Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες απώλειες για τον ουκρανικό στρατό - Έχασε 600 άνδρες σε μία μέρα - Απέτυχαν 17 επιθέσεις του στο Donetsk

Μεγάλες απώλειες για τον ουκρανικό στρατό - Έχασε 600 άνδρες σε μία μέρα - Απέτυχαν 17 επιθέσεις του στο Donetsk
Οι ουκρανοί έχασαν 600 άνδρες στις μάχες της Παρασκευής 14/7
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί  έχασαν 600 άνδρες στις μάχες της Παρασκευής 14/7, ανέφερε στην ημερήσιο απολογισμό της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε πάνω από 600 στρατιώτες στις μάχες της 14/7 και συγκεκριμένα έχασε 315 στρατιώτες στην περιοχή του Donetsk, 210 άνδρες στις περιοχές του νότιου Donetsk και της Zaporozhye, 70 άνδρες την περιοχή Krasny Liman και 20 άνδρες στην περιοχή Kupyansk.
Όπως ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov, η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε έξι ουκρανικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αναχαίτισε τρεις οβίδες HIMARS MLRS σε μια μέρα.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι δυνάμεις της αεράμυνας αναχαίτησαν τρεις ρουκέτες του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS», είπε ο εκπρόσωπος.
Επιπλέον, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Zhovtnevoye στην περιοχή Kharkov, Zaliman, Pshenichnoye και Kremennaya στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Klyuchyovoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Pologi στην περιοχή Zaporozhye.
Συνολικά, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μέρχι στιγμής καταστρέψει 455 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 242 μαχητικά ελικόπτερα, 5.015 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 426 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 10.711 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.138 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων 4 και 5 εκτοξευτές πυραύλων, 5. και 11.678 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε ο Konashenkov.

Καταρρίφθηκε ουκρανικός πύραυλος πάνω από το Tokmak

Το Σάββατο 15/7 η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ουκρανικό πύραυλο πάνω από το Tokmak στην περιοχή Zaporozhye
Σύμφωνα με τις περιφερειακές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, «οι μαχητές του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου δεν σταματούν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν σε περιοχές με άμαχους πληθυσμούς στην περιοχή Zaporozhye».
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε έναν ουκρανικό πύραυλο που είχε στόχο την πόλη Tokmak στην περιοχή Zaporozhye στις 15/7, δήλωσαν οι περιφερειακές υπηρεσίες στους δημοσιογράφους.
«Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας λειτούργησε στο Tokmak. Οι μαχητές του τρομοκρατικού καθεστώτος του Κιέβου δεν σταματούν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν σε κατοικημένες τοποθεσίες με αμάχους στην περιοχή Zaporozhye.
Μια άλλη προσπάθεια βομβαρδισμού Tokmak έγινε γύρω στις 6:00 μ.μ. ώρα Μόσχας.
Το σύστημα αεράμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέρριψε τον εχθρικό πύραυλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν τις αποθήκες πυρομαχικών τριών ουκρανικών ταξιαρχιών

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν επίσης τις αποθήκες πυρομαχικών τριών ταξιαρχιών του ουκρανικού στρατού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγου Igor Konashenkov, οι αποθήκες βρίσκονταν στις περιοχές των οικισμών Yampol, DPR, Malaya Tokmachka και Novosolenoye, στην περιοχή Zaporozhye.
«Σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Yampol στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Malaya Tokmachka και Novosolyonoye στην περιοχή Zaporozhye, καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών της 33ης μηχανοκίνητης και 44ης ταξιαρχίας πυροβολικού του ουκρανικού στρατού και της 5ης ταξιαρχίας της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς», είπε ο εκπρόσωπος.
Κατά το τελευταίο 24ωρο, επιχειρησιακά/τακτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών ομάδων δυνάμεων έπληξαν 73 μονάδες ουκρανικού πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό σε 93 περιοχές, ανέφερε ο στρατηγός.

Αποκρούστηκαν 17 ουκρανικές επιθέσεις στο Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν 17 ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή του Donetsk την περασμένη ημέρα
Όπως διευκρίνισε ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov, αυτές περιλαμβάνει τις ουκρανικές επιθέσεις κοντά στην Klescheevka, τη Marinka στο DPR και την Belogorovka στο LPR.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, 17 εχθρικές επιθέσεις αποκρούστηκαν επιτυχώς από καλά συντονισμένες και θαρραλέες επιχειρήσεις μονάδων από τη νότια ομάδα μάχης σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Severnoye, Kurdyumovka, Novomikhailovka, Maryinka, Kleshcheyevka και Maloilyinovka στο Donetsk People's και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk», είπε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης