Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς ο κοιμισμένος Biden προσπαθεί να ξεπεράσει τον... Hitler και την Ιστορία - Από την επιχείρηση Zitadelle στην Barbarossa 2

Πώς ο κοιμισμένος Biden προσπαθεί να ξεπεράσει τον... Hitler και την Ιστορία - Από την επιχείρηση Zitadelle στην Barbarossa 2
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται... ή μάλλον αντιγράφεται...
Σχετικά Άρθρα
Η Iστορία είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα αναζήτησης και εξέλιξης της σκέψης για πολλούς λόγους.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τείνει να επαναλαμβάνεται και δη λόγω των πρωταγωνιστών της...
Μια άλλη πτυχή της είναι η περίεργη σύμπτωση ή το fact ότι ορισμένοι άνθρωποι σε υψηλές σε αξίωμα θέσεις είναι καταδικασμένοι από την άγνοια αυτού του σημαντικού παράγοντα, γνωστού και ως "redux".
Κάτι που φαίνεται έχουν πάθει στις ΗΠΑ... ίσως λόγω «κοιμισμένων» αρχηγών....
Πώς όμως μπορεί να συνδέεται το 2023 ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden με τον Γερμανό δικτάτορα Adolf Hitler
Ας ξεκινήσουμε με ορισμένα παραδείγματα...
Σκεφτείτε τα γερμανικά τανκς:
Αρχικά, ας ξαναδούμε μια μικρή παρένθεση στην ιστορία σχετικά με τις στέπες της Ρωσίας και της Ανατολικής Ουκρανίας και τα μαθήματα αυτής της ιστορικής στιγμής.
Τότε ίσως αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πώς ξεκίνησαν όλοι οι παγκόσμιοι πόλεμοι.

«Kursk Salient» ή η μεγαλύτερη μάχη με τανκς στην Ιστορία 

Από τις 5 Ιουλίου 1943 έως τις 23 Αυγούστου 1943, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη μάχη με τανκς στην ιστορία που έμεινε γνωστή ως «Kursk Salient».
Ήταν μια περιοχή που εκτείνεται από τη μικροσκοπική πόλη Kirov στον ποταμό Bolva στα βόρεια μέσω του Belgorod στη Ρωσία, του Kharkiv, το οποίο ελέγχει επί του παρόντος η Ουκρανία, και εκτείνεται πιο εσωτερικά στον χάρτη στην περιοχή Donbas, το επίκεντρο δηλαδή των εχθροπραξιών  που διαπράττει η Ουκρανία από το 2014.
Στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, η επιχείρηση Zitadelle ("Citadel") του Hitler διεξήχθη σε ένα μέτωπο μήκους 700 μιλίων, όπου οι Γερμανοί προσπάθησαν να ξεπεράσουν τις δυνάμεις των Σοβιετικών.
Έγινε η μεγαλύτερη μάχη με τανκς στην ιστορία, φέρνοντας  στα προκήνιο τα πιο προηγμένα όπλα που είχε η Ναζιστική Γερμανία ενάντια στην καλύτερα προετοιμασμένη και ανώτερη σοβιετική αντίσταση.
Τότε, η γερμανική ανώτατη διοίκηση επέλεξε το Belgorod ως έναν από τους πρώτους βασικούς στόχους.
Σήμερα, οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε αυτήν την πόλη της Νότιας Ρωσίας συνεχίζονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Βέβαια, υπάρχουν πολυάριθμοι παραλληλισμοί μεταξύ της μάχης του Κουρσκ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του τρέχοντος δυτικού πολέμου με... πληρεξούσια που διεξάγεται στην Ουκρανία.
Πρώτον, τα τανκς. 
Το 1943, η Γερμανία κατασκεύασε αυτό που μπορεί να υποστηριχθεί ως η καλύτερη μεσαία και βαριά πανοπλία του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Αν και δεν υπήρχαν πολλά τέτοια άρματα στο Kursk, ο αποκαλούμενος «θανατηφόρος Τίγρης» (tiger tanks) έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο.
Ο νέος Πάνθηρας του Χίτλερ (PzKpfw V) και το γιγάντιο αντιτορπιλικό τανκς Ferdinand αναπτύχθηκαν επίσης, και όπως το σημερινό Leopard της Γερμανίας, που υποτίθεται επιχειρεί να ανατινάξει τους Σοβιετικούς (τους Ρώσους σήμερα) στο πεδίο της μάχης.
Η μάχη του Κουρσκ μαίνονταν για μήνες, χωρίς καμία πλευρά να αποκτά σαφές πλεονέκτημα. Οι Σοβιετικοί, σχεδόν παρόμοια με τους σύγχρονους απογόνους τους στις ρωσικές γραμμές, δημιούργησαν ογκώδη αμυντικά έργα για να εκτονώσουν τη γερμανική επίθεση έως ότου μια αντεπίθεση θα είχε αποφασιστικό αποτέλεσμα. Και έγινε όταν ο Χίτλερ έστρεψε το βλέμμα του προς τα δυτικά.
Τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια;
Αν ρωτήσετε τους περισσότερους ειδικούς, στην Ευρώπη έχουν τελειώσει τα πυρομαχικά, άρματα μάχης, και φυσικά λείπουν τα... κότσια εδώ και αρκετό καιρό.
Οι Γερμανοί δεν μπορούν ούτε να σηκώσουν και να τρέξουν τα μισά εναπομείναντα Leopard 2 τους λόγω έλλειψης βασικής επισκευής.
Την ίδια ώρα το Παρίσι φλέγεται, οι Γερμανοί είναι έτοιμοι για κάθε άλλον Καγκελάριο εκτός Scholz, η Ουγγαρία φαίνεται έτοιμη να εγκαταλείψει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, το δολάριο μπορεί να καταρρεύσει και οι Αμερικανοί ακόμα κοιμούνται και επευφημούν μια ομάδα που διαρκώς χάνει.
Παράλληλα, σε μια άκρως επικίνδυνη κίνηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενέκρινε την αποστολή βομβών διασποράς στο Κίεβο εκπληρώνοντας τα όνειρα Zelensky...
Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος τις προάλλες απαντώντας στην ερώτηση... «Γιατί τώρα τα πυρομαχικά διασποράς», «Διότι δεν έχουμε άλλα πυρομαχικά» η απάντηση του...
Μπορούμε να μαντέψουμε πόσα άτσαλα θα τελειώσει ο πόλεμος του Joe Biden στη Ρωσία, αν θυμηθούμε τι συνέβη μετά την αποτυχία του Κουρσκ.
Οι Γερμανοί είχαν προχωρήσει στη μάχη μέσα από τα αμυντικά στρώματα που είχαν χτίσει οι Σοβιετικοί.
Το βόρειο μέτωπο βάλτωσε και το νότιο σταμάτησε από την σκληρή σοβιετική αντίσταση.
Ο Hitler, τον οποίο ο θρυλικός Heinz Guderian είχε προειδοποιήσει για την Επιχείρηση Citadel, εγκατέλειψε όταν η αποφασιστική νίκη δεν ήταν πια κοντά ως σενάριο και εστίασε αλλού την προσοχή του, αναδιοργανώνοντας την επίθεση του.
Εν τω μεταξύ, οι Σοβιετικοί είχαν αποκτήσει δυναμική στον πόλεμο ξηράς και δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ μετά το Κουρσκ. Γύρισαν στο Βερολίνο νικητές μερικούς μήνες αργότερα.
Όπως γνωρίζουμε όμως, μόλις ο Άξονας άρχισε να υποχωρεί από το Κουρσκ, οι Σοβιετικοί και οι σύμμαχοί τους από τη Δύση βάδισαν στην καρδιά της Ευρώπης, καταλαμβάνοντας το Βερολίνο, καταστρέφοντας το όνειρο του Leibensraum, τουλάχιστον προς το παρόν.
Ομοίως, βλέπουμε τα πιο δυνατά τανκς της Γερμανίας διασκορπισμένα σε όλες τις γραμμές μάχης στις περιοχές που ανακτήθηκαν από τη Ρωσία.
Τέσσερα τανκς Tiger κράτησαν ταξιαρχίες αρμάτων μάχης στο Κουρσκ.
Τώρα ένα μικρό drone φαίνεται ικανό να χτυπήσει ένα τανκς.
Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για το ΝΑΤΟ, μια στρατιωτική συμμαχία που ποτέ δεν έδωσε δείγματα ότι μπορεί να κατακτήσει τη Ρωσία.

Όποιος επινόησε αυτό το ιδιοφυές σχέδιο για τη δημιουργία της Επιχείρησης Μπαρμπαρόσα 2 δεν έφτανε σε εξυπνάδα ούτε σε έναν... ναρκωμένο Hitler στη χειρότερη μάλιστα μέρα του. Το μόνο που έχει συμβεί είναι ότι οι Ρώσοι αναπροσαρμόζονται... Τα εργοστάσια στρέφονται στη δημιουργία αρμάτων μάχης T-14 Armata αντί των πολυτελών Lada 4x4. Εκτός μετώπου, οι Ρώσοι ενισχύουν το στρατιωτικό τους team όπως πριν.
Για τους Δυτικούς, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι το κάνουν για αμυντικές και όχι επιθετικές κινήσεις στρατηγικής.
Καθώς οι «φωτιές της δυσαρέσκειας» καίνε το Παρίσι όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δεν υπάρχει τίποτα πίσω από τον ποταμό Ντόνετσκ για να σταματήσει τους Ρώσους εάν επιλέξουν να διευρύνουν τον χώρο τους.
Kursk redux. Υποθέτω ότι κάποιος ψιθύρισε στο αυτί του Joe Biden, «Μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα από τον Hitler, κύριε». 
Αλλά εκείνος συνεχίζει τον ύπνο του...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης