ρωσική περιοχή Rostov.
Από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά τα συντρίμμια προκάλεσαν ελαφρές ζημιές σε πολλά κτίρια.

Η χερσόνησος της Κριμαίας δέχθηκε επίσης επίθεση.
Ένας ουκρανικός πύραυλος καταρρίφθηκε από δυνάμεις αεράμυνας κοντά στην βασική Γέφυρα της Κριμαίας.
Στόχος του ήταν η γέφυρα της Κριμαίας, αλλά έπεσε στα νερά της Αζοφικής Θάλασσας.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar παραδέχτηκε ότι η επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας το φθινόπωρο του 2022 έγινε από τον ουκρανικό στρατό.
«273 μέρες από το πρώτο χτύπημα στη Γέφυρα της Κριμαίας για να διαταραχθεί η επιμελητεία των ρώσων», έγραψε στην ανάρτησή της αφιερωμένη στις 500 ημέρες μετά την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις περιοχές Mykolaiv και Sumy, καθώς και στο Kramatorsk που ελέγχονται από τον ουκρανικό στρατό.
Επίσης χτύπησαν περιοχές στο Kirovograd και Dnipropetrovsk, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας των μονάδων εδαφικής άμυνας της Ουκρανίας στο Krivoy Rog.

Οι Τσετσενικές δυνάμεις Akhmat αναδιατάσσονται στο Bakhmut

Οι μαχητές του Akhmat ενεργούν πολύ καλά συντονισμένα και σαφώς προς την κατεύθυνση του Bakhmut, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.
Εδώ είναι τα πρώτα αποτελέσματα του έργου των ειδικών δυνάμεων Akhmat στην κατεύθυνση Bakhmut.
Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην περιοχή του οικισμού Klescheevka, πέντε στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συνελήφθησαν.
Όλα αυτά συνέβησαν με φόντο τη μαζική υστερία στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ότι αυτός ο οικισμός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πυρών των Ουκρανών...
Οι μονάδες μας λειτουργούν πολύ καλά συντονισμένα και ξεκάθαρα.
Οι φήμες που διαδίδονται από το Κέντρο Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων, της Ουκρανίας είναι παραπλανητικές.
«Υποθέτω ότι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είτε έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης, είτε αποφάσισαν να μετακινηθούν σε μεγάλη απόσταση από τις θέσεις βολής για προφανείς λόγους» σχολίασε χλευαστικά ο επικεφαλής της Τσετσενίας ο οποίος ευχαρίστησε τον Apta Alaudinov, διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat, και όλους τους μαχητές για το ανιδιοτελές έργο τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Donetsk, Denis Pushilin, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Bakhmut με πυροβολικό και όλμους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, προκειμένου να παρέμβουν στο έργο του Διατμηματικού Αρχηγείου για παροχή βοήθειας στις απελευθερωμένες περιοχές.
Ο επικεφαλής της περιοχής υπενθύμισε ότι παρά ταύτα, υπάλληλοι του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και της αστυνομίας εργάζονται ήδη στο Bakhmut.

Οι ρώσοι σκότωσαν 4.845 μισθοφόρους κατά βάση αμερικανούς και ευρωπαίους

Η Ουκρανία ξεμένει από μισθοφόρους… αναφέρουν ρωσικές πηγές.
Από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, συνολικά 11.675 ξένοι μισθοφόροι από 84 χώρες είχαν φτάσει επίσημα στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ο μεγαλύτερος αριθμός μισθοφόρων έφτασε στην Ουκρανία τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2022, αλλά μετά τις πρώτες απώλειες που υπέστησαν, η ροή των ξένων μαχητών μειώθηκε απότομα.

Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από:

Πολωνία (πάνω από 2,6 χιλιάδες άτομα),
ΗΠΑ και Καναδάς (900 ή περισσότερα άτομα),
Γεωργία (πάνω από 800 άτομα),
Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία (700 ή περισσότερα άτομα η καθεμία),
Κροατία (πάνω από 300 άτομα),
καθώς και από τη Γαλλία και το τμήμα της Συρίας που ελέγχεται από τους Τούρκους (κατά 200 και πλέον άτομα).

Από τις 30 Ιουνίου, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 4.845 ξένων μισθοφόρων η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις ευρωπαϊκές χώρες.
Επίσης 4.801 ακόμη ξένοι μαχητές έφυγαν από το έδαφος της Ουκρανίας, λόγω της κακής στάσης των Ουκρανών.
Σήμερα, 2.029 μισθοφόροι συνεχίζουν να επιχειρούν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, λόγω των υψηλών απωλειών προσωπικού, το καθεστώς της Ουκρανίας ξεκίνησε τη στρατολόγηση ξένων μισθοφόρων στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και σε περιοχές που ελέγχονται από τους Αμερικανούς στη Συρία τον τελευταίο μήνα.
Λόγω της απότομης πτώσης του ενδιαφέροντος για θάνατο…. στην Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι δραστηριότητες στρατολόγησης στις ΗΠΑ και τον Καναδά έχουν ενταθεί.
Ξένοι μισθοφόροι χρησιμοποιούνται από το καθεστώς του Κιέβου ως «τροφή για κανόνια».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μάχες στην γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 10 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Ιουλίου υποδεικνύουν ότι τα ρωσικά αποσπάσματα επίθεσης "Storm-Z" σημείωσαν κέρδη εντός του Novoselivske της περιφέρειας Luhansk (16 χλμ βορειοδυτικά του Svatove).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 10 Ιουλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις και τις ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης κοντά στο Novoselivske. Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νότια της Vilshana (15 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) στις 10 Ιουλίου και κατέλαβαν απροσδιόριστες θέσεις κοντά στο Kuzemivka (16 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) στις 9 Ιουλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Karmazynivka (12 χιλιόμετρα νότια του Svatove) και στην Dibrova (5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Torske (14 χλμ δυτικά της Kreminna) και νότια της Kreminna στη δασική περιοχή Serebryanske.

Σκληρές μάχες δυτικά του Bakhmut

Ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις γύρω από το Bakhmut στις 10 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στην κατεύθυνση Bakhmut την περασμένη εβδομάδα και έχουν απελευθερώσει συνολικά 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την αρχή της αντεπίθεσης.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον τα πυρά στο ίδιο το Bakhmut και έκαναν απροσδιόριστες προελεύσεις νότια του Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις στο Berkivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και το Klishchiivka (7 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut) και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις κοντά στο Andriivka (10 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Στοιχεία του τάγματος "Prizrak" (Φάντασμα) (ένας σχηματισμός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk) και της 4ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (2ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk) που αποκρούουν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Klishchiivka.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Hryhorivka (9 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και στο Dubovo-Vasylivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 10 Ιουλίου δείχνουν στοιχεία του 58ου Ξεχωριστού Τάγματος Spetsnaz (1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk) που επιχειρεί στην κατεύθυνση Bakhmut.

To μέτωπο της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Avdiivka-Donetsk στις 10 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka), στο Krasnohorivka (22 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και στη Marinka (στο νοτιοδυτικά προάστια της πόλης του Donetsk).
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Ταγματάρχης Valery Shershen και το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δήλωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθέσεις κοντά στη Novomykhailivka (36 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Novokalynove (11 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), στο Stepove (3 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), στο Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και στο Nevelske (13 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka)…

1873144709_0_0_0_0_0x0_100_0_0_6b5b29c2774aa141a8241d44a883d84b.png.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_102023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_102023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_102023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_102023.png

Kherson-Mykolaiv_Battle_Map_Draft_July_102023.png

Βόμβα διασποράς
profile_player-960x540.jpg
1882666397_0_283_2945_1940_640x0_80_0_0_e4703a8e73460bd745d24ee6dab1a61f.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης