Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί η Πολωνία, η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ μόνο εάν κερδίσει - Χάος με 26.000 νεκρούς και σκόνη 3.000 όπλα της Δύσης από 4/6

Προειδοποιεί η Πολωνία, η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ μόνο εάν κερδίσει - Χάος με 26.000 νεκρούς και σκόνη 3.000 όπλα της Δύσης από 4/6
Οι Ουκρανοί έχουν χάσει από τις 4 Ιουνίου 26.000 στρατιώτες – Πρωτοφανείς απώλειες καταστράφηκαν 3.000 οπλικά συστήματα
Σχετικά Άρθρα
(upd 13) Ενώ στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ... η Ουκρανία πήρε μια υποσχετική ένταξης για το μέλλον... στο πεδίο της μάχης έχει υποστεί πανωλεθρία αφού έχει χάσει σε νεκρούς και τραυματίες από τις 4 Ιουνίου 2023 συνολικά 26.000 στρατιώτες πρόκειται για το 45% των μάχιμων ταξιαρχιών της...
Επίσης έχει υποστεί πρωτοφανείς απώλειες σε όπλα αφού καταστράφηκαν 3.000 οπλικά συστήματα
Ωστόσο η Πολωνία έρχεται να δώσει μια άλλη διάσταση, η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόνο εάν κερδίσει την Ρωσία...

Πολωνία: Η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόνο εάν κερδίσει την Ρωσία...

Οι πολωνικές αρχές πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μόνο αφού κερδίσει την τρέχουσα σύγκρουση.
Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου του Πολωνού Προέδρου Andrzej Duda, Pavel Schroth.
«Η προθεσμία για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι προφανής - μπορεί η ένταξη να έρθει μετά το τέλος του πολέμου, μετά από ένα καλό τέλος του πολέμου, δηλαδή τη νίκη»....

Πρόσκληση ένταξης στο μέλλον...

Η Ουκρανία θα προσκληθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον και όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις…αυτό είναι το συμπέρασμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας…
«Έχουμε υιοθετήσει ένα πολύ σοβαρό πακέτο στήριξης τριών σημείων…
Θα μπορούμε επίσης να προσκαλέσουμε την Ουκρανία όταν οι σύμμαχοι αποφασίσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για αυτό», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ…
Ωστόσο δεν αναφέρθηκε κανένα χρονικό πλαίσιο για μια τέτοια πιθανή πρόσκληση, η διαδικασία ένταξης δεν προβλέπει χρονικό πλαίσιο.
Στο τελικό ανακοινωθέν, τα μέλη του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν ότι βλέπουν την Ουκρανία στη συμμαχία στο μέλλον.
«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευση που αναλάβαμε στη σύνοδο κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008 να κάνουμε την Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ και σήμερα αναγνωρίζουμε ότι η πορεία της Ουκρανίας προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση έχει ξεπεράσει την ανάγκη για Σχέδιο Δράσης Ένταξης.
Ταυτόχρονα, η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως η πιο σοβαρή και άμεση απειλή για την ασφάλεια των συμμάχων, καθώς και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρωατλαντική περιοχή.
Ωστόσο, η συμμαχία λέει ότι δεν επιδιώκει σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά θέλει να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για να μετριάσει τους κινδύνους και να αποτρέψει την κλιμάκωση.

Οι Ουκρανοί επιμένουν για επίσπευση ένταξης στο ΝΑΤΟ…

Οι αρχές της Ουκρανίας επιμένουν για την ένταξη στο ΝΑΤΟ με επιταχυνόμενο τρόπο…
Ο Volodymyr Zelensky στα κοινωνικά του δίκτυα χαρακτήρισε παράλογο ότι δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την πρόσκληση της Ουκρανίας στη συμμαχία, υποπτευόμενοι ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι προετοιμασμένα για ένα τέτοιο βήμα.
Τους τελευταίους μήνες, αναφερόταν τακτικά η «πρωτοφανής ενότητα των συμμάχων» σε όλα τα βασικά ζητήματα.
Αλλά στην Σύνοδο Κορυφής, αναγνωρίστηκε ότι οι σύμμαχοι εξακολουθούν να μην συμφωνούν στο κείμενο της τελικής δήλωσης σχετικά με τις προοπτικές ένταξης της Ουκρανίας, την υποστήριξή της και τις εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας…

Medvedev: Η Ρωσία θα συνεχίσει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση - Πιο κοντά ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος 

Η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας του NATO στην Ουκρανία μεγεθύνει την απειλή να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της συνόδου του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όπου κράτη μέλη υποσχέθηκαν στο Κίεβο περισσότερα όπλα και οικονομική βοήθεια, ο Medvedev επέμεινε στο ότι η βοήθεια της Δύσης δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων που έθεσε η Μόσχα.

«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο (...) Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδιέξοδο. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται πιο κοντά», ανέφερε ο κ Μεντβιέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.
«Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Όλα είναι προφανή. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους», τόνισε.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα στείλουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας οβίδες διασποράς, πυρομαχικά που έχουν απαγορεύσει πολλές χώρες του κόσμου.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu διεμήνυσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν «παρόμοια» οπλικά συστήματα αν παραδοθούν τέτοια πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό.
Μόσχα και Κίεβο έχουν αλληλοκατηγορηθεί πως έχουν χρησιμοποιήσει ήδη τέτοια πυρομαχικά στον πόλεμο, που πλέον έχει ξεπεράσει τις 500 ημέρες.

Ο Guterres πρότεινε στον Putin μια "λύση" για να συνεχιστεί η εξαγωγή σιτηρών

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αntonio Guterres έστειλε χθες Τρίτη μια επιστολή στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην οποία προτείνει έναν τρόπο για να διευκολυνθούν περαιτέρω οι εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων και να διασφαλιστούν οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
"Ο στόχος είναι να απομακρυνθούν τα εμπόδια που επηρεάζουν τις οικονομικές συναλλαγές μέσω της Ρωσικής Αγροτικής Τράπεζας (RAB), κάτι για το οποίο έχει εκφράσει ανησυχίες η Ρωσία, και ταυτόχρονα να συνεχιστεί η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας", είπε ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίτς.
Η συμφωνία με βάση την οποία επιτρέπονται οι εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων από την Ουκρανία πρόκειται να λήξει την Δευτέρα.


Washington Post: Εξοργισμένοι οι δυτικοί με τον Zelensky

Η ανακοίνωση του Volodymyr Zelensky για την απόφαση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία εξόργισε την αμερικανική αντιπροσωπεία στο Βίλνιους, ανέφερε η Washington Post.
«Τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας εξαγριώθηκαν με το tweet του Zelensky»…
Πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους , ο Zelensky έγραψε στα κοινωνικά του δίκτυα ότι είναι «πρωτοφανές και παράλογο - όταν δεν υπάρχει χρονικό πλαίσιο για την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Σύμφωνα με τον ίδιο , αυτό μοιάζει με έλλειψη ετοιμότητας να προσκαλέσουν την Ουκρανία.
Το Politco έγραψε ότι οι δυτικοί διπλωμάτες εξεπλάγησαν και εξοργίστηκαν με τα λόγια του, αν και υπήρχαν και εκείνοι ανάμεσά τους που «καταλάβαιναν» τα συναισθήματα του Zelensky

American Conservative: Οι αμερικανοί δεν θα διακινδυνεύσουν για την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διακινδυνεύσουν την ασφάλειά τους για να βοηθήσουν την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ, ανέφερε το American Conservative.
Η Ουκρανία δεν είναι στρατηγικά σημαντική, για χάρη της οποίας αξίζει να εξαπολύσουν οι ΗΠΑ πυρηνικό πόλεμο.
Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα ρίσκαρε τη Μασαχουσέτη για χάρη της Μαριούπολης».
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι το μέλλον της Ουκρανίας σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα, η κατάσταση γύρω από την πρώην Σοβιετική δημοκρατία επιδεινώνει τις διαφορές στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και η Ουκρανία δεν είναι τόσο σημαντικό έπαθλο για να αναλάβουν οι ΗΠΑ τόσο μεγάλους κινδύνους.
Τα επιχειρήματα υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι γελοία και υπενθύμισε ότι η Ουκρανία δύσκολα μπορεί να ονομαστεί λειτουργούσα δημοκρατία.
Η αποκατάσταση της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας μετά το τέλος της σύγκρουσης, δεν ανταποκρίνεται επίσης στα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, επομένως ο Zelensky δεν πρέπει να υπολογίζει σε ένα τέτοιο σενάριο.

Σχέδιο G7: Διεθνές πλαίσιο για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία… και δημιουργία στρατού

Διεθνές πλαίσιο για μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσουν τα κράτη – μέλη της G7 όπως διεμήνυσαν τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η βρετανική κυβέρνηση.
Σε ανακοίνωση του ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για συνδρομή της G7 στην Ουκρανία για τη δημιουργία … στρατού.
«Ο πρόεδρος Biden και οι ηγέτες των κρατών μελών της G7 θα κάνουν μια σημαντική δήλωση το απόγευμα με τον πρόεδρο Zelensky.
Οι ΗΠΑ και τα άλλα κράτη της G7 θα ανακοινώσουν την πρόθεση τους να συνδράμουν την Ουκρανία ώστε να δημιουργήσει ένοπλες δυνάμεις που θα μπορούν να υπερασπιστούν την άμυνα της χώρας και που θα μπορούν να αποτρέψουν μελλοντικές επιθέσεις» υποστήριξε η Amanda Sloat, επικεφαλής διευθύντρια για θέματα Ευρώπης στο συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Sloat, το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Η πολυμερής δήλωση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της» υποστήριξε η αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η Γερμανία θα στείλει κι άλλους PATRIOT και 25 Leopard στην Ουκρανία και ας γελοιοποιήθηκαν με τον ρωσικό Kinzhal στο Κίεβο

Η Γερμανία συμφώνησε να παράσχει στην Ουκρανία εκτοξευτές και πυραύλους για το σύστημα αεράμυνας Patriot, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Zelensky.
Όπως ανακοινώθηκε, η ευρωπαϊκή χώρα θα προμηθεύσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με επιπλέον οπλισμό αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει δύο εκτοξευτές Patriot, 40 οχήματα μάχης πεζικού Marder, 25 άρματα μάχης Leopard 1A5, καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού, μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης και συστήματα αντι-UAV.
Η απόφαση αυτή έρχεται μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση από τις ΗΠΑ της μεταφοράς βομβών διασποράς στο Κίεβο.

Δραματικές οι απώλειες των Ουκρανών – Χωρίς νίκες από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου

Ο ουκρανικός στρατός έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες στο νότιο μέτωπο, ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων μεγάλης κλίμακας.
Μετά από συνεχείς επιθέσεις μικρών ομάδων πεζικού, που αποκαλούνται από τους Ρώσους «επίθεση κουνουπιών», οι οποίες δεν έφεραν αποτελέσματα στην πρώτη γραμμή του Zaporozhie, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν τελικά νέες μεγάλης κλίμακας χερσαίες επιχειρήσεις με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα.
Δύο ημέρες πριν, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διαρρήξουν έως και 500 μέτρα στη ρωσική άμυνα βορειοανατολικά της πόλης Robotyne.
Ωστόσο, εξακολουθούν να διασφαλίζουν το προπύργιο τους στην περιοχή, ανίκανοι να κινηθούν περαιτέρω κάτω από τον σφοδρό βομβαρδισμό του ρωσικού πυροβολικού.

Ουκρανικές στήλες με δυτικά οχήματα αναπτύχθηκαν τελικά στις επιθέσεις, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν κέρδη αλλά αυξανόμενες απώλειες.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από το μέτωπο, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 3 γερμανικά άρματα μάχης Leopard και έως και 10 ξένα τεθωρακισμένα οχήματα σε επιχειρήσεις κοντά στο Orekhov.
Την 11η Ιουλίου, ο ουκρανικός στρατός επανέλαβε τις επιχειρήσεις επίθεσης χρησιμοποιώντας ξένο βαρύ εξοπλισμό.
Στοχεύουν ρωσικές θέσεις κοντά στο Rabotivo που βρίσκονται μεταξύ των περιοχών ευθύνης του ρωσικού 291ου και 70ου συντάγματος.
Η ουκρανική διοίκηση πιθανότατα ποντάρει στην έλλειψη συντονισμού μεταξύ των ρωσικών μονάδων, αλλά ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να χτυπά τανκς της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, κρατώντας τον έλεγχο του προπύργιου τους στην περιοχή.

Στα δυτικά, ουκρανικές ομάδες επίθεσης αναπληρώνουν τα νεκροταφεία των τανκς του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Pyatikhatki.
Πλάνα επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές στρατιωτικές στήλες αποτυγχάνουν να περάσουν από τα ναρκοπέδια πριν προλάβουν να φτάσουν στις ρωσικές θέσεις στην περιοχή.
Όλο και περισσότερα δυτικά οχήματα μετατρέπονται σε σκραπ παλιοσίδερων από τις αντιεπαγγελματικές διαδικασίες λειτουργίας του ουκρανικού στρατού.

Κατά τη διάρκεια των «επιθέσεων απόγνωσης» του πεζικού οι Ουκρανοί στρατιώτες ακρωτηριάζονται ή σκοτώνονται από τις νάρκες.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν τα ναρκοθετημένα χαρακώματα τους ως παγίδες για τους επιτιθέμενους στρατιώτες της Ουκρανίας, οι οποίοι συχνά είναι βαριά ναρκωμένοι και δεν μπορούν να εκτιμήσουν με σαφήνεια την κατάσταση.
Ως αποτέλεσμα, δεκάδες Ουκρανοί σκοτώνονται από τις ρωσικές παγίδες.
Μέχρι στιγμής, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πέτυχαν νίκες κοντά στο Pyatikhatki, ενώ οι μάχες θέσης συνεχίζονται στην περιοχή Velikaya Novoselka και οι γραμμές του μετώπου παραμένουν αμετάβλητες.
Το κύριο πεδίο μάχης βρίσκεται τώρα στο Grushovaya Balka.
Αυτή είναι μια μικρή ξηρή κοίτη ποταμού που βρίσκεται βόρεια του Priyutnoe, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να αποκτήσουν ένα οχυρό.

Οι Ουκρανοί έχουν χάσει από τις 4 Ιουνίου 26.000 στρατιώτες – Πρωτοφανείς απώλειες καταστράφηκαν 3.000 οπλικά συστήματα

Από τις 4 Ιουνίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν πάνω από 26.000 στρατιώτες και περισσότερα από 3.000 αντικείμενα στρατιωτικού υλικού κατά τη λεγόμενη αντεπίθεσή τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
«Οι απώλειες των Ουκρανών ξεκινώντας από τις 4 Ιουνίου έχουν ξεπεράσει τους 26.000 στρατιώτες και 3.000 είδη διαφόρων οπλισμών».
Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν 21 αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα, 1.244 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 17 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard, 5 άρματα μάχης AMX παραγωγής Γαλλίας και 12 αμερικανικής κατασκευής οχήματα μάχης πεζικού Bradley κατά την αντεπίθεση.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 914 όπλα και εξοπλισμό αυτοκινήτων, δύο συστήματα αεράμυνας, 25 συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (MLRS), 403 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και όλμους.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 176 ρουκέτες HIMARS, 27 πυραύλους κρουζ Storm Shadow και 483 drones των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Προειδοποιεί η Ρωσία… έχουμε ισχυρότερες βόμβες διασποράς από τους αμερικανούς…

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Στρατηγός προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ισχυρότερες βόμβες διασποράς και θα αναγκαστούν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές βόμβες είναι πιο αποτελεσματικές από αυτές των ΗΠΑ, αλλά ο ρωσικός στρατός απέφυγε να τις χρησιμοποιήσει λόγω της απειλής για τους αμάχους.
Τα πυρομαχικά διασποράς αποτελούνται από ειδικές οβίδες που εκρήγνυνται στον αέρα και σκορπίζουν μεγάλο αριθμό μικρότερων οβίδων ή υποπυρομαχικών, σκοτώνοντας στρατιώτες σε μεγάλη ακτίβα.
Αυτά τα πυρομαχικά μπορούν να εκραγούν ακόμη και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την χρήση τους, αποτελώντας μεγάλη απειλή για τους αμάχους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ουκρανία δεν είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Σύμβαση για τα πυρομαχικά διασποράς, η οποία είναι μια διεθνής συνθήκη που απαγορεύει τη χρήση, τη μεταφορά και τη συσσώρευσή τους.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η Ρωσία απέφευγε από τη χρήση αυτών των πυρομαχικών κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία λόγω της μεγάλης απειλής που συνιστά για τους αμάχους.
Ο ουκρανικός στρατός είχε ήδη εντοπιστεί να χρησιμοποιεί ξένα πυρομαχικά διασποράς, αλλά το Κίεβο διέψευσε όλες τις αναφορές.
Στις 7 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μεταφέρουν επίσημα πυρομαχικά διασποράς στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα.

Douglas Macgregor (πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου): Οι ΗΠΑ είναι ξεδιάντροποι υποκριτές

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν μεγάλο λάθος στέλνοντας πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas Macgregor.
Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα λάθος.
Νομίζω ότι κάναμε λάθος, γιατί τώρα μοιάζουμε με ξεδιάντροπους υποκριτές. Και, φυσικά, είμαστε υποκριτές» τόνισε ο Douglas Macgregor.
Επίσης αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα τέτοιων βλημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και μπορούν να βλάψουν τον άμαχο πληθυσμό.
«Δεν νομίζω ότι αυτό θα φέρει τουλάχιστον κάποιο όφελος στους Ουκρανούς», κατέληξε ο συνταγματάρχης.

New York Times: Μειώνεται το ηθικό του Ουκρανικού στρατού

Το ηθικό έχει πέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω τραυματισμών και θανάτων στρατιωτών, ανέφεραν οι New York Times, μετά από συνομιλία με έναν λοχία του ουκρανικού στρατού.
Ο Ουκρανός στρατιώτης, ο οποίος παρουσιάστηκε ως Ιγκόρ, εξήγησε ότι η εκπαίδευση στο εξωτερικό είναι διαφορετική από την πραγματική μάχη.
Σημείωσε ότι οι «νεοσύλλεκτοι» αποθαρρύνονται όταν οι συνάδελφοί τους στρατιώτες τραυματίζονται ή πεθαίνουν. «Το ηθικό τους πέφτει γρήγορα», πρόσθεσε ο λοχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna – Προέλαση ρώσων στο Luhansk 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna στις 11 Ιουλίου και πρόσφατα σημείωσαν εδαφικά κέρδη δυτικά της Kreminna.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 8 Ιουλίου δείχνουν χτυπήματα του ουκρανικού πυροβολικού κατά των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό Torske (15 χιλιόμετρα δυτικά της Kreminna), υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Torske-Kreminna και εισήλθαν στο ανατολικό Torske.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν στις 11 Ιουλίου ότι ρωσικά στοιχεία της Κεντρικής Ομάδας Δυνάμεων διεξάγουν επίθεση στην Περιφέρεια Luhansk κατά μήκος της γραμμής Svatove-Kreminna σε δασικές περιοχές κοντά στην Kreminna και ότι στοιχεία της ρωσικής 21ης χωριστής Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών (2η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων), Κεντρική Στρατιωτική Περιφέρεια) εκδίωξε τις ουκρανικές δυνάμεις από απροσδιόριστο ύψος κοντά στον ποταμό Zherebets, νίκησε μια τοπική ουκρανική αντεπίθεση, και κατέλαβε πάνω από 10 Ουκρανικές θέσεις.
Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε δυνάμεις για να ενισχύσει τις ουκρανικές θέσεις κοντά στη γραμμή Svatove-Kreminna.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σε αυτήν την περιοχή διεξάγουν αμυντικές επιχειρήσεις

Επιθετικές επιχειρήσεις Ουκρανών στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν την αντιεπιθετική επιχείρηση στα βόρεια και νότια προάστια του Bakhmut στις 11 Ιουλίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ουκρανικές επιθέσεις βορειοδυτικά του Klishchiivka (6 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν να επιτίθενται προς τις κατευθύνσεις Klishchiivka, Berkhivka (6 χλμ βόρεια του Bakhmut) και Kurdyumivka (13 χλμ νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν αυτούς τους οικισμούς και να κατέχουν ένα σημαντικό τακτικά ύψος κοντά στο Klishchiivka.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων, συνταγματάρχης Serhiy Cherevaty, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αντεπιθέσεις και ελέγχουν ύψη γύρω από το Bakhmut.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιτίθενται γύρω από το Klishchiivka και μείωσαν τις αντεπιτιθέμενες δραστηριότητές τους κοντά στο Rozdolivka (19 χλμ βορειοανατολικά του Bakhmut) λόγω μιας ανεπιτυχούς επίθεσης…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να αντεπιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις στην περιοχή δυτικά του Bakhmut στις 11 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή Hryhorivka (10 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) και Orikhovo-Vasylivka (12 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Ιουλίου έδειξαν επίσης τις ουκρανικές δυνάμεις να αποκρούουν μια ρωσική επίθεση στα ανατολικά προάστια του Orikhovo-Vasylivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν με επιτυχία σε ουκρανικές θέσεις…

Ρωσικές επιθέσεις στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις στην πρώτη γραμμή της πόλης Donetsk-Avdiivka στις 11 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά σε Avdiivka, Pervomaiske (12 χλμ δυτικά της Avdiivka), Nevelske (13 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και Sieverne (6 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka).
Ουκρανικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στη Marinka (20 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk), Pobieda (24 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις στην πρώτη γραμμή Donetsk -Avdiivka στις 11 Ιουλίου, στην Novomykhailivka (27 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk) και της Krasnohorivka (20 χλμ δυτικά της πόλης του Donetsk).
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου δείχνει ότι οι Ρώσοι υποχώρησαν μετά από μια ανεπιτυχή επίθεση βόρεια της Avdiivka και εγκατέλειψαν έναν τραυματισμένο Ρώσο στρατιώτη που αργότερα αυτοκτόνησε.
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μια νέα θέση νότια του Sieverne και προχώρησαν πιο κοντά στον οικισμό
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην ουκρανική άμυνα κοντά στη σιδηροδρομική περιοχή στην Krasnohorivka και προσπάθησαν να επιτεθούν σε περιοχές κοντά στην Avdiivka.

Μάχες στην περιφέρεια Zaporizhia

Οι ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ των περιφερειών Zaporizhia και Donetsk στις 11 Ιουλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Berdyansk (συνοριακή περιοχή Zaporizhia-Donetsk).
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ελέγξει θέσεις κοντά στον κόλπο Hrusheva (περίπου 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης σε ρωσικές θέσεις δυτικά του Staromayorske (9 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Blahodatne (5 χιλιόμετρα νότια της Velyka Novosilka).
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, Ταγματάρχης Valery Shershen δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν δυνάμεις της Τσετσενίας «Akhmat», στοιχεία τάγματος «Vostok» και «Storm Z» σε περιοχές της Zaporizhia.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι μονάδες της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδας Δυνάμεων απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση κοντά στο Rivnopil (8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Velyka Novosilka).

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις νότια του Orikhiv στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia στις 11 Ιουλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Ιουλίου δείχνουν την ουκρανική προέλαση βορειοανατολικά του Robotyne (15 χλμ νότια του Orikhiv)


Luhansk_Battle_Map_Draft_July_112023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_112023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_112023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_112023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης