Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντίποινα… θερινής νυκτός – Η Ουκρανία θα θεωρεί στρατιωτικούς στόχους τα πλοία με προορισμό ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα

Αντίποινα… θερινής νυκτός – Η Ουκρανία θα θεωρεί στρατιωτικούς στόχους τα πλοία με προορισμό ρωσικά λιμάνια  στη Μαύρη Θάλασσα
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα θεωρήσει από τα  μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου ότι όλα τα πλοία που ταξιδεύουν μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς ρωσικά λιμάνια μεταφέρουν στρατιωτικό φορτίο
Σχετικά Άρθρα
Μόνο ως αντίποινα θερινής νυκτός μπορούν να θεωρηθούν τα «αντίμετρα» των Ουκρανών στην απόφαση της Ρωσίας να στοχοθετεί τα πλοία με προορισμό τα ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα θεωρήσει από τα  μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου ότι όλα τα πλοία που ταξιδεύουν μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς ρωσικά λιμάνια μεταφέρουν στρατιωτικό φορτίο.
«Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας προειδοποιεί ότι, από τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου 2023, η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίζει όλα τα πλοία που ταξιδεύουν μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς τα λιμάνια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και προς τα ουκρανικά λιμάνια, που βρίσκονται σε προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, ότι μεταφέρουν στρατιωτικό φορτίο με όλους τους συνοδούς κινδύνους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του Telegram.
Επιπλέον, το υπουργείο Άμυνας κήρυξε «επικίνδυνη» τη ναυσιπλοΐα στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας και στα στενά του Κερτς και την απαγόρευσε από τις 5 το πρωί της 20ης Ιουλίου.
Την Τετάρτη (19/7/2023), το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι με ισχύ στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Μόσχας στις 20 Ιουλίου, η Μόσχα σε σχέση με τον τερματισμό της συμφωνίας σιτηρών, θα θεωρήσει όλα τα πλοία με προορισμό ουκρανικά λιμάνια που διασχίζουν τη Μαύρη Θάλασσα ως μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου.
Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε επιπλέον ότι οι χώρες υπό τη σημαία των οποίων πλέουν τέτοια σκάφη θα θεωρηθεί ότι εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση στο πλευρό του Κιέβου.
Επιπλέον, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ορισμένες περιοχές στα βορειοδυτικά και νοτιοανατολικά τμήματα της Μαύρης Θάλασσας έχουν κηρυχθεί προσωρινά επικίνδυνες για τη ναυσιπλοΐα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης