Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Macron τρέμει νέες λαϊκές αντιδράσεις - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει της 14ης Ιουλίου

Γαλλία: Ο Macron τρέμει νέες λαϊκές αντιδράσεις - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει της 14ης Ιουλίου
Δρακόντεια μέτρα λαμβάνει η Γαλλική Κυβέρνηση εν όψει της εθνικής εορτής της «Βαστίλλης» υπό το φόβο ότι το αντικυβερνητικό κίνημα θα αναζωπυρωθεί
Η Γαλλία θα εντείνει τα μέτρα ασφαλείας για την ετήσια εθνική εορτή της χώρας, την Ημέρα της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin, μετά τις ταραχές που επλήγησαν μετά τον φονικό αστυνομικό πυροβολισμό ενός εφήβου κοντά στο Παρίσι.
Ο Νταρμανίν είπε στους δημοσιογράφους ότι 130.000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν από το απόγευμα της Πέμπτης και μετά.
Ελικόπτερα και ειδικές αστυνομικές μονάδες όπως τα τμήματα RAID και GIGN θα βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα, πρόσθεσε.
Εκτός αυτών τα μέτρα ασφαλείας της Γαλλικής Κυβέρνησης περιλαμβάνουν την απαγόρευση πυροτεχνημάτων καθώς και την παύση της κυκλοφορίας τραμ και λεωφορειών από τις 12 το βράδυ.
Αν και το κίνημα ενάντια στην αστυνομική βία, που ξέσπασε με αφορμή το θάνατο του 17χρονου Nahel, έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες, η Αστυνομία φοβάται ότι η εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου, η περίφημη «ημέρα της Βαστίλλης», θα πυροδοτήσει ένα νέο γύρο ταραχών.
Με άλλα λόγια, ένα κίνημα που μετά τα κίτρινα γιλέκα, αλλά και τις αντιδράσεις ενάντια στο συνταξιοδοτικό θα θέσουν για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο την Κυβέρνηση Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης