Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα εξουδετερωθεί στο μικροσκοπικό νησί Ναουρού - «Κατάσταση καταστροφής»

Βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα εξουδετερωθεί στο μικροσκοπικό νησί Ναουρού - «Κατάσταση καταστροφής»
Ο αναπληρωτής πρόεδρος Μάρτιν Χαντ κήρυξε σε «κατάσταση καταστροφής» ολόκληρο το Ναουρού, ένα από τα μικρότερα έθνη του κόσμου με έκταση μόλις 21 τ. km
Τα σχολεία και οι χώροι εργασίας στο μικροσκοπικό νησί Ναούρου του Ειρηνικού θα κλείσουν και οι περιοχές θα εκκενωθούν την Πέμπτη, ενώ Αυστραλοί στρατιώτες θα προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν μια βόμβα βάρους 227 κιλών που χρονολογείται από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος Μάρτιν Χαντ κήρυξε σε «κατάσταση καταστροφής» ολόκληρο το Ναουρού, ένα από τα μικρότερα έθνη του κόσμου με έκταση μόλις 21 τ. km.
«Η βόμβα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, επομένως η βασική μας ανησυχία ήταν η ασφάλεια των κατοίκων του Ναουρού καθώς και η ζωτικής σημασίας υποδομή που παρέχει νερό και ρεύμα που βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση», δήλωσε ο διοικητής, υπολοχαγός Τζόρνταν Μπελ σε δήλωση της Αυστραλιανής Αμυντικής Δύναμης.
Ο πληθυσμός των 11.000 κατοίκων του Ναούρου ζει κατά μήκος μιας παράκτιας λωρίδας πλάτους μόλις 150-300 μέτρων.
Το πρωί της Πέμπτης, μια περιοχή 2 χιλιομέτρων γύρω από τη βόμβα θα εκκενωθεί καθώς οι Αυστραλοί πυροτεχνουργοί θα προσπαθήσουν να αφοπλίσουν τη βόμβα. Οι αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους να καλύψουν τα παράθυρα με κουβέρτες πριν εκκενώσουν για να προετοιμάσουν τα σπίτια τους για πιθανές ζημιές από την έκρηξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης