Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Πεντάγωνο αποκαλύπτει πως μετά τον εμβολιασμό για Covid εκτοξεύτηκε κατά 151% η... μυοκαρδίτιδα στον στρατό των ΗΠΑ

Το Πεντάγωνο αποκαλύπτει πως μετά τον εμβολιασμό για Covid εκτοξεύτηκε κατά 151% η... μυοκαρδίτιδα στον στρατό των ΗΠΑ
Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μυοκαρδίτιδας στον στρατό μας το 2021 οφειλόταν πιθανότατα στον ακατάλληλο εμβολιασμό κατά του COVID-19», είπε γιατρός στους The Epoch Times
Ο στρατός των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την αύξηση της μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό για την πανδημία COVID
Τα κρούσματα μυοκαρδίτιδας αυξήθηκαν στα ύψη μεταξύ των μελών των αμερικανικών δυνάμεων το 2021 μετά την κυκλοφορία των εμβολίων για τον COVID-19, επιβεβαίωσε ανώτατος αξιωματούχος του Πενταγώνου.
Υπήρξαν 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας το 2021 - αύξηση 151% από τον ετήσιο μέσο όρο από το 2016 έως το 2020, σύμφωνα με τον Gilbert Cisneros Jr., υφυπουργό Άμυνας για το προσωπικό και την ετοιμότητα, ο οποίος επιβεβαίωσε τα στοιχεία που αποκάλυψε ένας πληροφοριοδότης νωρίτερα φέτος.
Σημειώνεται πως τα εμβόλια COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα, μια μορφή καρδιακής φλεγμονής που μπορεί να οδηγήσει σε θνησιμότητα, συμπεριλαμβανομένου αιφνίδιου θανάτου.
Ο COVID-19 μπορεί επίσης να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα και τα δεδομένα του θέματος των The Epoch Times προέρχονται από τη βάση δεδομένων Defense Medical Epidemiology.

Mετρήσεις

Ο κ. Cisneros παρείχε το ποσοστό των κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρωπινα χρόνια, έναν τρόπο μέτρησης του κινδύνου σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Το 2021, το ποσοστό ήταν 69,8 μεταξύ εκείνων με προηγούμενη μόλυνση, σε σύγκριση με 21,7% μεταξύ των μελών που είχαν εμβολιαστεί.
«Αυτό υποδηλώνει ότι ήταν πιθανό να ήταν η λοίμωξη [COVID-19] ή ο εμβολιασμός κατά του COVID-19», είπε ο κ. Cisneros.
Δεν δόθηκαν στοιχεία για μέλη που είχαν εμβολιαστεί αλλά είχαν επίσης μολυνθεί.
Το συνολικό ποσοστό, 20,6% δείχνει επίσης ότι ορισμένα μέλη δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανάλυση της υποομάδας.
Ο γερουσιαστής Ron Johnson (R-Wis.), ο οποίος ερευνούσε προβλήματα με τη βάση δεδομένων, αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός κατέληξε στα στοιχεία.
«Δεν είναι σαφές εάν ή πώς αντιπροσώπευε τα μέλη της υπηρεσίας που είχαν προηγούμενη μόλυνση από τον COVID-19 και είχαν λάβει εμβόλιο για τον COVID-19», έγραψε ο κ. Johnson στον κ. Cisneros.

Ακατάλληλος εμβολιασμός

Και ενώ αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας (DOD) δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο, ο Δρ Peter McCullough, καρδιολόγος και πρόεδρος του Ιδρύματος McCullough, εξέτασε τα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα.
«Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μυοκαρδίτιδας στον στρατό μας το 2021 οφειλόταν πιθανότατα στον ακατάλληλο εμβολιασμό κατά του COVID-19», είπε στους The Epoch Times μέσω email, επισημαίνοντας μια μελέτη από το Ισραήλ που δεν βρήκε αύξηση ή μυοκαρδίτιδα σε ασθενείς με COVID-19.
Ορισμένες άλλες εργασίες έχουν βρει ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.
Ο COVID-19 έχει συνδεθεί και αλλού με τη μυοκαρδίτιδα, αν και τα εμβόλια δεν έχουν αποτρέψει ποτέ τη μόλυνση και γίνονται όλο και πιο αναποτελεσματικά εναντίον της.

Υποχρέωση εμβολιασμού

Ο στρατός ενθάρρυνε τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, αφού οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν τα εμβόλια για χρήση στα τέλη του 2020.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που εξέφρασαν ανησυχίες για τη μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό και δημοσίευσαν μια πρώιμη σειρά κρουσμάτων 22 προηγουμένως υγιών μελών που υπέστησαν μυοκαρδίτιδα εντός τεσσάρων ημερών από τη λήψη του εμβολίου για τον COVID-19.
Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν έκτοτε ότι τα εμβόλια προκαλούν σίγουρα μυοκαρδίτιδα.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin έδωσε εντολή για τα εμβόλια το 2021, μια απαίτηση που παρέμεινε σε ισχύ έως ότου το Κογκρέσο υποχρέωσε την απόσυρσή τους.

Επαναλαμβανόμενες Αλλαγές

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δυσκολεύτηκαν να παράσχουν ακριβή στοιχεία για τις διαγνώσεις του 2021.
Πηγές αποκάλυψαν το 2021 ότι η μυοκαρδίτιδα, όπως αντικατοπτρίζεται στην Defense Medical Epidemiology Database (DMED), είχε εκτοξευθεί στο 2.868% υψηλότερα από τον μέσο όρο από το 2016 έως το 2020, όμως αυτά τα δεδομένα κατέβηκαν από το διαδίκτυο τον Αύγουστο του 2021.
Ο αριθμός των διαγνώσεων μυοκαρδίτιδας το 2021, ωστόσο, είχε πέσει κατακόρυφα από 1.239 σε 263 όταν τα δεδομένα λήφθηκαν αργότερα, προκαλώντας ανησυχίες για χειραγώγηση.
Στρατιωτικοί αξιωματούχοι είπαν ότι εξέτασαν τα δεδομένα και διαπίστωσαν ότι ήταν «ελαττωματικά».
Είπαν ότι τα δεδομένα για τα έτη 2016 έως 2020 «καταστράφηκαν» κατά τη διάρκεια μιας «διαδικασίας συντήρησης βάσης δεδομένων», η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση μόνο του 10 τοις εκατό των πραγματικών ιατρικών συναντήσεων για εκείνη τη χρονική περίοδο.

Xειραγώγηση πληροφοριών

Οι αξιωματούχοι είπαν στον κ. Johnson το 2022 ότι το πρόβλημα είχε επιλυθεί.
Η επιδιόρθωση άλλαξε σημαντικά τα αρχεία.
Αντί για αύξηση 2.181 τοις εκατό στην υπέρταση το 2021, για παράδειγμα, η αύξηση ήταν μόλις 1,9%.
Η γυναικεία υπογονιμότητα, αντί να αυξηθεί κατά 472%, αυξήθηκε κατά 13,2%.
Τα ενημερωμένα ποσοστά, ωστόσο, αμφισβητήθηκαν όταν ένας άλλος πληροφοριοδότης εξέτασε τη βάση δεδομένων το 2023 και διαπίστωσε ότι ήταν διαφορετικά.
Ο καρκίνος των όρχεων, που αρχικά θεωρήθηκε ότι αυξάνεται κατά 369%, τοποθετήθηκε στο 3% από τον στρατό.
Αλλά η πραγματική αύξηση ήταν 16,3%, διαπίστωσε ο πληροφοριοδότης.
Η πνευμονική εμβολή ήταν μεταξύ των άλλων καταστάσεων που εμφανίστηκαν συχνότερα το 2021 από ό,τι είχε μεταφέρει ο στρατός.
Ο πληροφοριοδότης είπε στον κ. Johnson, τον κορυφαίο Ρεπουμπλικανό στην Υποεπιτροπή Ερευνών της Γερουσίας, ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Ο κ. Cisneros αναγνώρισε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στον γερουσιαστή ήταν ελλιπή.
Είπε ότι η αλλαγή προήλθε από τα στοιχεία του Δεκεμβρίου 2021 που δεν ήταν διαθέσιμα όταν προσφέρθηκαν τα διορθωμένα δεδομένα.
Υπήρχε μια «υστέρηση κατά περίπου τρεις μήνες», που σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν ήταν διαθέσιμα τον Φεβρουάριο του 2022, όταν οι αξιωματούχοι παρείχαν στον κ. Τζόνσον τα διορθωμένα δεδομένα, είπε ο κ. Cisneros.
Capture_36.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης