Τελευταία Νέα
Διεθνή

Google - AI: Δοκιμάζεται εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης που θα μπορεί να συντάσσει άρθρα ειδησεογραφίας

Google - AI: Δοκιμάζεται εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης που θα μπορεί να συντάσσει άρθρα ειδησεογραφίας
Το προϊόν, που παρουσιάστηκε ως ψηφιακός βοηθός για δημοσιογράφους, έχει παρουσιαστεί ήδη σε στελέχη των New York Times, της Washington Post και του ομίλου News Corp
Η Google δοκιμάζει ένα προϊόν AI που χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την παραγωγή ειδήσεων και δοκιμάζεται ήδη σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, The Washington Post και της ιδιοκτήτριας της Wall Street Journal, News Corp, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Το εργαλείο, γνωστό εταιρικά με τον τίτλο εργασίας Genesis, μπορεί να λάβει πληροφορίες - λεπτομέρειες για τα τρέχοντα γεγονότα και να δημιουργήσει περιεχόμενο ειδησεογραφίας, δήλωσαν οι πηγές των NYT, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
Ένα από τα τρία πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο προϊόν μετέφερε ότι η Google πίστευε ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα είδος προσωπικού βοηθού για τους δημοσιογράφους, αυτοματοποιώντας ορισμένες εργασίες για να ελευθερώσει χρόνο και ότι η εταιρεία το θεωρούσε μία τεχνολογία που θα μπορούσε να βοηθήσει να απομακρυνθεί ο εκδοτικός κλάδος από τις παγίδες του A.I.
Ωστόσο, άλλα  στελέχη που είδαν το σχετικό εργαλείο της Google το περιέγραψαν ως ανησυχητικό.
Συγκεκριμένα δύο πρόσωπα του εκδοτικού κλάδου είπαν ότι επρόκειτο για μία προσπάθεια «παραγωγής ακριβών και πειστικών ειδήσεων».
Η Jenn Crider, εκπρόσωπος της Google, δήλωσε ότι «σε συνεργασία με μικρότερους εκδότες ειδήσεων βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια διερεύνησης ιδεών για την παροχή εργαλείων A.I. προκειμένου να βοηθήσουμε τους δημοσιογράφους τους στη δουλειά τους».
Διαβεβαιώσεις για το μέλλον της ... ανθρωπογενούς αρθογραφίας και ειδησεογραφίας έδωσε και ο εκπρόσωπος του εκδοτικού ομίλου NewsCorp καθώς ξεκαθάρισε πως «πολύ απλά, αυτά τα εργαλεία δεν προορίζονται και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τον ουσιαστικό ρόλο που έχουν οι δημοσιογράφοι στο ρεπορτάζ, και τον έλεγχο των γεγονότων στα άρθρα τους».
Μένει να φανεί λοιπόν κατά πόσο ο θαυμαστός νέος κόσμος του ΑΙ που ανοίγεται μπροστά μας θα επηρεάσει και την δημοσιογραφία, δηλαδή σε ποιόν βαθμό η ανθρώπινη γραφή και το ρεπορτάζ θα αντικατασταθούν από την ψηφιακή... υπαγόρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης