Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Η Wagner δεν συμμετέχει ενεργά σε καμία σημαντική μάχη στην Ουκρανία

Πεντάγωνο ΗΠΑ: Η Wagner δεν συμμετέχει ενεργά σε καμία σημαντική μάχη στην Ουκρανία
Η πλειονότητα των μαχητών της Wagner εξακολουθεί να βρίσκεται στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη της Ουκρανίας λέει το Πεντάγωνο
Σχετικά Άρθρα
Στη διαπίστωση πως οι δυνάμεις της Wagner δεν συμμετέχουν ενεργά σε καμία σημαντική μάχη στην Ουκρανία προχώρησε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.
«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε δυνάμεις της Wagner να συμμετέχουν με κάποια σημαντική δύναμη στην υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία» ανέφερε ο Pat Ryder, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Όπως είπε ο Ryder, οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η πλειονότητα των μαχητών της Wagner εξακολουθεί να βρίσκεται σε περιοχές της Ουκρανίας που τελούν υπό τη ρωσική κατοχή.
Οι δυνάμεις της Wagner είχαν πολύ σημαντικό ρόλο στην προέλαση των Ρώσων στην Ουκρανία, και ιδιαίτερα στη μάχη του Bakhmut.
Στις 24 Ιουνίου οι μαχητές της Wagner προχώρησαν σε ανταρσία με τον επικεφαλής τους Yevgeny Prigozhin να καταφέρεται κατά της στρατιωτικής ηγεσίας και με το Κρεμλίνο να κάνει λόγο για πραξικόπημα.
Εκτιμάται ότι πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Wagner μετρούσε περίπου 5.000 στρατιώτες, αριθμός που σήμερα έχει εκτοξευτεί σε πάνω από 25.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης