Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Ο Farage νίκησε το τραπεζικό κατεστημένο - Απολογήθηκε η Coutts Bank για το κλείσιμο του λογαριασμού του

Μ. Βρετανία: Ο Farage νίκησε το τραπεζικό κατεστημένο - Απολογήθηκε η Coutts Bank για το κλείσιμο του λογαριασμού του
«Γράφω για να ζητήσω συγγνώμη για τα βαθιά ακατάλληλα σχόλια προς το πρόσωπό σας, που έγιναν στα δημοσιευμένα έγγραφα που προετοιμάζονται για την Επιτροπή Πλούτου», δήλωσε η Rose στην απολογητική της επιστολή προς τον Farage
Αποδέχθηκε το λάθος της η CEO του ομίλου NatWest, Alison Rose, καθώς ζήτησε συγγνώμη για το κλείσιμο των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην ηγέτη του κόμματος Brexit Nigel Farage από την θυγατρική της NatWest Coutts Bank.
H Rose, CEO του τραπεζικού κολοσσού του οποίου η Coutts αποτελεί θυγατρική, εξέφρασε τη λύπη της μετά από την δημόσια διαμάχη για το εάν οι πολιτικές απόψεις του άλλοτε ηγέτη του Brexit, του στοίχισαν την δυνατότητά του να διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στον εν λόγω Όμιλο.
«Γράφω για να ζητήσω συγγνώμη για τα βαθιά ακατάλληλα σχόλια προς το πρόσωπό σας που έγιναν στα δημοσιευμένα έγγραφα που προετοιμάζονται για την Επιτροπή Πλούτου», δήλωσε η Rose στην απολογητική της επιστολή προς τον Farage.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ελευθερία της έκφρασης και η πρόσβαση στις τραπεζικές συναλλαγές είναι θεμελιώδεις για την κοινωνία μας και δεν είναι επ' ουδενί πολιτική μας να αποχωριζόμαστε από έναν πελάτη λόγω νομίμως κατοχυρωμένων πολιτικών και προσωπικών απόψεων», πρόσθεσε.
Ο Farage είχε εμπλακεί σε μια διαμάχη με το ίδρυμα μετά την ακύρωση του λογαριασμού του Coutts νωρίτερα αυτό το μήνα.
Έγγραφα που έλαβε ο Farage έδειξαν ότι ενημέρωση που παρουσιάστηκε στην «επιτροπή κινδύνου φήμης» της τράπεζας τον περιέγραψε ως «ξενοφοβικό, σοβινιστή και ρατσιστή», αναφέροντας τα σχόλιά του για το Brexit, τη φιλία με τον Trump και άλλα.
Η συγγνώμη ήρθε μόλις λίγες στιγμές αφότου η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου -η οποία πρόσφερε την υποστήριξή της στον Farage- ανακοίνωσε ρύθμιση που εξαναγκάζει τις τράπεζες να «εξηγούν και να αναστέλλουν» οποιεσδήποτε αποφάσεις για το κλείσιμο λογαριασμών.
Υπενθυμίζεται, ότι μεγάλο μέρος της Βρετανικής κοινής γνώμης καταδίκασε το κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού του Farage από την Coutts, ορισμένοι έκαναν λόγο για «αμιγώς πολιτική» και όχι «τραπεζική» πράξη, ενώ την απόφαση καταδίκασε και ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Risi Shunak.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης