Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό σφυροκόπημα με 19 πυραύλους και 19 drones κατά Οδησσού, Mikolaiv - Νεκροί και 20 τραυματίες

Ρωσικό σφυροκόπημα με 19 πυραύλους και 19 drones κατά Οδησσού, Mikolaiv - Νεκροί και 20 τραυματίες
Καταρρίψαμε 5 πυραύλους cruise και 13 drones λένε οι Ουκρανοί
Σχετικά Άρθρα
Για νεκρούς αλλά και για τουλάχιστον 20 τραυματίες από την πυραυλική επιδρομή της Ρωσίας κατά της Οδησσού και του Mikolaiv κάνουν λόγο οι αρχές της Ουκρανίας, με τα περισσότερα πάντως θύματα να αναφέρονται στην περιοχή του Mikolaiv.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης του Mikolaiv, Vitaliy Kim υποστήριξε ότι χτυπήθηκε το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ένα τριώροφο κτήριο με κατοικίες καθώς και σε γκαράζ αυτοκινήτων.
Όπως είπε ο Kim, υπάρχουν τουλάχιστον 18 τραυματίες εκ των οποίων οι 9 εισήχθησαν στο νοσοκομείο ανάμεσα τους και 5 παιδιά, «αλλά υπάρχουν και νεκροί».
Οι αρχές του Mikolaiv ανακοίνωσαν πως πέντε πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές καθώς και 15 χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Δύο τραυματίες στην Οδησσό

Από την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό – για τρίτη συνεχόμενη ημέρα – αναφέρεται πως τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τις αρχές της Οδησσού, υπάρχουν καταστροφές στο κέντρο της πόλης ενώ η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας έκανε λόγο για εκτόξευση υπερηχητικών πυραύλων από τη Ρωσία.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως καταστράφηκαν τερματικοί σταθμοί σιτηρών και λιμενικές υποδομές καθώς και σιλό και προκυμαίες στο λιμάνι της Οδησσού, με το ρωσικό στρατό να λέει πως έβαλε στο στόχαστρο «στρατιωτικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, υποδομές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού».

Καταρρίψαμε 5 πυραύλους cruise και 13 drones

Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως κατά την επίθεση σήμερα τα ξημερώματα, κατέρριψαν 5 πυραύλους cruise και 13 drones που είχαν ως στόχο το Mikolaiv και την Οδησσό.
Η Ρωσία φέρεται πως εκτόξευσε 19 πυραύλους cruise και 19 drones κατά των δύο αυτών ουκρανικών πόλεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης