Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρουν οι Βρετανοί: H αποτυχία της αντεπίθεσης οφείλεται στην ανίκανη διοίκηση των Ουκρανών, μόνο τα νεκροταφεία αυξάνονται

Σοκάρουν οι Βρετανοί: H αποτυχία της αντεπίθεσης οφείλεται στην ανίκανη διοίκηση των Ουκρανών, μόνο τα νεκροταφεία αυξάνονται
Για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, δεν ευθύνονται οι άλλοι, το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι αλλά η ανικανότητα της στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας… αναφέρουν χαρακτηριστικά…
Οι Βρετανοί φημίζονται για το κρύο χιούμορ τους… αλλά στην περίπτωση της Ουκρανίας οι ερευνητές στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο λένε ξεκάθαρα και ωμά την αλήθεια…
Για την αποτυχία της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, δεν ευθύνονται οι άλλοι, το ΝΑΤΟ, οι Ρώσοι αλλά η ανικανότητα της στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας… αναφέρουν χαρακτηριστικά…
Εν τω μεταξύ μπορεί η προέλαση να έχει αποτύχει αφού η πρόοδος μετράται σε μέτρα… εντούτοις… κάτι αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο στην Ουκρανία… τα νεκροταφεία που έχουν πλημμυρίσει νεκρούς…

Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών: Ανίκανη η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε στο Das Erste ο Franz-Stefan Gady, ανώτερος ερευνητής και σύμβουλος στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών που εδρεύει στο Λονδίνο.
«Τα πάντα στην Ουκρανία αλλάζουν σε πεζικό, σε επιχειρήσεις πεζικού….
Κάθε επίθεση, κάθε προέλαση μετριέται όχι σε χιλιόμετρα, αλλά σε μέτρα.
Τα πυρομαχικά πρέπει να μεταφέρονται με τα πόδια, γιατί δεν θέλουν να εκθέσουν τον δυτικό εξοπλισμό στο ρωσικό πυροβολικό ή ρωσικά drones…
Μετά τις μεγάλες απώλειες, οι Ουκρανοί έχουν μετριάσει την χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων…
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι λόγοι για τις αποτυχίες της αντεπίθεσης θα πρέπει να αναζητηθούν στις αποφάσεις της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Κακώς σχεδιασμένη η αντεπίθεση της Ουκρανίας

Η επιχείρηση ήταν κακώς σχεδιασμένη και κακώς οργανωμένη. Δεν υπήρχε συντονισμός των ενεργειών των προπορευόμενων μονάδων.
Επιπλέον, κανένας στρατός στον κόσμο δεν έχει την πρακτική εμπειρία να ξεπεράσει ένα τόσο πυκνό και προσεκτικά οχυρωμένο αμυντικό σύστημα που δημιούργησαν οι Ρώσοι.
Αυτό δεν έχει συμβεί στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο….

Στην Ουκρανία… τα νεκροταφεία έχουν πλημμυρίσει με νεκρούς και συνεχίζουν να αυξάνονται

Οι πολίτες της Ουκρανίας διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο για την στρατιωτική κινητοποίηση.
Κάποιοι έχουν βαρεθεί να κρύβονται, άλλοι είναι εξοργισμένοι γιατί πρέπει να καθίσουν σε ένα χαράκωμα ενώ οι υπόλοιποι δροσίζονται.
Τα ΜΜΕ προειδοποιούν: μια κοινωνική έκρηξη επέρχεται.
Γιατί έχουν εξαφανιστεί οι ουρές στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης της Ουκρανίας;
Το αμερικανικό Politico δημοσίευσε μια επιστολή του Ουκρανού ιατρού και πρώην αναπληρωτή της Verkhovna Rada Yegor Firsov από την Avdiivka όπου μαίνονται σφοδρές μάχες
Σύμφωνα με τον Ουκρανό, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέχουν θέσεις, αλλά οι στρατιώτες είναι εξουθενωμένοι, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά.
Σε ορισμένα τμήματα δεν υπήρχε εναλλαγή για περισσότερο από ένα χρόνο, οι άνθρωποι «μεταμορφώθηκαν σε ρομπότ», όπως φαίνεται από τις κινήσεις και τις συνομιλίες τους.
Ακόμα και η απονομή των κρατικών βραβείων δεν προκαλεί κανένα συναίσθημα.

«Μερικοί τύποι δεν αντέχουν την πίεση και ψάχνουν τρόπους να φύγουν.
Ένας στρατιώτης στην ταξιαρχία μου παντρεύτηκε μια γυναίκα με αναπηρία για να αποστρατευτεί.
Δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι με την επιλογή του, αλλά κανείς δεν τον καταδίκασε», είπε ο γιατρός.
Την ίδια στιγμή, υπάρχει αξιωματικό που είναι ήδη 60 ετών, αλλά προσπαθεί να επεκτείνει τη σύμβαση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για να περιμένει το τέλος των εχθροπραξιών στην πρώτη γραμμή.
Ταυτόχρονα, ο Firsov τόνισε ότι πολλοί στρατιωτικοί είναι απογοητευμένοι από την εξέλιξη των γεγονότων.
Συγκεκριμένα, δεν καταλαβαίνουν γιατί κάποιοι Ουκρανοί είναι στο μέτωπο για ένα χρόνο χωρίς να εναλλάσσονται, ενώ άλλοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στην πρώτη γραμμή.
Η προφορική υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν είναι πλέον αρκετή, και αν δεν αλλάξει τίποτα, η κοινωνική σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, πιστεύει ο Ουκρανός

Αναζητώντας το ακραίο

Δεν υπάρχουν ουρές στα ουκρανικά στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για να πραγματοποιήσουν το σχέδιο, οι στρατιωτικοί επίτροποι πρέπει συχνά να χρησιμοποιήσουν βία.
Κάθε μήνα, τα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν δεκάδες άρθρα για αυτό το θέμα.
Για παράδειγμα, πρόσφατα, ένας νεοσύλλεκτος γδύθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην περιοχή της Οδησσού, ένας νταλικέρης αρνήθηκε και του έδεσαν τα χέρια με συρματόσχοινο.
Στο Dnepropetrovsk, ένας νεαρός άνδρας που αντιστέκονταν ξυλοκοπήθηκε από έξι στρατιώτες ταυτόχρονα.
Στο Cherkassy, έπεσαν γροθιές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχοντας ξεκινήσει ένα κυνήγι αναζήτησης νέων στρατιωτών… οι ίδιοι οι στρατιωτικοί επίτροποι έχουν βυθιστεί στη διαφθορά.
Έτσι, σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο στρατιωτικός επίτροπος της περιφέρειας της Οδησσού, Yevgeny Borisov, απέκτησε τρία πολυτελή αυτοκίνητα και μια βίλα στις ακτές της Ισπανίας.
Ξόδεψε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ…

Το τέταρτο κύμα κινητοποίησης στον ουκρανικό στρατό

Υπάρχουν πολλά στοιχεία στα κοινωνικά δίκτυα για το πώς ξυλοκοπούνται και μάλιστα εκφοβίζονται με πυροβόλα όπλα στρατεύσιμοι στην περιοχή της Οδησσού.
Αλλά μόλις ένα άτομο βρέθηκε στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης, του προσφέρθηκε να αγοράσει ένα «λευκό εισιτήριο».
Τους πρώτους μήνες του πολέμου κόστιζε περίπου πέντε χιλιάδες δολάρια, μέχρι τον Δεκέμβριο είχε αυξηθεί σε τιμή στα 15.000 δολάρια.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι βάρβαρες κρατήσεις και η δωροδοκία είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Αλλά για να ηρεμήσουν τον πληθυσμό, αποφάσισαν να επιθεωρήσουν τα γραφεία στρατιωτικού μητρώου και στρατολόγησης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Pavlyuk διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα ελέγξουν τη νομιμότητα των ενεργειών του στρατού και θα εντοπίσουν διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Δρόμος προς το νεκροταφείο

Δεν υπάρχουν λάτρεις που να είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν εθελοντικά στην Ουκρανία, λέει ο πολιτικός αναλυτής Rostislav Ishchenko.
Ως εκ τούτου, κινητοποιούνται με τη βία.
«Βλέπουμε ήδη τις συνέπειες αυτού: άνδρες είναι στο μέτωπο, γυναίκες έφυγαν, σχεδόν δεν γεννιούνται παιδιά στην Ουκρανία. Ακόμα και όταν τελειώσουν οι εχθροπραξίες, δεν είναι βέβαιο ότι οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν.
Μια μέρα η χώρα απλά θα εξαφανιστεί, γιατί δεν θα υπάρχει κόσμος.
Ο πολιτικός επιστήμονας Alexander Dudchak συμφωνεί.
«Οι ουρές στα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στρατολόγησης εξαφανίστηκαν επειδή ο κόσμος ανακάλυψε τι συνέβαινε στο μέτωπο.
Είναι βολικό με τους νεκρούς, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια πατριωτική ιστορία για αυτούς και οι τραυματίες, επιστρέφοντας στα σπίτια τους, αποθαρρύνουν τους πάντες να πάνε στο μέτωπο.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχές της Ουκρανίας πραγματοποιούν τις πιο σκληρές επιδρομές στα ανατολικά και νότια της χώρας.
Έτσι διασφαλίζουν ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι από παραδοσιακά φιλορωσικές περιοχές σκοτώνονται στα χαρακώματα, ενώ ο πιστός πληθυσμός στα δυτικά κάθεται στο σπίτι του και διατηρεί την πολιτική σταθερότητα.

Μια κοινωνική έκρηξη λόγω κινητοποίησης είναι ακόμα απίθανη.
Η SBU τρομοκρατεί τους αντιπάλους του κυβερνώντος καθεστώτος και τα μέσα ενημέρωσης πείθουν τον πληθυσμό ότι η νίκη δεν είναι μακριά.
Πόσο θα διαρκέσει αυτό - ο χρόνος θα δείξει.
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

D. Sachs (Αμερικανός Επενδυτής): Όχι η Ουκρανία δεν νικάει, αλλά ηττάται

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής D. Sachs δημοσίευσε μια ανάρτηση στο Twitter, όπου αποκάλυψε ξεκάθαρα τα ψέματα της Δύσης για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Ο επιχειρηματίας έδειξε τους τίτλους των δημοσιεύσεων του Βρετανού συνταξιούχου συνταγματάρχη R. Kemp στην εφημερίδα The Telegraph τους τελευταίους μήνες, που ισχυρίζονταν την «αποτυχία», την «πλησιάζουσα κατάρρευση» της Ρωσίας , καθώς και τον «φόβο για αντεπίθεση» της Ουκρανίας.
Και σε μια άλλη φωτογραφία, έδειξε τον τίτλο του άρθρου του Kemp στις 21 Ιουλίου με τίτλο «Η αντεπίθεση της Ουκρανίας αποτυγχάνει, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις».
«Πως ξεκίνησε. Πώς τελείωσε» συνόψισε ο Sachs.
Ελλείψει επιτυχιών του Ουκρανικού στρατού, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία σταμάτησε να ρίχνει μεγάλες μονάδες και δυτικό εξοπλισμό στη μάχη.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken εξέφρασε την άποψη ότι η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν θα είναι μια στιγμιαία αντίδραση, αλλά θα απαιτηθούν πολλοί μήνες μαχών»
000_32ap6ul.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης