Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο Antonio Tajani διαδέχτηκε τον Silvio Berlusconi στην ηγεσία του κόμματος Forza Italia

Ιταλία: Ο Antonio Tajani διαδέχτηκε τον Silvio Berlusconi στην ηγεσία του κόμματος Forza Italia
Ο υπουργός Εξωτερικών Antonio Tajani εξελέγη ομόφωνα από το εθνικό συμβούλιο του κόμματος
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Antonio Tajani εξελέγη αρχηγός του Forza Italia, του συντηρητικού κόμματος που ίδρυσε πριν από 29 χρόνια ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πολιτικός Silvio Berlusconi, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023
Ο 69χρονος Tajani, ο οποίος εξελέγη ομόφωνα από το εθνικό συμβούλιο του κόμματος, είναι αντιμέτωπος με ένα δύσκολο έργο αφού θα πρέπει να επανεξετάσει την τύχη ενός κόμματος του οποίου η λαϊκή στήριξη φθίνει εδώ και χρόνια, ακόμη και πριν από τον θάνατο του Silvio Berlusconi.
Ο ίδιος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του εκτός της Ιταλίας υπηρετώντας ως Ευρωπαίος Επίτροπος στις Βρυξέλλες και ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Δεν διαθέτει το χάρισμα του προκατόχου του και δεν θεωρείται από τους δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας του.

Το δύσκολο έργο

«Παραλαμβάνω ένα σχεδόν αδύνατο εγχείρημα.
Δεν είναι εύκολο να ηγηθείς ενός πολιτικού κινήματος που είχε για αρχηγό του τον Silvio Berlusconi επί σχεδόν 30 χρόνια», δήλωσε ο Tajiani σε συγκέντρωση των εθνικών, τοπικών και ευρωπαϊκών εκπροσώπων του κόμματος μιλώντας πάνω στη σκηνή που είχε στηθεί μπροστά από μια τεράστια φωτογραφία του Berlusconi.
Το Forza Italia είναι ο ελάσσων εταίρος ανάμεσα στα τρία κόμματα που απαρτίζουν την δεξιά κυβέρνηση της Meloni, πίσω από το κόμμα της πρωθυπουργού «Αδέλφια της Ιταλίας» και την Lega του Matteo Salvini.
“Θέλουμε να είμαστε το κέντρο της κεντροδεξιάς.
Διαφέρουμε από τους συμμάχους μας και δεν σκοπεύουμε να παραιτηθούμε από την ταυτότητά μας», δήλωσε ο Tajiani ο οποίος υπηρετεί ως υπουργός Εξωτερικών από τον περασμένο Οκτώβριο.
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δίνουν στο Forza Italia ποσοστό στήριξης περίπου 7%, πίσω από την Lega που εμφανίζεται με ερίπου 10% και τα Αδέλφια της Ιταλίας κοντά στο 30%.
Αφού ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα σε ένα πολύ μικρό, βασιλικό κίνημα την δεκαετία του ΄80, ο Tajiani εντάχθηκε στο Forza Italia όταν αυτό ιδρύθηκε το 1994 και ήταν ο εκπρόσωπος του Berlusconi στην πρώτη του κυβέρνηση εκείνο τον χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης