Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αμερικανικό CVC συγκέντρωσε κεφάλαια - ρεκόρ 26 δισ. δολ. - Ετοιμάζει νέα κίνηση έως 2 δισ. στην Ελλάδα

Το αμερικανικό CVC συγκέντρωσε κεφάλαια - ρεκόρ 26 δισ. δολ. - Ετοιμάζει νέα κίνηση έως 2 δισ. στην Ελλάδα
Το ρεκόρ ξεπέρασε τον αρχικό στόχο της CVC για 25 δισ. ευρώ και το προηγούμενο fund της των 21 δισ. ευρώ
Ποσό - ρεκόρ 26 δισ. δολ. σε κεφάλαια συγκέντρωσε το αμερικανικό fund CVC Capital Partners, το οποίο έχει ισχυρή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα (Εθνική Ασφαλιστική, Υγεία, Vivartia).
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews, το αμερικανικό fund ετοιμάζει νέα μεγάλη επενδυτική κίνηση στην Ελλάδα, ύψους 2 δισ. ευρώ.
Μεταξύ των επενδυτικών στόχων του CVC υπήρξε και η ΔΕΗ, αλλά όχι μόνο, με το CVC να διερευνά το ενδεχόμενο επένδυσης σε μεγάλες εισηγμένες.
Το ρεκόρ ξεπέρασε τον αρχικό στόχο της CVC για 25 δισ. ευρώ και το προηγούμενο fund της των 21 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε στους Financial Times, οτο στέλεχος του fund, Rob Lucas.
 «Όταν ανακοινώσαμε στην αρχή του έτους ότι προσπαθούσαμε να συγκεντρώσουμε το μεγαλύτερο απόθεμα κεφαλαίων υπό αυτές τις συνθήκες αγοράς και σε χρόνο-ρεκόρ, ο κόσμος θεώρησε ότι ήμασταν λίγο φιλόδοξοι», τόνισε ο Lucas.

«Όταν αποφασίζουμε για το μέγεθος του fund, πρόκειται πολύ περισσότερο για το επίπεδο κεφαλαίου που μπορεί να αναπτύξει το δίκτυο με σύνεση και όχι το ποσό του κεφαλαίου που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να συγκεντρώσουμε», πρόσθεσε.

Ρεκόρ σε δύσκολες εποχές για τα επενδυτικά κεφάλαια

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, τα 26 δισ. δολ. του CVC επισκιάζουν το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγράψει η Blackstone το 2019.
Έρχεται επίσης σε μια εποχή που πολλές επενδυτικές εταιρείες αγωνίζονται να προσελκύσουν επενδυτές.
Η συγκέντρωση κεφαλαίων σε ιδιωτικές αγορές οδεύει προς πτώση σχεδόν 30% σε σύγκριση με το 2022, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα από την Bain & Co.
Ενώ αντίστοιχες εταιρείες, όπως η Advent και η TA Associates, μπόρεσαν να συγκεντρώσουν με επιτυχία, 25 δισ. δολάρια και 16,5 δισ. αντίστοιχα, άλλες, όπως η Carlyle, χρειάστηκε να μειώσουν τους στόχους τους.
Η CVC είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του κλάδου, διάσημη για μεγάλες επώνυμες επενδύσεις, όπως το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου La Liga και η ωρολογοποιία Breitling.
Ξεκίνησε από τη Citi το 1993, και εξελίχθηκε γρήγορα από τις εξαγορές σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 850 άτομα σε 25 γραφεία στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.
«Η CVC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση του CVC Capital Partners IX ("Fund IX") στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, υπερβαίνοντας τον στόχο των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο προκάτοχός του, το CVC Capital Partners VIII, αντλήθηκε το 2020 και έκλεισε στα 22,3 δισ. ευρώ.
Η CVC δρομολόγησε το Fund IX τον Ιανουάριο του 2023 και παρουσίασε ισχυρή ζήτηση από μια παγκόσμια βάση επενδυτών blue chip, αποτελούμενη από παλιούς και νέους θεσμικούς επενδυτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό fund.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης