Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Εξετάζει εναλλακτικούς διαδρόμους για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών - Βαλτική και χερσαίοι διάδρομοι στο προσκήνιο

ΕΕ: Εξετάζει εναλλακτικούς διαδρόμους για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών - Βαλτική και χερσαίοι διάδρομοι στο προσκήνιο
O εκπρόσωπος της Κομισιόν Adalbert Jahnz ανακοίνωσε ότι έλαβε μια επιστολή από Λιθουανούς υπουργούς στην οποία υπήρχε πρόταση για αποστολή ουκρανικών σιτηρών στον κόσμο μέσω λιμαμιών των κρατών της Βαλτικής
Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν την Τρίτη (25/7) ότι η Ένωση αξιολογεί όλους τους διαδρόμους για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία στις παγκόσμιες αγορές, μετά την αναστολή της συμφωνίας σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Adalbert Jahnz ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι η ομάδα έλαβε μια επιστολή από Λιθουανούς υπουργούς στην οποία υπήρχε πρόταση για αποστολή ουκρανικών σιτηρών στον κόσμο μέσω λιμαμιών των κρατών της Βαλτικής.
Ο Jahnz είπε ότι η Επιτροπή θα απαντήσει σύντομα στην επιστολή και υπενθύμισε ότι υπάρχουν και χερσαίοι διάδρομοι που ονομάζονται "δρόμοι αλληλεγγύης", που δημιουργούνται από ξηρά, έξω από τη Μαύρη Θάλασσα για την εξαγωγή σιτηρών της ΕΕ.
Υπογραμμίζοντας ότι τα μονοπάτια αλληλεγγύης είναι «σημαντικά», τόνισε ότι η Επιτροπή της ΕΕ εργάζεται για την ανάπτυξη των σχετικών διαδρόμων.
«Ο διάδρομος της Βαλτικής είναι επίσης μια πολύ σημαντική γραμμή. Θα εργαστούμε και σε αυτό», πρόσθεσε, αφήνοντας όλες τις επιλογές της ΕΕ για τη διευκόλυνση της εξαγωγής των σιτηρών ανοιχτές.
Η σχετική επιστολή που έλαβε η ΕΕ περιέγραφε πως τα λιμάνια στις χώρες της Βαλτικής θα μπορούσαν να είναι ένας εναλλακτικός και αξιόπιστος τρόπος για τη μεταφορά των προϊόντων σιτηρών της Ουκρανίας.
Διευκρίνιζε μάλιστα, ότι τα λιμάνια των χωρών της Βαλτικής θα μπορούσαν να επιτρέψουν την αποστολή 25 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών ετησίως στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης