Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους στόχους της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία – Ξέρει γιατί πολεμά

Lavrov: Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους στόχους της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία – Ξέρει γιατί πολεμά
«Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουμε τους στόχους που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ τους στόχους που έχει θέσει στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε συνάντηση με επικεφαλής ρωσικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.
«Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψουμε τους στόχους που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Ξέρουμε για τι πολεμάμε.
Αφήστε τη Δύση να συζητά καθημερινά τη φανταστική επίθεση της Ουκρανίας και τα εμπόδια που δημιουργεί η Ρωσία για την αντεπίθεση και για την επίτευξη των στόχων τους να απελευθερώσουν ολόκληρη την επικράτεια μέχρι τα σύνορα του 1991», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία πολεμά για το εθνικό συμφέρον

Όπως υπενθύμισε ο Lavrov, η Ρωσία προειδοποιεί εδώ και πολλά χρόνια ότι τα εθνικά της συμφέροντα δεν μπορούν να αγνοηθούν μετατρέποντας την Ουκρανία σε άμεση στρατιωτική απειλή και στρατιωτικό προγεφύρωμα.
Είπε ότι «η πολιτική του καθεστώτος, που έχει επανειλημμένα επιδείξει τη νεοναζιστική του φύση, ενθαρρύνθηκε με κάθε δυνατό τρόπο να εξοντώσει κάθε τι ρωσικό, δηλαδή τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακόμη και τους Ρώσους στη γη όπου έζησαν και δημιούργησαν πόλεις οι ένδοξοι πρόγονοί τους.
«Σήμερα, διάβασα μια άλλη "αποκάλυψη" που εξηγούσε πότε ξεκίνησαν όλα και ποιος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από αυτό.
Σχολιάζοντας την ανάγκη παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace είπε ότι η Δύση έκανε λάθος και δεν ενεπλάκη στην ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας πριν από το 2014», είπε ο Lavrov.
«Αποδεικνύεται ότι ο στόχος είχε τεθεί εξαρχής.
Η παραδοχή ότι η υπογραφή της Δύσης στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ ήταν ψεύτικη», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης