Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Kiyosaki κόντρα στη... Wall Street: Έρχεται μαζική πτώση μετοχών - Η αμερικανική οικονομία θα... καταρρεύσει

Ο Kiyosaki κόντρα στη... Wall Street: Έρχεται μαζική πτώση μετοχών - Η αμερικανική οικονομία θα... καταρρεύσει
Πάντως, οι προβλέψεις του Kiyosaki περί καταστροφής έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζουν -μέχρι στιγμής- αγορές και οικονομία στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Στις προειδοποιήσεις για πτώση των αμερικανικών μετοχών και κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, επιμένει ο Robert Kiyosaki.
Σε νέα του ανάρτηση στο twitter, ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad» δήλωσε ότι δεν επενδύει σε μετοχές και ομόλογα, καθώς προτιμά να έχει μεγαλύτερο έλεγχο για το πώς θα εξελιχθούν οι επενδύσεις του. «Πάρα πολλά σημάδια δείχνουν ένα σοβαρό χρηματιστηριακό κραχ» σημείωσε.
«Αν το μέλλον σας εξαρτάται από μετοχές και ομόλογα, παρακαλώ να είστε προσεκτικοί, ενδεχομένως να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή», συνέχισε. «Φοβάμαι ότι έρχεται κατάρρευση».

Πάντως, οι προβλέψεις του Kiyosaki περί καταστροφής έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζουν -μέχρι στιγμής- αγορές και οικονομία. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 17% φέτος, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 35%, εν μέρει επειδή οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα προκαλέσει την εκτόξευση των εταιρικών κερδών.
Εν τω μεταξύ, ο ετήσιος πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί από το υψηλό επίπεδο των τελευταίων 40 ετών του 9,1% σε μόλις 3% τους τελευταίους 12 μήνες - όχι πολύ μακριά από τον στόχο του 2% της Fed. Η μείωση αυτή έχει τροφοδοτήσει τις ελπίδες ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, που έχει αυξήσει τα επιτόκια από σχεδόν μηδενικά σε επίπεδα άνω του 5% σε μια προσπάθεια να συντρίψει τον πληθωρισμό, μπορεί σύντομα να αντιστρέψει την πορεία της. Εάν η Fed μειώσει το κόστος δανεισμού, θα μειωθούν και οι πιθανότητες ύφεσης, δίνοντας ώθηση στις μετοχές και σε άλλα assets.
Ωστόσο, αρκετοί σχολιαστές έχουν συγκρίνει την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης με τη φούσκα της dot-com, προειδοποιώντας ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι υπερτιμημένη, και η κερδοσκοπία σχετικά με την Nvidia και άλλες σχετικές μετοχές έχει στείλει τις αποτιμήσεις τους σε μη βιώσιμα υψηλά επίπεδα. Άλλοι εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η Fed ενδέχεται να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί επίμονος ή εκτοξευθεί εκ νέου, προκαλώντας οικονομική επιβράδυνση.
Το τελευταίο tweet του Kiyosaki δεν διευκρίνισε γιατί αναμένει ότι οι μετοχές θα καταρρεύσουν και ότι θα ξεκινήσει μια βίαιη, παρατεταμένη οικονομική ύφεση. Ωστόσο, είχε προβλέψει τον Μάιο του 2021 ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια για να περιορίσει τον πληθωρισμό και αυτό θα προκαλούσε συντριβή των μετοχών, των ομολόγων, των ακινήτων και του χρυσού. Είχε δίκιο για τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων και η οικονομική ανάπτυξη έχουν αποδειχθεί ανθεκτικές στο υψηλότερο κόστος δανεισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kiyosaki είναι σφοδρός επικριτής της κυβέρνησης Biden και προειδοποιεί για ένα επικό κραχ της αγοράς και προωθεί τον χρυσό, το ασήμι και το bitcoin ως καταφύγιο για περισσότερα από δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης