Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αποκαλύπτει αναβαθμίσεις στη σχεδίαση των αεροσκαφών Su-75

Η Ρωσία αποκαλύπτει αναβαθμίσεις στη σχεδίαση των αεροσκαφών Su-75
Η άτρακτος έχει επίσης υποστεί τροποποιήσεις, αυξάνοντας φαινομενικά την εσωτερική χωρητικότητα του αεροσκάφους

Η Ρωσία δήλωσε ότι έχει εισαγάγει τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του μονοκινητήριου μαχητικού αεροσκάφους Su-75 Checkmate, ενώ παράλληλα επιδιώκει την ανάπτυξη πρόσθετων παραλλαγών.
Η United Aircraft Corporation (UAC), μια ρωσική αεροδιαστημική και αμυντική εταιρεία, κατέθεσε πρόσφατα μια σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του Su-75 Checkmate.
Αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποδηλώνουν τα σχέδια της UAC να αναπτύξει μια διθέσια έκδοση σε σειρά και μια παραλλαγή μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Στις 28 Δεκεμβρίου 2022, το γραφείο σχεδιασμού της UAC υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα «αεροσκάφος stealth με έναν κινητήρα και ένα κάθισμα». Αυτή η εφαρμογή ενσωματώνει αξιοσημείωτες τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του αεροσκάφους Su-75 Checkmate.
Μία από τις βασικές αλλαγές μπορεί να παρατηρηθεί στη σχεδίαση της πτέρυγας σε σύγκριση με το μοντέλο που παρουσιάστηκε στο MAKS-2021 και στο Dubai Air Show 2021, όπου το mockup εκτέθηκε διεθνώς για πρώτη φορά.

Το ρωσικό αεροσκάφος Su-75 Checkmate

Αυτή η τροποποίηση περιλαμβάνει την επέκταση και την κλίση του πίσω άκρου του πτερυγίου, που έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη περιοχή πτερυγίων και πιθανώς ελαφρά μείωση της υπογραφής του πίσω ραντάρ του αεροσκάφους.
Επιπλέον, φαίνεται να υπάρχει μια μικρή πρόοδος στην εγκατάσταση του κινητήρα. Η άτρακτος έχει επίσης υποστεί τροποποιήσεις, αυξάνοντας φαινομενικά την εσωτερική χωρητικότητα του αεροσκάφους.
Αυτή η αλλαγή υποδηλώνει τη δυνατότητα διευρυμένων πλευρικών θέσεων οπλισμού για τη στέγαση πυραύλων αέρος μικρής εμβέλειας ή αυξημένης εσωτερικής χωρητικότητας καυσίμου για το Checkmate, ή ίσως και οι δύο τροποποιήσεις έχουν εφαρμοστεί.
Η UAC εισήγαγε επίσης την ιδέα ενός «μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους stealth». Παρόμοια με άλλα διθέσια μοντέλα Sukhoi, οι τροποποιήσεις ενσωματώνουν μια διάταξη cockpit σε συνδυασμό, με το πίσω κάθισμα ανυψωμένο για να παρέχει βελτιωμένη όραση προς τα εμπρός.
Η εν λόγω σχεδιαστική τροποποίηση εξασφαλίζει αυξημένη ορατότητα για τον επιβάτη στο πίσω κάθισμα και συμβάλλει στη συνολική κομψότητα του αεροσκάφους.
Εκτός από τον ρόλο της στην εκπαίδευση μελλοντικών πληρωμάτων Su-75, η διθέσια έκδοση του αεροσκάφους μπορεί ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως «κέντρο διοίκησης» για drones και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης τύπου Loyal Wingman.
Η νέα διαμόρφωση θα επιτρέψει στο αεροσκάφος να συντονίζει και να διαχειρίζεται αποτελεσματικά επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν πολλαπλά μη επανδρωμένα στοιχεία, αποδεικνύοντας την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του σε σύγχρονα σενάρια πολέμου.
Παράλληλα με τον σχεδιασμό του πιλοτικού αεροσκάφους, παρουσιάστηκε και μια μη επανδρωμένη παραλλαγή του Checkmate, που μοιάζει με το επανδρωμένο αντίστοιχό του.
Αυτή η μη επανδρωμένη έκδοση αντιπροσωπεύει ένα βασικό χαρακτηριστικό υπό ανάπτυξη για συστήματα κυριαρχίας αέρα έκτης γενιάς, τα οποία συχνά περιγράφονται ως «προαιρετικά επανδρωμένα» σε διάφορες αναφορές.
Ωστόσο, η συμπερίληψη μιας μη επανδρωμένης παραλλαγής υπογραμμίζει τη μελλοντική κατεύθυνση των συστημάτων εναέριας μάχης, τονίζοντας τον αυξανόμενο ρόλο των μη επανδρωμένων τεχνολογιών στην επίτευξη αεροπορικής υπεροχής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης