Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saldo (Kherson): Απoτυχία των Ουκρανών να χτυπήσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές της Κριμαίας με 12 Storm Shadow

Saldo (Kherson): Απoτυχία των Ουκρανών να χτυπήσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές της Κριμαίας με 12 Storm Shadow
"Όλοι οι πύραυλοι των Ουκρανών καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα μας" ανέφερε ο  εκπρόσωπος της περιφέρειας Χερσώνας, Vl. Saldo
Στις 29 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Χερσώνας Vl. Saldo δήλωσε ότι η αεράμυνα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέρριψε 12 πυραύλους Storm Shadow που στόχευαν τον σιδηρόδρομο προς την Κριμαία.
Η μαζική επίθεση με βρετανικούς πυραύλους είχε στόχο την καταστροφή του σιδηροδρόμου,  αλλά απέτυχε.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν κάποιες μικρές ζημιές στις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις από συντρίμμια των πυραύλων, αλλά δεν διεκόπη η σιδηροδρομική κυκλοφορία.
«Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να καταστρέψουν τον σιδηρόδρομο μεταξύ της περιοχής Kherson και της Κριμαίας, εκτοξεύοντας 12 πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς.
Όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα μας.
Σε ένα μέρος, τα πεσμένα θραύσματα ακριβών ξένων όπλων, που παραδόθηκαν στην κλίκα του Κιέβου από τη Δύση για «ειρηνικούς σκοπούς», προκάλεσαν ελαφρά ζημιά στο περίπτερο του τροχόσπιτου και τη γραμμή πρόσδεσης.
Μέχρι να γράψω αυτά τα λόγια, η ζημιά έχει ήδη αποκατασταθεί από τις ομάδες επισκευών», έγραψε ο κυβερνήτης της Kherson.

Τι υποστηρίζουν οι Ουκρανοί

Με τη σειρά τους, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας δήλωναν περήφανα ότι τα χτυπήματα με πυραύλους Storm Shadow στην περιοχή Kherson είχαν στόχο να διακόψουν την επικοινωνία με τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Ωστόσο, οι επιθέσεις στον σιδηρόδρομο θα μπορούσαν να διακόψουν την κυκλοφορία μόνο για αρκετές ημέρες.
Στην πραγματικότητα, ο πραγματικός στόχος της επίθεσης ήταν να κερδίσουν οι Ουκρανοί τα πρωτοσέλιδα στα μέσα ενημέρωσης.
Το καθεστώς της Ουκρανίας σπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια δυτικών φορολογουμένων για διαφημιστική εκστρατεία, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να πετύχει καμία νίκη.
Η Ουκρανία διακηρύσσει συνεχώς την εκπληκτική αποτελεσματικότητα αυτών των «σούπερ πυραύλων».
Ωστόσο, αμέσως αφού ο ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί τους Storm Shadows στην πρώτη γραμμή, αποδείχθηκε ότι αναχαιτίζονται εύκολα από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
Επιπλέον, η επίθεση στον σιδηρόδρομο στην περιοχή Kherson έδειξε ότι η ρωσική αεράμυνα μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει στόχους μεγάλων ομάδων των πιο σύγχρονων πυραυλικών όπλων του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης