Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίκη Trump: «Πρώτα οι εκλογές του 2024, μετά το δικαστήριο» υποστηρίζουν οι συνήγοροι του Trump

Δίκη Trump: «Πρώτα οι εκλογές του 2024, μετά το δικαστήριο» υποστηρίζουν οι συνήγοροι του Trump
Τακτική μετάθεσης του δικαστηρίου του Donald Trump μετά τις Προεδρικές Εκλογές του 2024, ακουλουθεί η νομική ομάδα του πρώην Προέδρου
Ο Donald Trump ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό δικαστή που επιβλέπει την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων Mar-a-Lago να αναβάλει επ' αόριστον τον καθορισμό ημερομηνίας δίκης και των σχετικών καταθέσεων και αντιπρότεινε ότι οποιαδήποτε προγραμματισμένη δίκη δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί παρά μόνο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Τα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τους δικηγόρους του Trump, ως απάντηση στην πρόταση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, για διεξαγωγή της δίκης τον Δεκέμβριο κατέστησαν σαφές ότι στρατηγική της νομικής ομάδας του πρώην προέδρου είναι η αναβολή της διαδικασίας μέχρι τις εκλογές - καθώς ευελπιστούν ότι η υπόθεση θα αποσυρθεί εάν ο Trump τις κερδίσει.
Οι δικηγόροι του Trump υποστήριξαν σε 12σέλιδο υπόμνημα που υπέβαλαν στον δικαστή περιφερειακού δικαστηρίου της Florida ότι δεν θα έπρεπε να μπει στον κόπο να ορίσει ημερομηνία δίκης μέχρι να ολοκληρωθούν οι μακροχρόνιες προδικαστικές διαδικασίες, επειδή δεν μπορούν να γνωρίζουν πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία ανοίγματος της δικογραφίας.
«Το δικαστήριο θα πρέπει, με σεβασμό, πριν ορίσει οποιαδήποτε ημερομηνία δίκης, να αφήσει χρόνο για περαιτέρω διευκρίνιση ως προς την πλήρη φύση και το εύρος των αγωγών που θα υποβληθούν», αναφέρει το σχετικό υπόμνημα.
Ο Τραμπ κατηγορήθηκε για διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών πυρηνικών μυστικών και σχεδίων, πράγμα που σημαίνει ότι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στον Νόμο Διαδικασιών Διαβαθμισμένων Πληροφοριών (CiPA).
Η Cipa παρέχει έναν μηχανισμό για την κυβέρνηση να απαγγέλει κατηγορίες για υποθέσεις που αφορούν απόρρητα έγγραφα χωρίς όμως να διακινδυνεύει το πρόβλημα της «γκρίζας αλληλογραφίας», όταν δηλαδή η υπεράσπιση απειλεί να αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες στη δίκη, όμως αυτός ο μηχανισμός συνεπάγεται μία πολύ πιο χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.
«Από πρακτικό τρόπο, ο όγκος των ανακαλύψεων και τα logistics της Cipa καθιστούν σαφές ότι το χρονοδιάγραμμα που ζήτησε η κυβέρνηση δεν είναι ρεαλιστικό», έγραψαν οι δικηγόροι του Τραμπ.
Η υπεράσπιση παραπονέθηκε επίσης ότι η προτεινόμενη ημερομηνία δίκης του Δεκέμβρη από το τμήμα δικαιοσύνης παρέχει πολύ στενότερο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με αντίστοιχες υποθέσεις που εκδικάστηκαν στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης