Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Sullivan (Λευκός Οίκος): Πρέπει να πιέσουμε την Κίνα για να λάβει μέτρα για την κλιματική αλλαγή

J. Sullivan (Λευκός Οίκος): Πρέπει να πιέσουμε την Κίνα για να λάβει μέτρα για την κλιματική αλλαγή
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε την Κυριακή ότι η Κίνα θα πρέπει να πιεστεί να «λάβει σημαντική, ουσιαστική δράση» για τη μείωση των εκπομπών και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Μιλώντας στην εκπομπή «State of the Union» του CNN, ο Sullivan είπε για την Κίνα: «Δεν θα πρέπει να μπορούν να κρύβονται πίσω από κανένα είδος ισχυρισμού ότι είναι ένα αναπτυσσόμενο έθνος, για να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και η ευθύνη τους βάσει της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα είναι να λάβουν σημαντική, ουσιαστική δράση για τη μείωση των εκπομπών σε ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο βραχυπρόθεσμα».
Ο Τζον Κέρι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που είναι απεσταλμένος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, πρόκειται να επισκεφθεί το Πεκίνο για να προσπαθήσει να αναθερμάνει τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας για το κλίμα.
Ο παρουσιαστής του CNN, Τζέικ Τάπερ, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια σειρά από καιρικές κρίσεις αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των έντονων κυμάτων καύσωνα και των μεγάλων πλημμυρών, που έχουν αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή.
Εκείνοι που επιδιώκουν να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή έχουν επικεντρωθεί στην Κίνα και την Ινδία, ως αναπτυσσόμενες χώρες των οποίων οι πολιτικές αποφάσεις θα είναι κρίσιμες τα επόμενα χρόνια.
«Πιστεύω ότι η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να ενθαρρύνει, πράγματι, να πιέσει την Κίνα να λάβει πολύ πιο δραματικές ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών», είπε ο Sullivan στο Tapper.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης