Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Δούμα απαγορεύει τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου - Ποινικοποιούνται τα τρανς άτομα

Ρωσία: Η Δούμα απαγορεύει τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου - Ποινικοποιούνται τα τρανς άτομα
Η Κρατική Δούμα ενέκρινε το νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγορεύει επίσης σε άτομα που αλλάζουν φύλο στα κρατικά έγγραφα
Το ρωσικό κοινοβούλιο απαγορεύει την επέμβαση αλλαγής φύλου σε τρανς άτομα.
Η Κάτω Βουλή της Ρωσίας ψήφισε νέο νόμο που απαγορεύει τις χειρουργικές επεμβάσεις αλλαγής φύλου, στην τελευταία επίθεση στα δικαιώματα των LGBT στη χώρα.
Η Κρατική Δούμα ενέκρινε το νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγορεύει επίσης σε άτομα που αλλάζουν φύλο στα κρατικά έγγραφα, την Παρασκευή.
Τώρα χρειάζεται έγκριση από την Άνω Βουλή και τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κινήσεις που συνήθως θεωρούνται τυπικές.
Ο πρόεδρος της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν, είπε ότι το νομοσχέδιο «θα προστατεύει τους πολίτες και τα παιδιά μας».
Σε μια ανάρτηση στο Telegram την Παρασκευή, ο κ. Βολοντίν χαρακτήρισε επίσης τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου «μονοπάτι προς τον εκφυλισμό του έθνους».
«Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που αντιτίθεται σε όλα όσα συμβαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και κάνει τα πάντα για να σώσει οικογένειες και παραδοσιακές αξίες», είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Παρασκευή. «Και πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν θα υπάρξει μέλλον αν δεν υιοθετήσουμε τον νόμο, αν δεν απαγορεύσουμε την αλλαγή φύλου».
Νέες τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο την Παρασκευή κατά την τελική του ανάγνωση περιελάμβαναν την απαγόρευση υιοθεσίας παιδιών σε άτομα που έχουν υποστεί αλλαγές φύλου και την ακύρωση γάμων όπου ένα μέρος είχε υποβληθεί σε αλλαγή φύλου.
Ομάδες για τα δικαιώματα των LGBT είπαν ότι η νομοθεσία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των ατόμων στα οποία απαγορεύεται η πρόσβαση σε περίθαλψη.
«Πιστεύω ότι πρόκειται για έναν απολύτως φασιστικό νόμο, που στερεί από τους ανθρώπους την ιατρική περίθαλψη και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Γιαν Ντβόρκιν, επικεφαλής της οργάνωσης Centre T που παρέχει υποστήριξη σε Ρώσους τρανς.
H Γιούλια Αλιόσινα, η μόνη ανοιχτά τρανς πολιτικός της Ρωσίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να «καταπιέσει αυτή τη μικρή ομάδα, η οποία ήδη υφίσταται διακρίσεις και να την στιγματίσει».
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, 2.990 άτομα άλλαξαν νόμιμα φύλο μεταξύ 2016 και 2022. Η χώρα έχει πληθυσμό 146 εκατομμυρίων κατοίκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης