Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμο το ψηφιακό ρούβλι - Υπέγραψε το διάταγμα ο Putin

Έτοιμο το ψηφιακό ρούβλι - Υπέγραψε το διάταγμα ο Putin
Tο ρωσικό ρούβλι θα έχει πλέον τρεις μορφές: μετρητά, μη μετρητά και ψηφιακά
Σχετικά Άρθρα
Το προεδρικό διάταγμα για να εισαχθεί στην αγορά το ψηφιακό ρούβλι και τη δημιουργία αντίστοιχης ηλεκτρονικής πλατφόρμας υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin.
Πρόκειται για ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο θα «τρέξει» παράλληλα με το εθνικό νόμισμα και τις υπάρχουσες μορφές χρήματος.
Έτσι, το ρωσικό ρούβλι θα έχει πλέον τρεις μορφές: μετρητά, μη μετρητά και ψηφιακά.
Οι συναλλαγές με τη νέα νομισματική μορφή θα είναι δυνατές με τη χρήση της πλατφόρμας ψηφιακού ρουβλίου - ένα ειδικό πληροφοριακό σύστημα, χειριστής του οποίου, σύμφωνα με το νόμο, θα είναι η Τράπεζα της Ρωσίας.
Ο νόμος, με εξαίρεση ορισμένες διατάξεις, τίθεται σε ισχύ την 1η Αυγούστου 2023.

Τι σχεδιάζει η Τράπεζα της Ρωσίας

Η Τράπεζα της Ρωσίας ξεκινά ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα με 15 ρωσικές τράπεζες για την προσφορά ψηφιακών πορτοφολιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Αυτά τα πορτοφόλια θα είναι προσβάσιμα μέσω οποιασδήποτε ρωσικής τράπεζας.
Οι ιδιώτες μπορούν να κάνουν συναλλαγές με το ψηφιακό ρούβλι δωρεάν, ενώ οι επιχειρήσεις θα χρεώνονται με τέλος 0,3% για τις συναλλαγές, σύμφωνα με τις οδηγίες της τράπεζας.

Στόχος να αντιμετωπιστούν οι δυτικές κυρώσεις

Η Τράπεζα της Ρωσίας προχωράει με το έργο CBDC, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, οι οποίες αποσύνδεσαν τις ρωσικές τράπεζες από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σε απάντηση σε αυτές τις κυρώσεις, οι ξένες τράπεζες υιοθέτησαν αυστηρότερες πολιτικές, όσον αφορά τις πληρωμές από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης